agnieszkakusi 02.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kupiłam sobie dziś w lumpeksie fajną skórzaną kurtkę. Jest czysta, ale ma ten specyficzny zapach, którego chciałabym się pozbyć. Co mogę zrobić oprócz oddania do pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.06.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Pralnia wystarczy:) Spokojnie, możesz sie już przestać martwić. Jeśli jeszcze będziesz czuła zapaszki to polecam zwykły dezodorant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.06.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 tak, tylko w pralni czyszczenie takich kurtek tylko na własną odpowiedzialność;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.06.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Hmmm....u mnie jest jedna pralnia chemiczna z bodaj 30-letnim dośw. właścicieli. Każą zamki, guziki, wszywki usunąć przed czyszczeniem. Ale jak zaniosłam piękny czarny płaszcz po mamie, to pani powiedziała, że guzików nie trzeba odcinać, bo wtedy były inne tworzywa i nic im nie bedzie. Może najpierw spróbuj "wydusić" w domu. Ja kupuję często ciuchy dla dzieci, takie na budowę /choć czasem trafiaja sie super ciuszki/ i nie mam problemów z usunięciem zapachu. Ze skórą nie wiem, ale fakt, że jak swój zamsz dałam do mniejszej czyt. tańszej pralni, to już jej nie ubrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.06.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 no właśnie tego się boję. Szkoda mi kurtki, bo naprawdę fajna. Co masz na myśli pisząc "wydusić"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.06.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mam na mysli pranie ręczne w delikatnych preparatach. A ta skóra to zamsz czy "błyszcząca"? Bo może trzebaby innych środków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 zamsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Moja też była zamsz i dlatego dałam ją do czyszczenia. A nie masz kilku firm czyszczących, popytaj. Ja niestety nie wiem czym się czyści zamsz. Choć myślę, że pranie ręczne nie zaszkodzi, tylko nie wiruj. Niech woda sama obcieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 kilkanaście lat temu jak miałam totalny odlot na punkcie Indian, kupiłam sobie w Niemczech zamszową kurtkę z frędzlami. Pamiętem, że dostałam do niej taki spray do odświeżania i czyszczenia zamszu. Zastanawiam się czy nie byłby dobry spray do zamszowych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nooo, to jest koncepcja. A nie będzie pachnieć obuwiem, czy to bezzapachowe jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Zamszu nie pierz. Zrobi sie sztywny. Nie kazda pralnia czysci, bo pozniej trzeba "dofarbowac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Aga, spróbuj na mało widocznym kawałku tą piankę http://www.hurtszewski.com/product_info.php?products_id=2182, buty zamszowe czyści rewelacyjnie tylko nie pryskaj bezposrednio na skórę, bo stwardnieje (skóry nie wolno moczyć!!!!!!!!!!!!!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (skóry nie wolno moczyć!!!!!!!!!!!!!!! )Dzięki malka, koleżankę bym w maliny wpusciła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Dzięki malka, koleżankę bym w maliny wpusciła;) e tam od razu maliny, miała by pancerną zbroję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 05.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 e tam od razu maliny, miała by pancerną zbroję I kolców malin by sie nie bała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.06.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 jak przeczytałam kurtka z lumpów, to mi się....lump praski przypomniał a co do zapachu najlepiej wywiesić na dwór i niech wisi. najczęściej wietrzeje, choć miałam jedną spódnicę, której nic nie pomogło - ani pranie ani wietrzenie ani perfumy. Czym oni to prali! Musiałam ją wywalić a żal mi bylo okrutnie, bo nowa z metką była. Kurtke można zdjąć w pomieszczeniu, ze spódnicą gorzej. trudno lumpem pachnieć w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.06.2010 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 (edytowane) - Wypraszam sobie.............. ! ! Oburzające co tu się wypisuje ! :evil: - Edytowane 6 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.06.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Ewka, ja wchodząc teraz w posty też pomyślałam o Lumpie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.06.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 - Lump też natychmiast pomyślał o lumpie i że go obdarli ze skóry - ale sprawdził - nie, jest ok, skórę jeszcze ma na sobie , ale niewiele więcej bo gorąco i sadzi kukurudzę . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Ewka, ja wchodząc teraz w posty też pomyślałam o Lumpie;) a myslisz,ze ja tu wlazłam bo znam się na zamszu myślałam,że jakąś kurtkę z Lumpa zerwałaś i Cie pozwała albo co :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts