Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam, to może tak uda mi się uzyskać jakieś uwagi i dobre rady:)

mam projekt juz zakupiony , chciałabym abyście podzielili się spostrzeżeniami i uwagami odnośnie naszego domku. Co zmienilibyście? Moja jedyna jak dotychczas uwaga dotyczy braku tzw. spiżarni......ale czy ona jest niezbędna???? Będe wdzięczna za wszelakie uwagi.

Napewno nie będziemy robili takiego dużego tarasu i tego kominka z zewnątrz, wewnatrz zresztą tez nie, mąż przeciwny, bo koszty:O chociaż ja chyba bym chciała. Może jakos uda sie przekonać.

aha.......dom z założenia miał być prosty w budowie:) przeznaczony dla 3 osobowej rodzinki.

oto on: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1545

z góry dzię ku ję !

Witam!

Basiu z własnego doświadczenia wiem że nie należy po zakupie projektu analizować go, u mnie skończyło się tym że tak sobie go obrzydziłam że nigdzie nie widziałam pozytywów w efekcie wymienłam na inny (całe szczęście że biuro z którego kupowaliśmy projekt ma zasadę że projekt można wymienić po długim czasie od zakupu).

Basiu przeciez dalas linka na dom z garazem (C06b), wiec w koncu budujecie z garazem, czy bez? A jak bez to gdzie kotlownia? I ciecie kosztow poprzez likwidacje kominka to bez sensu. Przeciez mozna rozprowadzic cieple powietrze z kominka po calym domu, co obnizy koszty ogrzewania domu domu. Zobaczysz po roku, jak maz pobiega sobie do kotlowni w zimie na 30 stopniowym mrozie, to bedzie przeklinal dzien, w ktorym to wymyslil ;) A czym bedziecie grzac? Edytowane przez Aleksandryta

Aleksandro hmmmm te słowa pisane;) My z garażem, ten c06b....... tyle, że wcześniej było o tym małym d06 to zrobił się misz masz:)

Kotłownia tam za garażem jak w projekcie. A grzać mamy zamiar gazem......jak gazownia się zlituje i podłączy, bo jak nie to jakieś paliwo stałe. Wiesz co, jeśli kominek to tylko po to aby można było popatrzeć na ogień (przyjemność a nie obowiązek palenia w nim). Nie wiem jeszcze czy to ma sens, może jak się dokształcę w tym temacie to zdanie mi się wyklaruje;)