Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma okna Dobroplastu?

Recommended Posts

• 1 year później...

Tak sobie czytam opinie o oknach DOBROPLASTu i chyba zrezygnuję z zakupu.

Mam mnóstwo ofert na komplet okien w cenach 8000-14000. Wszystkie dwukomorowe pakiety.

W mieszkaniu mam jakieś okna ze szczelinami na uszczelkach i drugi raz nie chcę popełnić błędu.

Postanowiłem obejrzeć okna u mojej mamy, ma o nich dobrą opinię. Po 6 latach od montażu wszystko wygląda fajnie. Żadnych szczelin, nic nie haczy. Szukam faktury- okazuje się, że to ...DOBROPLAST na jakichś profilach AVANTGARDE 7000. Okna białe.

No i teraz nie wiem...

Właśnie sprawdziłem.:

W mieszkaniu mam RĄBIEŃ - złoty dąb 4/16/4. -Montowane przez OKNOMONT-Sosnowiec Zagórze. Zdecydowanie nie polecam.

Raczej nie kupię DOBROPLASTU, a na pewno nie z RĄBIENia.

Czy słyszeliście jakieś jeszcze pozytywne opinie o DOBROPLAST??

Edytowane przez lotnick

• 1 month później...

moja mama ma okna avangarde - teraz dopiero wyczytalem ze to dobroplast.

Moja ocena - na dobry.

Ma wymiary bardzo standarodwe zadnych wiekszych, czyli okna maja 150x150 dzielone na pol.

Najwiecej uzywane drzwi tarasowe, troszke nieszczelne, trzeba mocno dociagnac klamka, a tak poza tym naprawde z czystym sumieniem moge powiedziec ze nic sie nie dzieje.

• 1 year później...
Nie uzywajcie Dobroplastu. Wyslali nam okno ze zla szyba. Mielismy ich ludzi, sprawdzili, potwierdzili ze jest bledne ale prawidlowej szyby dalej nie ma. Odmawiaja wymiany i mowia ze szyba jest prawidlowa. Co czlowiek musi zrobic zeby dostac produkt za ktory zaplacil. Sa poprostu bezczelni i nie chca nawet rozmawiac. szczyt bezczelnosci. Jak mozna w tych czasach ten sposob operowac. Widzialam wiele negatywnych komentarzy na temat tej firmy wiec jakim cudem dalej ta firma operuje a klient sie nie liczy?!!

Byłabyś bardziej wiarygodna, gdybyś wskazała konkretnie na czym polegała pomyłka. Może wtedy inni użytkownicy bardziej zapamiętają taki przypadek, bo jak widać te dotychczasowe nie wybiły z głowy pokusy na cenę.

Kupowałaś okna w Dobroplaście? Jeśli u jakiegoś dilera, to on jest stroną i to on ma dostarczyć Ci właściwy towar. Może zwalać na fabrykę i ona może być winna, ale to sprzedawcę powinnaś męczyć.

Aha, następny post wystarczy że opublikujesz raz. Zaśmiecanie całego forum, nawet kompletnie niezwiązane tematy sprawiło, że dostałaś taką a nie inną odpowiedź zwrotną.

• 9 months później...