Becik 05.02.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Właśnie zbieram oferty dotyczące ubezpieczenia od zdarzeń losowych domu udebranego i zamieszkanego. Poproszę o Wasze doświadczenia w tej kwestii - gdzie ubezpieczacie, dlaczego właśnie tam, na co zwracać uwagę, jakie macie doświadczenia z wypłatą odszkodowań.Z góry dziękuje za wszelkie cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 05.02.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja mam pakiet Hestia 7. Ubezpieczam w nim auto, dom od zdarzeń losowych, dom od kradzieży z dewastacją i jeszcze gdzieś tam sie jakieś NNW zaplątało. Fajna jest opcja ubezpieczenia powierzchni szklanych bo obejmuje nie tylko okna ale tez i glazurę i płytę ceramiczną w kuchni. Kosztów nie pamętam w tej chwili ale podrzucę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 05.02.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Właśnie zbieram oferty dotyczące ubezpieczenia od zdarzeń losowych domu udebranego i zamieszkanego. Poproszę o Wasze doświadczenia w tej kwestii - gdzie ubezpieczacie, dlaczego właśnie tam, na co zwracać uwagę, jakie macie doświadczenia z wypłatą odszkodowań. Z góry dziękuje za wszelkie cenne uwagi. ubezpieczyłam w Warcie, dom się spalił częściowo, z wypłatą odszkodowania nie było, poza faktem, że... życzyli sobie faktur, jeśli ich nie było to wypłacali kwotę netto - wiem, że nawet jeden z klientów o to się procesował i wygrał w każdym razie ja faktury miałam Kiedyś czytałam, że Warta ma "cięzkie" procedury i zasady ubezpieczenia, ma, potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 05.02.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja mam pakiet Hestia 7. Ubezpieczam w nim auto, dom od zdarzeń losowych, dom od kradzieży z dewastacją i jeszcze gdzieś tam sie jakieś NNW zaplątało. Fajna jest opcja ubezpieczenia powierzchni szklanych bo obejmuje nie tylko okna ale tez i glazurę i płytę ceramiczną w kuchni. Kosztów nie pamętam w tej chwili ale podrzucę na priva. mozesz do mnie przeslac na priva, wlasnie zastanawiam sie nad Hestia, z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Też mam dom ubezpieczony w Hestii od zdarzeń losowych, kradzieży, rabunku i czegoś tam jeszcze. Składka za cały rok od wartości 250 tys. wyniosła 550,-zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.02.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 A jak wygląda sprawa ubezpieczenia domu w budowie tj. stawki, warunki, zabezpieczenia itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 07.02.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 A jak wygląda sprawa ubezpieczenia domu w budowie tj. stawki, warunki, zabezpieczenia itp? Zdaje się, że żadne Towarzystwo nie weźmie odpowiedzialności od kradzieży domu w budowie (okien, grzejników, drzwi itp.), chyba że dom jest już zamieszkiwany lub chroniony/ monitorowany. Trzeba precyzyjnie o to dopytać agenta. Z całą pewnością rozpoczętą budowę można ubezpieczyć od pożaru i innych zdarzeń losowych oraz żywiołów :ulewa,grad itp. Nic innego nam nie pozostaje jak koniec języka za przewodnika... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Moje ubezpieczenie to właśnie niezamieszkały dom w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.02.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Moje ubezpieczenie to właśnie niezamieszkały dom w budowie. A gdzie i na jakich zasadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 07.02.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Też interesuje mnie ubezpieczenie domu w budowie-stan surowy,w tym roku będą wstawiane okna i drzwi oraz elektryka w tym alarm.Czy to wystarczy by ubezpieczyć dom w tym również od kradzieży? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 07.02.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Moje ubezpieczenie to właśnie niezamieszkały dom w budowie. I co konkretnie gwarantuje ta polisa w przypadku np. kradzieży bądź dewastacji okien, gdy dom jest niezamieszkały??? Czy wiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Odpowiedzialność Hestii od kradzieży obejmuje wszystkie składniki domu, które są zamontowane. Niestety za te leżące luzem nie odpowiadają. Za to obok mam garaż blaszany zamknięty na dwie kłódki ubezpieczony w Warcie. Tutaj odpowiedzialność jest za składowane narzędzia i materiały budowlane. Ryby, przecież napisałam kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.02.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Też mam dom ubezpieczony w Hestii od zdarzeń losowych, kradzieży, rabunku i czegoś tam jeszcze. Składka za cały rok od wartości 250 tys. wyniosła 550,-zł. Myślałem, że w/w dotyczy domu zamieszkałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Przecież mój dom jeszcze nie nadaje się do zamieszkania. Na razie okupuję szuflandię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.02.2004 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 A to przepraszam. Widziasz, ja żyję w świecie tych, którzy przy tej kwocie chcą już mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 09.02.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 A czy ktoś ubezpieczył się w innym towarzystwie ubezpieczeniowym niż tu polecane?Mieszka nie mam ubezpieczone w PZU i moja agentka upiera się ubezpieczyć również budowę?Jednak do końca nie jestem przekonana czy to dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.02.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Będzie chyba jeszcze kilka firm, ktre ubezpieczają dom w budowie. Między innymi PZU, GENERALI, COMPENSA i inne. Po tygodniu czytania wszystkich warunków zabezpieczenia budynku i odpowiedzialności oraz kosztów, stwierdziłam, że najmniejsze wymagania ma HESTIA i jest tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 09.02.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Dziękuję za podpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 09.02.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Jeszcze raz nowaczka.Nie miałam doświadczenia z Hestią,ale kiedyś trzeba porozmawiać z innymi przedstawicielami niż PZU.Jeszcze raz Pyrka dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.06.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wyciągam wątek sprzed 2 lat, bo pewnie się coś zmieniło przez ten czas. Gdzie ubezpieczacie, dlaczego właśnie tam, na co zwracać uwagę, jakie macie doświadczenia z wypłatą odszkodowań. Chodzi o domy zbudowane i zamieszkane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts