Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dachówka cementowa

jur60

Recommended Posts

Na garazu i domu mam połozoną dachówkę cementową barwioną ,ma juz 15 lat i niestety pojawiły sie na niej porosty,brud sie przykleil i wyglada to okropnie. W tamtym roku znalazłem farbę do dach€wek akrylową pomalowałem nią wyczyszczone dachówki,ale jeszcze nie ma roku i znowu sie pojawiaja porost i zabrudzenia, takie ciemne smugi.

Chciałem w tym roku pomalować cały dach domu,ale teraz sie zastanawiam czy warto,a może popełniam jakis bład moze trzeba najpierw podkład.

Może macie doswiadczenia z takim dachem ,proszę o pomoc.

A może zastosować taśmy miedziane moosfre Głównym atrybutem tej samoklejącej, wykonanej w najnowocześniejszej technologii, taśmy jest:

- wielowarstwowy materiał, tkany z bardzo dużej ilości drutów miedzianych

- duża powierzchnia aktywna miedzianej siatki

- warstwa włókna wypełniającego, akumulująca czasowo wodę deszczową (przedłużenie czasu działania)

Miedź powoduje powstawanie jonów, które zapobiegają rozwijaniu się nowych oraz niszczą powstałe już mchy, algi, grzyby i mikro porosty. Jest to proces naturalny, a tym samym ekologiczny, który przy każdym opadzie atmosferycznym zabezpieczy i będzie chronił Państwa dach przez co najmniej 50 lat. MOOSfree oczyszcza już porośnięte powierzchnie dachowe, zaś dachy nowe solidnie zabezpiecza przed tym procesem od pierwszego dnia.

• 3 weeks później...
Najpierw trzeba dach opryskać chemią czyszczącą, później dokładnie umyć spłukać jakąś ciśnieniową myjką, następnie wypadałoby spryskać dach antygrzybem no i na koniec zaimpregnować dachówkę. Impregnacja reguluje wchłanianie wody, a dokładniej dachówka mniej wchłania wody,ale lepiej odparowuje.