Alicja Janik 04.06.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czy może ktoś ma zamontowane okna z Dobroplastu? Prosiłabym o opinię na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.06.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 od dawna wiadomo o firmach na D... że są do d... Ale wybór jak zawsze należy do klienta w myśl zasady CCC takie firmy jeszcze funkcjonują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
52marek1 17.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witaj Alu.Na to pytanie mógłbym odpowiedzieć, bo od trzech dni mam te okna. Gorzej z opinią, bo jeszcze się nimi nie nabawiłem. Ale w porównaniu z wymontowanymi przedwojennymi oknami z mosiężnymi okuciami wypadają na razie pozytywnie. W domu ciszej, i tak nie wieje ze szpar. Nie podoba mi się montaż parapetów zewnętrznych. Dla ułatwienia sobie pracy ekipa skróciła je na długość mniejszą niż szerokość okna, tak że zamiast podejść krawędziami pod tynk pozostawili szpary, które teraz trzeba będzie silikonować. No i zostały przyśrubowane do ramy okiennej. Dużo lepszym rozwiązaniem byłaby konstrukcja podkładana pod ramę. A tak powstało następne źródło podcieków.A o samych oknach może więcej będę mógł napisać po zimowym sezonie. Na razie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 30.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Odpowiadam na pytanie: niestety ja.WitamMam problem właśnie z tymi oknami, tym profilem (Avangarde 7000) i tym producentem. Na początku dodam jeszcze że okna mam dwukolorowe (ciemne na zewnątrz i białe w środku) Po montażu przez jakiś czas było ok. okna prawie rok temu zamontowałem w listopadzie przed zimą w nowo wybudowanym budynku. Przez cały rok w budynku nie były prowadzone żadne prace. W letnich miesiącach zauważyłem że nie trzymają zaczepy które powinny domykać i trzymać okno w górnej części, wydawało się jakby opadły skrzydła. Chciałem to podregulować i przypadkowo przyłożyłem poziomnice do płaszczyzny ramy okna i futryny, okazało się że prawie we wszystkich oknach zarówno futryna jak i skrzydło są wygięte. Żeby to obrazowo przedstawić wydaje się jakby okna były wessane do środka budynku. Odchyłki te nie są małe bo wygięcie to wynosi ok 5-7mm na długości łaty 2m. Dziwna rzecz natomiast jest taka że zarówno futryna okna jak i skrzydło są wygięte dokładnie tak samo w tym samym kierunku.Jeśli ktoś miał "przyjemność" reklamować ten produkt proszę o kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosha 14.03.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Wymienialismy nasze okna na avantgarde i po wymianie jest po prostu dobrze, czyli cicho i co dla nas najwazniejsze ciepło. Uzywamy okien od pół roku i nie mamy z nimi większego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.03.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A jak długo już je sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.03.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 faktycznie jakaś ofensywa, niemiecki blitzkrieg Jest przecież tyle marketów budowlanych, można spokojnie zbyt sobie zapewnić ale by tu... na szacownym Forum takie rzeczy ... gdyby to Pani Popiołkowa widziała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ja tam złego słowa nie powiem z kurników zrobić taką kase:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek z grodziska 18.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 okna rzeczywiście są marne, ciężko pracują nawet dobrze wyregulowane okucia. Przez ramę drzwi przebija się słońce .Cena choć nie wysoka, to i tak taki produkt nie jest jej wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.03.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 to są tanie produkty także nie ma co liczyć na jakieś wysokie loty jakościowe. To chyba zrozumiałe dla większości. Taka polska IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Daj spokój. Ikea ma chociaż dobrą markę i każdy wie, ze moze w niej kupić produkty niedrogie i dość oryginalne. Nie każdy wie, że są z natury rzeczy obliczone na niezbyt długie użytkownie - ale też nie na chwilę.. Co innego JYSK. Tanio, badziewnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek z grodziska 19.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Na oszczędności daleko się nie poleci. A patrzeć na taki towar będzie trzeba trochę czasu...A Jyska troszkę wezmę w obronę, w końcu nawet jakby mieli i okna to nie musimy ich kupować, co innego jakiś kawałek chodnika, bo na droższe zakupybym się tam mimo wszystko nie odważył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 15.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ludzie lubią sobie ponarzekać, a w Polsce to już w ogóle. Dobroplast według mnie jest takim lepszą ligą (nie super najwyższą) w branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.05.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ludzie lubią sobie ponarzekać, a w Polsce to już w ogóle. Dobroplast według mnie jest takim lepszą ligą (nie super najwyższą) w branży. widzę też że lubią również po koloryzować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moszczyr 04.07.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 mam okna z dobroplastu (avantgarde 7000) - po roku nie narzekam, szczelne, nic sie z nimi nie dzieje, wiec chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.07.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 mam okna z dobroplastu (avantgarde 7000) - po roku nie narzekam, szczelne, nic sie z nimi nie dzieje, wiec chyba ok I z tej radości zarejestrowałem się na forum i napisałem 2 posty. Oba na temat doskonałych okien Dobropaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.07.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 coś Dobroplast ostatnio przeprowadza akcje na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 24.08.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 witam pozwólcie że i ja wypowiem sie na temat okien firmy dobroplast okna mam 6 lat kupilem bez montażu zamontowałem sam i sam wyrególowałem jezeli chodzi o szczelność i okucia to do dzisiejszego dnia jest ok jedynie po roku czasu trzeba bylo znów wyrególować ale po ponownej rególacji niektóre okna ocierają najgorszy problem jest z jedną szybą doslownie tydzień po minięciu gwarancji jedna szyba zespolona sie rozszczelniła i powstał zaciek i niestety będę musiał ją wymienić na własny koszt i na własną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 trzeba było kupić sobie okna DRUTEX-u - tańsze i lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 26.08.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 teraz mam taki zamiar na góre zamontowac okna drutex ale co do ceny kolega Charlie to sie myli nic chyba nie pobije dobroplastu okno jak dla mnie po odliczeniu 15% wyjdzie 340 a drutex 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts