Frugo100 04.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jak miło się ogląda wasze postępy z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia. Pomysł na wykończenie poddasza nad schodami rewelacyjny dokładnie w moim guście. Co do łazienki rozumiem że na górze wanna i prysznic ,a za tą ścianką co jest w planach? I jak wrażenia po wejściu do łazienki sprawia wrażenie bardzo małej czy to tylko złudzenie? Moje plany zagospodarowania łazienki rozrysowane na kartce niestety nie oddają przestrzeni do tego jeszcze nie mamy ścianek działowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 04.04.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 bajcik no tak za półpiętrze z palet zrobiłem stelaż zbity z belką wzdłuż nieotynkowanej ściany na to podparte trzy (na zdjęciu dwie bo złożone) belki (pozostałość po budowie) a na to w poprzek docięte deski szalunkowe (32ki) stoi stabilnie i wytrzymuje kilka osób z płytą Frugo100 Wcześniej kombinowaliśmy z różnymi wykończeniami klatki schodowej ale to nam się razem najbardziej spodobało Oczywiście korytarz też w szarościach Co do łazienki na górze to nie jest mała choć ją trochę zabudowaliśmy Tam obok prysznica będą szafki, podzielone z drewnianymi drzwiami w kolorze płytek które tworzą pas na kominie (coś jak pomarańcz) (Pierwotnie w tym miejscu od drzwi do słupka koło wanny miał być prysznic oddzielony tylko częściowo szybą ale w łazience potrzebne jest miejsce do przechowywania tak więc zmniejszyliśmy prysznic dając normalne drzwi przysznicowe i wygospodarowaliśmy miejsce na szafki) Łazienka jest spora ale taki efekt wynika z wykorzystania zwykłego aparatu foto z dość wąskim kątem obiektywu Pozdrawiam i dzięki za ciepłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 13.04.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Natknąłem się na to zdjęcie: http://www.ruffetsdrapes.talktalk.net/photos/bays/triangle.jpg jak ulał do okna we waszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 26.04.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Grubo styropianu? Widzę że na piankę? Dużo roboty przy takim Pluszczu? No i najważniejsze - macie jakieś praktyczne rady dla tych którzy jeszcze nie kupowali i nie ocieplali? A domek coraz ładniejszy, aż się morda śmieje My wkrótce zakładamy dziennik bo już pierwsze zdjęcia są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 26.04.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Styropianu na części mieszkalnej (bryła domu i pom. nad garażem) 15cm a garaż 12cm, w planach był grafitowy ale różnica w cenie zabójcza Zdecydowaliśmy sie na piankę bo robiliśmy to sami, specyficznie się z nią pracuje ale na pewno lżej niż z klejeniem na zaprawę klejową To co widać na zdjęciach to robota przez 8 dni przez nas, myślałem że pójdzie szybciej ale w sumie do podbitki na budynku to prawie 5m więc wolniej idzie Przy kwotach robocizny za ocieplanie za taką powierzchnię 5000-6000 to warto się zastanowić czy samemu nie zrobić, przynajmniej może wolniej ale sam uszczelnisz pianką i nie porobisz mostków termicznych pozdrawiam serdecznie i czekam na dziennik z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 04.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Pozwolę sobie wkleić moje zdjęcie ale wykonane we waszym domu http://drozd.uni.lodz.pl/~bajcik/foto/domek/2010.09.26-pluszcz-krakow/.lowres/IMG_0099.JPG Czy te krokwie są takie jak w projekcie (tzn pod dachówkę) czy odchudzone pod blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 05.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Cześć, Krokwie są jak w projekcie (czyli pod dachówkę) bo nie wiem czy w przyszłości nie zmienimy na dachówkę ale wykonawca mówił że jak pod dachówki to mogły by być nieco grubsze bajcik, kiedy się pochwalisz i założysz dziennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ci_d 08.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Witam wszystkich I ja chciałbym się pochwalić moim Pluszczem. Rozpoczołem w zeszłym roku od fundamentu, a teraz właśnie wyrosły mury... rewelacyjne uczucie W załącznikach tak było w zeszłym roku tak jest teraz pozdrawiam wszystkich "PLUSZCZAKÓW" Edytowane 9 Maja 2011 przez ci_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 10.05.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Hej, Mam jeszcze jedno pytanie o piony kanalizacyjne: - kuchenny macie wentylowany czy napowietrznik? - pion kibla gornej lazienki wentylowany cala srednica czy mniejsza? - trzeci pion, dolnego kibla jest wedlug projektu na dole zabudowany, a na gorze schowany w sciance lekkiej. Jak jest u was, skoro sciany murowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conq 10.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 "ci_d" Gratulacje widze że coraz więcej pluszaków trzeba będzie jakiś zjazd zorganizować no i dlaczego nie ma jeszcze dziennika? czekamy "bajcik" ad.1 - w kuchni zrobilem dwa "wyjscia" z chudziaka jeden w rogu blizej okna a drugi w rogu przy kominie do tego blizej okna bedzie podłączony zlewozmywak i zmywarka a do tego przy kominie schładzanie płaszcza w kominku, odstojnik z komina i zawór bezpieczeństwa z bufora do kominka obydwa kuchenne mają napowietrznik bez pionu ad.2 - pion kibla górnej łazienki zbiera z górnego kibla i wanny oraz pralki i suszarki w kotłowni po kibli zmniejszona średnica ze 110 do 50 i wentylacja idzie do jednego z kanałów w kominie ad.3 - pion z dolnej łazienki jest na dole zabudowany i tam ma na końcu nawietrznik a na górze wychodzi przez strop 50tka z redukcją na 32 i to już w bruździe w ścianie do umywalki w kotłowni mamy jeszcze jeden pion który idzie do przysznica w górnej łazience bez brodzika (dlatego dodatkowy, żeby wyszedł dokładnie pod prysznicem) i tu całość 50mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo100 15.03.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Oj długo mnie nie było jak postępy na budowie, czy już mieszkacie bo my walczymy z ocieplaniem poddasza tzn.mój mężuś ja przyjeżdżam na inspekcję i pytam kiedy mogę zacząć się pakować. Nie wiem ile jeszcze wytrzyma z taką upierdliwą babą Jeśli znajdziecie trochę czasu to proszę o zdjęcia.I jeszcze jedno pytanko oddawaliście już budynek do odbioru? Bo przede mną kolejna walka z papierami i nie wiem od czego zacząć i na jakim etapie można zgłosić zakończenie budowy Dzięki i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts