Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ubezpieczenie domu

Becik

Recommended Posts

Właśnie zbieram oferty dotyczące ubezpieczenia od zdarzeń losowych domu udebranego i zamieszkanego. Poproszę o Wasze doświadczenia w tej kwestii - gdzie ubezpieczacie, dlaczego właśnie tam, na co zwracać uwagę, jakie macie doświadczenia z wypłatą odszkodowań.

Z góry dziękuje za wszelkie cenne uwagi.

Ja mam pakiet Hestia 7. Ubezpieczam w nim auto, dom od zdarzeń losowych, dom od kradzieży z dewastacją i jeszcze gdzieś tam sie jakieś NNW zaplątało. Fajna jest opcja ubezpieczenia powierzchni szklanych bo obejmuje nie tylko okna ale tez i glazurę i płytę ceramiczną w kuchni.

Kosztów nie pamętam w tej chwili ale podrzucę na priva.

Właśnie zbieram oferty dotyczące ubezpieczenia od zdarzeń losowych domu udebranego i zamieszkanego. Poproszę o Wasze doświadczenia w tej kwestii - gdzie ubezpieczacie, dlaczego właśnie tam, na co zwracać uwagę, jakie macie doświadczenia z wypłatą odszkodowań.

Z góry dziękuje za wszelkie cenne uwagi.

ubezpieczyłam w Warcie, dom się spalił częściowo, z wypłatą odszkodowania nie było, poza faktem, że... życzyli sobie faktur, jeśli ich nie było to wypłacali kwotę netto - wiem, że nawet jeden z klientów o to się procesował i wygrał :wink:

w każdym razie ja faktury miałam :D

Kiedyś czytałam, że Warta ma "cięzkie" procedury i zasady ubezpieczenia, ma, potwierdzam

Ja mam pakiet Hestia 7. Ubezpieczam w nim auto, dom od zdarzeń losowych, dom od kradzieży z dewastacją i jeszcze gdzieś tam sie jakieś NNW zaplątało. Fajna jest opcja ubezpieczenia powierzchni szklanych bo obejmuje nie tylko okna ale tez i glazurę i płytę ceramiczną w kuchni.

Kosztów nie pamętam w tej chwili ale podrzucę na priva.

mozesz do mnie przeslac na priva, wlasnie zastanawiam sie nad Hestia, z gory dzieki!

A jak wygląda sprawa ubezpieczenia domu w budowie tj. stawki, warunki, zabezpieczenia itp?

Zdaje się, że żadne Towarzystwo nie weźmie odpowiedzialności od kradzieży domu w budowie (okien, grzejników, drzwi itp.), chyba że dom jest już zamieszkiwany lub chroniony/ monitorowany.

Trzeba precyzyjnie o to dopytać agenta.

Z całą pewnością rozpoczętą budowę można ubezpieczyć od pożaru i innych zdarzeń losowych oraz żywiołów :ulewa,grad itp.

Nic innego nam nie pozostaje jak koniec języka za przewodnika...

:p

pozdr.

Odpowiedzialność Hestii od kradzieży obejmuje wszystkie składniki domu, które są zamontowane. Niestety za te leżące luzem nie odpowiadają. Za to obok mam garaż blaszany zamknięty na dwie kłódki ubezpieczony w Warcie. Tutaj odpowiedzialność jest za składowane narzędzia i materiały budowlane.

Ryby, przecież napisałam kilka postów wyżej.

• 2 years później...