hote 04.06.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam, mam na ogrodzie taką pompę - za cholerę nie działa (działa przez chwilę jak wleje wody). Fi rurki co wchodzi w ziemię to 1,6 cala (4,1cm). Poskórniak na głębokości 6-8metrów. Zapotrzebowanie - ogród 500m2. Jaką kupić i jaką metodę podłączenia/ochrony w zimę wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 04.06.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, mam na ogrodzie taką pompę - za cholerę nie działa (działa przez chwilę jak wleje wody). Fi rurki co wchodzi w ziemię to 1,6 cala (4,1cm). Poskórniak na głębokości 6-8metrów. Zapotrzebowanie - ogród 500m2. Jaką kupić i jaką metodę podłączenia/ochrony w zimę wybrać? 1.6 cala ? Albo 5/4" albo 6/4". Chyba że to jakaś amerykańska pompa (z UNRY?) Kup zawór zwrotny i nypel. Na rurze zamontuj zawór, na zaworze nypel, na nyplu pompę. Powinno działać. Na zimę odkręć pompę (dla ułatwienia demontażu możesz założyć holender). Jeżeli nie zdemontujesz pompy, to Ci ją rozwali Edytowane 4 Czerwca 2010 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hote 07.06.2010 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) a jak podłączyć pompę pod taki patent?? bo odkręcic tego ni cholery nie idzie. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez hote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 07.06.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) a jak podłączyć pompę pod taki patent?? bo odkręcic tego ni cholery nie idzie. Rurę przeciąć i nagwintować oba końce. Wstawić zawór zwrotny i gotowe. Gwintownicę można wypożyczyć. Wyjdzie chyba taniej niż kombinacje z kołnierzami, rurkami itp. Jeżeli WD40 i coca cola nic nie dają, można też spróbować podgrzać kołnierz (opalarką, palnikiem, kuchenką gazową...) i wtedy powinien się odkręcić. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hote 22.06.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 odkopałem i będę robił sam (hydraulik trzepnął kwotę z sufitu).... znalazłem, że na rurze jest złączka vide photo:http://img441.imageshack.us/img441/3838/ruraf.jpg 1. w którą stronę to kręcić?2. może odkręcę... a jak nie...3. to jak się gwintuje - pożyczę sobie gwintownicę...4. chcę puścić rurę do domu (w ziemi głęboko) i w domu pompa - jaki rodzaj rurki polecacie i czym ją łączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts