Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do WM24L PLUSZCZ

Recommended Posts

Jak miło się ogląda wasze postępy z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia. Pomysł na wykończenie poddasza nad schodami rewelacyjny dokładnie w moim guście. Co do łazienki rozumiem że na górze wanna i prysznic ,a za tą ścianką co jest w planach? I jak wrażenia po wejściu do łazienki sprawia wrażenie bardzo małej czy to tylko złudzenie? Moje plany zagospodarowania łazienki rozrysowane na kartce niestety nie oddają przestrzeni do tego jeszcze nie mamy ścianek działowych. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bajcik

no tak :) za półpiętrze z palet zrobiłem stelaż zbity z belką wzdłuż nieotynkowanej ściany

na to podparte trzy (na zdjęciu dwie bo złożone) belki (pozostałość po budowie)

a na to w poprzek docięte deski szalunkowe (32ki) stoi stabilnie i wytrzymuje kilka osób z płytą :)

P3060237m.jpg

Frugo100

Wcześniej kombinowaliśmy z różnymi wykończeniami klatki schodowej ale to nam się razem najbardziej spodobało :)

Oczywiście korytarz też w szarościach

Co do łazienki na górze to nie jest mała choć ją trochę zabudowaliśmy

Tam obok prysznica będą szafki, podzielone z drewnianymi drzwiami w kolorze płytek które tworzą pas na kominie (coś jak pomarańcz)

(Pierwotnie w tym miejscu od drzwi do słupka koło wanny miał być prysznic oddzielony tylko częściowo szybą ale w łazience potrzebne jest miejsce do przechowywania tak więc zmniejszyliśmy prysznic dając normalne drzwi przysznicowe i wygospodarowaliśmy miejsce na szafki)

Łazienka jest spora ale taki efekt wynika z wykorzystania zwykłego aparatu foto z dość wąskim kątem obiektywu :(

Pozdrawiam i dzięki za ciepłe słowa :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Styropianu na części mieszkalnej (bryła domu i pom. nad garażem) 15cm a garaż 12cm, w planach był grafitowy ale różnica w cenie zabójcza :(

Zdecydowaliśmy sie na piankę bo robiliśmy to sami, specyficznie się z nią pracuje ale na pewno lżej niż z klejeniem na zaprawę klejową

To co widać na zdjęciach to robota przez 8 dni przez nas, myślałem że pójdzie szybciej ale w sumie do podbitki na budynku to prawie 5m więc wolniej idzie

Przy kwotach robocizny za ocieplanie za taką powierzchnię 5000-6000 to warto się zastanowić czy samemu nie zrobić,

przynajmniej może wolniej ale sam uszczelnisz pianką i nie porobisz mostków termicznych

pozdrawiam serdecznie i czekam na dziennik z niecierpliwością :)

Witam wszystkich

I ja chciałbym się pochwalić moim Pluszczem. Rozpoczołem w zeszłym roku od fundamentu, a teraz właśnie wyrosły mury... rewelacyjne uczucie

W załącznikach tak było w zeszłym roku tak jest teraz

pozdrawiam wszystkich "PLUSZCZAKÓW"

DSC_0002.JPG

DSC_0278.jpg

Edytowane przez ci_d

Hej,

Mam jeszcze jedno pytanie o piony kanalizacyjne:

- kuchenny macie wentylowany czy napowietrznik?

- pion kibla gornej lazienki wentylowany cala srednica czy mniejsza?

- trzeci pion, dolnego kibla jest wedlug projektu na dole zabudowany, a na gorze schowany w sciance lekkiej. Jak jest u was, skoro sciany murowane?

"ci_d" Gratulacje :) widze że coraz więcej pluszaków :) trzeba będzie jakiś zjazd zorganizować :)

no i dlaczego nie ma jeszcze dziennika? :) czekamy ;)

"bajcik"

ad.1 - w kuchni zrobilem dwa "wyjscia" z chudziaka jeden w rogu blizej okna a drugi w rogu przy kominie

do tego blizej okna bedzie podłączony zlewozmywak i zmywarka a do tego przy kominie schładzanie płaszcza w kominku, odstojnik z komina i zawór bezpieczeństwa z bufora do kominka

obydwa kuchenne mają napowietrznik bez pionu

ad.2 - pion kibla górnej łazienki zbiera z górnego kibla i wanny oraz pralki i suszarki w kotłowni

po kibli zmniejszona średnica ze 110 do 50 i wentylacja idzie do jednego z kanałów w kominie

ad.3 - pion z dolnej łazienki jest na dole zabudowany i tam ma na końcu nawietrznik a na górze wychodzi przez strop 50tka z redukcją na 32 i to już w bruździe w ścianie do umywalki

w kotłowni mamy jeszcze jeden pion który idzie do przysznica w górnej łazience bez brodzika (dlatego dodatkowy, żeby wyszedł dokładnie pod prysznicem) i tu całość 50mm

• 10 months później...

Oj długo mnie nie było jak postępy na budowie, czy już mieszkacie bo my walczymy z ocieplaniem poddasza tzn.mój mężuś ja przyjeżdżam na inspekcję i pytam kiedy mogę zacząć się pakować. Nie wiem ile jeszcze wytrzyma z taką upierdliwą babą

Jeśli znajdziecie trochę czasu to proszę o zdjęcia.

I jeszcze jedno pytanko oddawaliście już budynek do odbioru? Bo przede mną kolejna walka z papierami i nie wiem od czego zacząć i na jakim etapie można zgłosić zakończenie budowy Dzięki i pozdrawiam serdecznie