pawel18 03.06.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 witamjaki jest efekt kucia młotowiertarką która ma 3,2 J Czy mozna ja porownac z mlotem o sile udaru (J) 3,2 czy jest to raczej przepasc ??CHODZI O SAMO KUCIEMam na myśli konkretny model HITACHI młotowiertarka DH24PC3 wiertarka 3,2J .Ma ona Udar elektropneumatyczny, czyli taki sam jak w młotach udarowych. Doradzi ktośpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 IMO wszystko zależy, co się chce kuć - jak to kucia w pustakach, cegłach, itp, to taka maszynka spokojnie starczy. Natomiast jeśli się chce kuć żelbet i to hurtowo, to zaj...edziesz ją na śmierć rychło A siebie przyprawisz o ciężką k...rwawicę i chorobę nerwową :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 04.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 IMO wszystko zależy, co się chce kuć - jak to kucia w pustakach, cegłach, itp, to taka maszynka spokojnie starczy. Natomiast jeśli się chce kuć żelbet i to hurtowo, to zaj...edziesz ją na śmierć rychło A siebie przyprawisz o ciężką k...rwawicę i chorobę nerwową :> Tak jak wyżej napisano - sprawdziłem praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel18 04.06.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 potrzebuje do remontów domowych, skuć tynk pod instalacje elektryczna, przewiertać przez żelbet otwór do rurek z wody średnica ok 20 mm i inne prace remontowe.Czyli powinna starczyć w sumie. Fajnie jak by dawała rade cegłom i to tak spokojnie bez wysiłku, było by super.Raz miałem jedną noname okazje wypróbować to można powiedzieć, że tynk to ledwo co zadrapała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel18 04.06.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Myślałem też o SKIL 1765 ale udar ledwo 2,3 J Do kucia w cegle raczej za mało ?? I jakość niepewna... A jak jest z młotami udarowymi da się nim wiercić otwory w ścianie np. na kołki rozporowe do szafek. Czy raczej małe otwory będzie ciężko, bo wyrąbie się spory.Powiedzmy taki model SKIL 1790 MA 4 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 05.06.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Ja używałem na mojej "podwójnej" budowie Einhell Bawaria 1500 W kupionego za 350 złotych w Casto. Bez problemu przebijałem się przez fundamenty i stropy, skuwałem nadlane schody. Choć jest ciężka wolę ją do wiercenia kołków niż niebieską wiertarkę Boscha. O wadach już kilka osób pisało: ciężka, ssie powietrze chłodzące od spodu, zły włącznik. U mnie po dwóch budowach zaczyna sypać się uchwyt. Ogólnie polecam za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loktok 10.06.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ja w czasie remontu (ze stanu uzywalnosci do stanu surowego otwartego i znowu do stanu uzywalnosci) tez uzywam tego Einhella Bawaria 1500 Moge ja z calym sercem polecic, sprawdzila sie do skuwania tynkow, powiekszania otworow okiennych a nawet wielogodzinnym kuciem zelbetu. Pierwsza poszla do naprawy dopiero po 8 miesiacach intensywnej pracy (blacha sprawa uszkodzenie kabla) zalety: jest automatyczny wylacznik chroniacy przed przegrzaniem (raz udalo mi sie go uruchomic ), mocny udar wady: ciezka (okolo 5 kg) po calym dniu kucia reka odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts