agatah 05.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kolega chyba się zapędził. Koszt zakupu płyty indukcyjnej niewiele wyższy niż zwykłej elektrycznej, koszt użytkowania znacznie niższy, garnki w takiej samej cenie na oba rodzaje płyt.Gdyby pisał czytelniej, istniałaby szansa zrozumienia. A tak trzeba snuć domysły o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Tak męczę, bo ja znalazłam tylko cytaty w stylu: "Indukcyjne płyty grzewcze są coraz tańsze i weszliśmy w okres, kiedy ich kupno stało naprawdę opłacalne. Choć ich ceny zaczynają się w granicach 2500 złotych, to koszt w porównaniu z płytą ceramiczną czy gazową zwróci się bardzo szybko." - http://plyta-indukcyjna.pl/ Jakie 2500 zł? Artykuł chyba dość stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Źródło ANSE, bo naprawdę mnie to interesuje, lub jeśli obliczenia są Twoje - mógłbyś je pokrótce przedstawić? POSZUKAJ A ZNAJDZIESZ > i nie porównuj tych płyt za kilkaset zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Jakie 2500 zł? Artykuł chyba dość stary. Tak, raczej stary, wcześniej pisałam, że dzisiaj płytę można kupić już dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 POSZUKAJ A ZNAJDZIESZ > i nie porównuj tych płyt za kilkaset zlotych Szukałam, nie mogę znaleźć, dlatego poprosiłam o źródło, bo ja znajduję opinie wręcz odwrotne od Twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 05.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) Szukałam, nie mogę znaleźć, dlatego poprosiłam o źródło, bo ja znajduję opinie wręcz odwrotne od Twoich. najwidoczniej , nie wiem co piszę . Ale wystarczy przeliczyć koszt zużycia prądu w kWh w stosunku do ilości użytkowania i porównać koszty i podkręslę ze równeiż jest to brana firma siemens Edytowane 5 Marca 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resan 03.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 ramka jest bezcenna, ja zniszczylem jedna plyte bez ramki - uderzylem przypadkowo z kant szyby i pekla, kupilem druga pyte bez ramki (bo z ramka byly za drogie) i kupilem dodatkowo ramke. Teraz nie ma szans uszkodzic. To nie prawda ze pod ranka gromadzi sie brud. Wystarczy zamontowac na silikonie bezbarwnym - silikon wlasciwie polozony jest niewidoczny i nie pozwala by woda czy brud dostaly sie pomiedzy plyte - ramke - blat. Ramke kupilem naprawde tanio - maja na kazdy wymiar, napisz na pywatny - dam namiar gdzie kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.09.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Tylko bez ramki!!! Mamy już drugą bez ramki i z ramką sobie nie wyobrażam. Im mniej listew tym lepiej, w całej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorro 29.09.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Mam płytę z ramką i polecam - jak coś wykipi (a czasmi pewnie każdej gospodyni się to zdarzy), to nawet kropla nie wydostanie się poza ramkę. I dodatkowy plus - mniejsze narażenia na uszkodzenia boków płyty. Ja bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 30.09.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 No własnie- WYKIPI. Mieszkam 3 MIESIĄCE I JUZ KLIKA X musiałam robić GENERALNE SPRZĄTANIE SZUFLAD POD PŁYTĄ BO MLEKO WCIEKA POD KAŻDA SZCZELINĘ- A W SZUFLADACH MAM DO TEGO MATY ANTYPOŚLIZGOWE - I TAM TEZ JEST PEŁNO MLEKA PO TAKIM INCYDENCIE. Nie MÓWIĄC O MLEKU POD LISTWĄ MASKUJĄCĄ nóżki SZAFKI - ZDEJMOWANIE TYCH LISTEW I PONOWNY MONTAŻ JEST STRASZNIE UPIERDLIWE . Sorki za przypadkowego Caps locka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.09.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Bo mleka na indukcji nigdy nie zostawia się bez kontroli, zwłaszcza na pełnej mocy. Moment i już jest poza garnkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 30.09.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Jak masz 5 litrów mleka 3 x w tygodniu zagotować , stoisz i gapisz się w to mleko 20 minut i nic to diabli mogą człowieka wziąć . Dlatego ustawiam na 10 tkę, timer na 20 minut a potem stoję i się gapię -ale nie czarujmy się- chwila nieuwagi i znowu wszystko na podłodze:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.09.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A mi tam co chwilę coś kipi, bo nigdy nie mam czasu i włączam na full, żeby szybciej było Nigdy nie zdarzyło się, żeby przeciekło do szuflady! Jak wykipi to poprostu wycieram i już. A co do brzegów płyty i ew. ich stłuczenia to jak ktoś się tego boi to niech kupi sobie płytę z szybą szlifowaną - mieliśmy taką w poprzednim mieszkaniu. Nie ma możliwości jej uszkodzenia gdyż nic nie wystaje ponad blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 01.10.2011 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 u mnie kipi regularnie, taki już mój los:) ale do szuflady nie przecieka, nie mam wokół silikonu tylko taką piankową podklejkę bo płyta na kamieniu czasmi chrzęściła. ale mam pytanie trochę z innej beczki. podobno pod płytą w szufladach nie powinno się trzymać sztućców. wiecie coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 01.10.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 misiakulka ja mam sztućce częściowo pod płytą i chyba nic się z nimi nie dzieje, od roku. A powinnam się martwić? Innego wyjścia nie mam. Dajcie znać, jeśli to faktycznie niedobrze. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie - czy płytę, tą bez ramki, przyklejoną i zabezpieczoną silikonem bezbarwnym można odkleić i - nie wiem - zamocować inaczej, z możliwością czyszczenia tej przestrzeni między płytą a blatem? U nas być może nie jest to dobrze zrobione, bo jasne okruszki bardzo widać w miejscu, gdzie jest silikon, a blat i płyta są czarne. Boję się, że podczas wypychania ich stamtąd część okruszków i brudu wciskam w sam silikon. Nie mówiąc już o tym jak to czyszczenie jest upierdliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 01.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 my silikonem nie zabezpieczaliśmy. jeśli chodzi o sztućce pod indukcją to zurzycie prądu jest większe(?) ale nikt nie potrafi mi potwierdzić tych rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek691 19.10.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja mam płytę cała w ramie i jestem bardzo zadowolona w niczym mi to nie przeszkadza nawet uważam to za ozdobę ! super są pełne pola grzania wiec nie martwię się jakiej wielkości mam garnek .http://www.magicsale24.de/pics/aeg/78001k-mn/aeg_78001k-mn_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts