B_asia 04.06.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 witam, to może tak uda mi się uzyskać jakieś uwagi i dobre rady:) mam projekt juz zakupiony , chciałabym abyście podzielili się spostrzeżeniami i uwagami odnośnie naszego domku. Co zmienilibyście? Moja jedyna jak dotychczas uwaga dotyczy braku tzw. spiżarni......ale czy ona jest niezbędna???? Będe wdzięczna za wszelakie uwagi.Napewno nie będziemy robili takiego dużego tarasu i tego kominka z zewnątrz, wewnatrz zresztą tez nie, mąż przeciwny, bo koszty:O chociaż ja chyba bym chciała. Może jakos uda sie przekonać. aha.......dom z założenia miał być prosty w budowie:) przeznaczony dla 3 osobowej rodzinki. oto on: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1545 z góry dzię ku ję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 04.06.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam!Basiu z własnego doświadczenia wiem że nie należy po zakupie projektu analizować go, u mnie skończyło się tym że tak sobie go obrzydziłam że nigdzie nie widziałam pozytywów w efekcie wymienłam na inny (całe szczęście że biuro z którego kupowaliśmy projekt ma zasadę że projekt można wymienić po długim czasie od zakupu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_asia 04.06.2010 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 hmmmmm.....wymieniać nie mogę , dom musi byc taki , najprostszy na świecie:) Chiałabym tylko wiedzieć, co ewentualnie mogłabym usprawnic w środku (niewielkie zmiany) chociaz zdaje sobie sprawę, ze na duzo pozwolic sobie nie mogę ........... trochę zakręcone....wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 04.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 D06 ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_asia 05.06.2010 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 no nie powiem, ze nie ładny ale......ma 1 łazienkę i tym samym 1 kibelek i nie ma garażu , a my chcieliśmy w bryle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.06.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Przeciez ma garaz. No wlasnie ta jedna lazienka, dla mnie nie do przyjecia. Ostatecznie po to budujemy te domy, zeby poprawic sobie warunki. Kotlownia niedostepna z domu. Jestem ciekawa, jak w zimie uzytkuje sie taka kotlownie, jak mroz na dworze i trzeba biegac. Poza tym moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_asia 05.06.2010 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 d06 ma garaż? jejku.....nie widzę. No ta kotłownia w domu pod dębem trochę kiszka, już wymyśliłam, żeby może z pokoju zrobić tam wejście;) ale mąż popukał się w czoło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.06.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Basiu przeciez dalas linka na dom z garazem (C06b), wiec w koncu budujecie z garazem, czy bez? A jak bez to gdzie kotlownia? I ciecie kosztow poprzez likwidacje kominka to bez sensu. Przeciez mozna rozprowadzic cieple powietrze z kominka po calym domu, co obnizy koszty ogrzewania domu domu. Zobaczysz po roku, jak maz pobiega sobie do kotlowni w zimie na 30 stopniowym mrozie, to bedzie przeklinal dzien, w ktorym to wymyslil A czym bedziecie grzac? Edytowane 5 Czerwca 2010 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_asia 06.06.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Aleksandro hmmmm te słowa pisane;) My z garażem, ten c06b....... tyle, że wcześniej było o tym małym d06 to zrobił się misz masz:) Kotłownia tam za garażem jak w projekcie. A grzać mamy zamiar gazem......jak gazownia się zlituje i podłączy, bo jak nie to jakieś paliwo stałe. Wiesz co, jeśli kominek to tylko po to aby można było popatrzeć na ogień (przyjemność a nie obowiązek palenia w nim). Nie wiem jeszcze czy to ma sens, może jak się dokształcę w tym temacie to zdanie mi się wyklaruje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts