dziubek25077 03.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam MAm kilka pytań odnośnie piwnicy. Jestem na etapie wykonanej instalacji elektrycznej w całym domu, okienka już sie robią, więc czekam jeszcze jakiś miesiąc na nie. Wpadłem na pomysł że chyba dobrze będzie (jak sie myle to poprawcie) wykonać przed zrobieniem CO i instalacji WOD-KAN, wylewki i tynki w piwnicy. Powiem jak to teraz wygląda. Mam wylane 10 cm betonu B-20 na pierwszą warstwę w piwnicy. Nie planuje żadnych rurek i nic z tych rzeczy robić pod wylewką w piwnicy. DLatego myśle ze to dobry moment. I teraz tak, czy dobrze będzie jeśli zrobie tak: na ten beton położe pape termozgrzewalną fundamentową, na to folie budowlaną, potem 5 cm styropianu, znowu folia budowlana i ok 7-9 cm wylewki betonowej B-20 z gruchy (tak żeby w otworach drzwiowych uzyskać wys. 210 cm)??? Mnie sie wydaje że to dobry pomysł z uwagi że jak wniose do piwnicy piec o niemałej wadze to potem będzie cieżko mysleć o wylewkach, jak powstanie gąszcz rurek itd to tynkarze albo zwariują albo będe miał wszysko zapaćkane zaprawą i ja zwariuje . Dlatego potwierdźcie moje przypuszczenia czy dobrze zrobić wylewki i tynki w tym momencie czy może czegoś nie uwzględniłem ?? Buduje systemem gospodarczym, stąd te pytania Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.06.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam MAm kilka pytań odnośnie piwnicy. Jestem na etapie wykonanej instalacji elektrycznej w całym domu, okienka już sie robią, więc czekam jeszcze jakiś miesiąc na nie. Wpadłem na pomysł że chyba dobrze będzie (jak sie myle to poprawcie) wykonać przed zrobieniem CO i instalacji WOD-KAN, wylewki i tynki w piwnicy. Powiem jak to teraz wygląda. Mam wylane 10 cm betonu B-20 na pierwszą warstwę w piwnicy. Nie planuje żadnych rurek i nic z tych rzeczy robić pod wylewką w piwnicy. DLatego myśle ze to dobry moment. I teraz tak, czy dobrze będzie jeśli zrobie tak: na ten beton położe pape termozgrzewalną fundamentową, na to folie budowlaną, potem 5 cm styropianu, znowu folia budowlana i ok 7-9 cm wylewki betonowej B-20 z gruchy (tak żeby w otworach drzwiowych uzyskać wys. 210 cm)??? Mnie sie wydaje że to dobry pomysł z uwagi że jak wniose do piwnicy piec o niemałej wadze to potem będzie cieżko mysleć o wylewkach, jak powstanie gąszcz rurek itd to tynkarze albo zwariują albo będe miał wszysko zapaćkane zaprawą i ja zwariuje . Dlatego potwierdźcie moje przypuszczenia czy dobrze zrobić wylewki i tynki w tym momencie czy może czegoś nie uwzględniłem ?? Buduje systemem gospodarczym, stąd te pytania Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro !!! Wszystko OK, tylko wylewka w piwnicy z zaprawy cementowej i zbrojenie z siatki zgrzewanej, z betonu trudna do wykonania ale możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 04.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 dobrze myślisz... styropian na przekładkę połóż np. 3cm + 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavyk 24.11.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 dobrze myślisz... styropian na przekładkę połóż np. 3cm + 2 cm A ten styropian w piwnicy jest konieczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 jeżeli ogrzewana to tak, jeżeli nie - to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubek84 05.12.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Wylewka Ale cementowo piaskowa 1do 3 A tak poza tym wszystko ok. Styropian lepiej dac w piwnicy i ją ogrzewać póżniej już na stropie styropian jest zbędny, ewentualnie maty pod podłogówkę 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts