Gość gut 05.02.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Czy jest przepis mówiący o tym, że drzwi do łazienki muszą być z otworami nawiewnymi. Mam łazienkę bez żadnych "urządzeń spalinowych", więc po co byłby ten nawiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.02.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 ale masz jakąś wentylację w łazience? tak żeby np: odprowadzać wilgoć z kąpieli (chyba myjesz się) no to aby tę wilgoć usunąć przewodem wentylacyjmnym musisz mieć gdzieś naplyw świeżego (innego) powietrza najczęściej są to otwory w dzrwiach lub szpara lub bez progu a przepisy są to jest jakieś rozporządzenie musiałbym poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 05.02.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Byłem świadkiem jak kominiarz odbierając kominy powiedział:dziś Pan gazy i innych urządzeń spalinowych nie ma ale za rok lub dwa , kto to wie i nie podpisał.Otwory w drzwiach to minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.02.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 U mnie też kominiarz sprawdził czy drzwi w łazience mają tuleje inaczej nie odebrałby kominów i wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 06.02.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwiet. 2002 r. w spr. warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. z 15.06.2002). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.02.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Czy jest przepis mówiący o tym, że drzwi do łazienki muszą być z otworami nawiewnymi. Mam łazienkę bez żadnych "urządzeń spalinowych", więc po co byłby ten nawiew? A chociazby po to by wymusic ruch powietrza w łązience. Mam nadzieję, ze instalację wentylacyjna (wywiewną) posiadasz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts