hedgens 04.06.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witajcie, Szukamy z żoną projektu domu z garażem dwustanowiskowym na działkę o szerokości 21m (długość 41m). Wjazd na działkę od północy, szukamy czegoś o powierzchni 150-200m + garaż. Skłaniamy się ku klasycznej bryle, ale ze współczesną elewacją i dużymi oknami. Odpadają wszelkie dworki, kolumny i baszty Fajnie byłoby, gdyby na parterze było miejsce na gabinet (ale się przy tym nie upieramy) i łazienkę z prysznicem (koniecznie). Czy wpadło Wam coś ciekawego w oko co spełnia te kryteria? Obecnie najbardziej podoba nam się projekt M75a - Promień słońca - czy może ktoś go już buduje? http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1589&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&symbol=M75a&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=0 Podoba nam się również "Dom w hebe" z Archonu, ale obawiamy się o koszty realizacji skomplikowanego dachu (3 wykusze). http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-hebe/m4b7bdb68d8a42,2209 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 07.06.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Co to - czyżby nikt nie ośmielił się stawiać domu na działce o tych parametrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbrakJoe 18.06.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Mam podobny problem - działka około 21 metrów szerokości z wjazdem od północnego zachodu. Na razie na "krótkiej liście" umieściłem Delikatnego 131b (lustrzane odbicie) z Muratora i projekt Neapol II z pracowni Lipińscy (również w odbiciu lustrzanym). W tym drugim projekcie żeby się zmieścić na 21 metrach trzeba zlikwidować wejście gospodarcze i wszystkie okienka od strony łazienki. PozdrawiamQbrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 19.06.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 My swego czasu wybieraliśmy projekt , aby się zmieścił na 20 metrach (tak aby ewentualnie 5 metrów zostawić na dojazd na tył działki.Wśród faworytów były następujące projekty ( koniecznie z garażem dwustanowiskowym i dodatkowym pokojem na dole):APIS 3 z domenyDom w świetliku 2 z archonuDelikatny z muratorastanęło na DOGODNYM C148a Z MURATORA.POZDRAWIAMANIAa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbrakJoe 20.06.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 O Dogodnym też myślałem. W porównaniu do Delikatnego ma większą kuchnię. Jak na razie Delikatny wygrywa lepszym wpasowaniem w "nasze" strony świata i zadaszonym tarasem. Oba projekty to stodółki... ale całkiem ładne stodółki. PozdrawiamQbrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszardus 02.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Szukamy z żoną projektu domu z garażem dwustanowiskowym na działkę o szerokości 21m (długość 41m). Wjazd na działkę od północy, szukamy czegoś o powierzchni 150-200m + garaż. Skłaniamy się ku klasycznej bryle, ale ze współczesną elewacją i dużymi oknami. Odpadają wszelkie dworki, kolumny i baszty Fajnie byłoby, gdyby na parterze było miejsce na gabinet (ale się przy tym nie upieramy) i łazienkę z prysznicem (koniecznie). Czy wpadło Wam coś ciekawego w oko co spełnia te kryteria? Jest taki dom; To APIS3 mielismy podobny problem,ale dom juz stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbrakJoe 31.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam. Oglądałem projekt Apis - chyba wolę "stodółki" niż domy z dachem czterospadowym. Za to znalazłem w kolekcji Muratora podobny do Delikatnego projekt: Funkcjonalny C210 - z tej samej pracowni co Delikatny. Brak pokoju na dole jest dla mnie do przełknięcia, ale garaż ciut chyba za mały... po zaparkowaniu auta może być problem z rowerami czy ustawieniem ewentualnych regałów. Pozdrawiam Qbrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 02.08.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Funkcjonalny c210 ma 35stopni nachylanie połaci , nie wiem czy to dobrze,spójrz na powierzchnię użytkową i po podłodze na poddaszu (duże różnice).NIe wiem co by było gdyby zrobić mu 40stopni?Rozkład ma dość fajny.NIe ma kuchni w salonie przynajmniej.Na działce węższej niż 21m można spokojnie zmieścić dom z 2 stanowiskowym garażem np takihttp://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/brzoza_2/Są wirtualne spacery można pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbrakJoe 02.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziękuję za podpowiedź. Przyjrzę się projektowi. Qbrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 04.08.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Popytaj o ten kąt dachu w c210 funkcjonalny.Dość fajny projekt tylko nie wiem jak w praktyce dwuspadowy dach o kącie 35stopni.Sam jestem ciekawy ,bo może bym go poszerzył o 0.5m ,wtedy zwiększyłaby się szerokość garażu (i dobrze) oraz salonu i trochę góra.Wiem ,że lepiej znależść gotowy niż poszerzać ale trudno,znależść nie mogę (moja działka ma 19m).Może nawet dogadałbym się z architektem i zrobił na jego podstawie indywidualny.Chciałbym też zmiany elewacji na coś bardziej nowoczesnego.NIe wiem czy to będzie ten bo jeszcze żonie nie pokazałem (szukaliśmy raczej parterówki) ale jest taki,że utkwił mi w głowie. Jest jeszcze coś takiego http://projekty.muratordom.pl/projekt_dzisiejszy,2223,1,0.htm Podobna powierzchnia ,pokój na dole i dwustanowiskowy garaż,przez to wcięcie na wejście ciekawsza elewacja dla mnie. Obydwa spełniają większość kryteriów - dach dwuspadowy,brak pokoi z samymi połaciówkami ,bo każdy ma balkon albo okno balkonowe w ścianie szczytowej,brak wejścia z wiatrołapu wprost na kanapę w salonie,kuchnia nie w salonie,schody nie w salonie,wiatrołap większy niż 2 metry kwadratowe. W c210 małe pom gosp i garaż i troszkę może salon(stąd na pewno 0.5m wszerz,co nie załatwi sprawy pom gosp i tak).Na górze potrzebuję trzech pokoi ,są cztery ,więc może by z jednego garderobę z pralnia zrobił albo coś jak. Tylko w obu wypadkach ten dach 35stopni i po podłodze 18m ,a użytkowej 10.Z kolei zwiększenie kąta nachylenia dachu spowoduje wzrost użytkowej i się zrobi ze 140 pewnie ze 160.Do tego w tym drugim (Dzisiejszy ) dojdzie garaż i 200m gotowe i 0.5mln od razu Też pytanie czy nie wystarczy jednostanowiskowy a z boku dokleić nowoczesną wiatę ,toszkę jakimś płotkiem ażurowym obudować ,jakiś bluszcz puścić i wystarczy.Widziałem to na żywo i bardzo fajnie wyglądało.Garaż to metr chałupy jak każdy inny.NIe ma tylko mebli i obrazka na ścianie.Choć może być Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts