Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele a gres czy konieczna taka zabawa :)

kismo

Recommended Posts

Witam !!!

Chciałbym się zapytać szanownych forum'wiczów o taką kwestie:

odbieramy z żoną nie długo mieszkanie i zastanawiamy się czy przy kładzeniu podłogi jest sens mieszać w/w elementy (chodzi mi o aneks kuchenny).

Wiem że tu wchodzi aspekt wizualny - WSZYSTKO MOŻNA SOBIE POŁOŻYC - ale czy nie wystarczą same panele ?

1.Chodzi mi o to czy w obrębie kuchni panele nie stracą na właściwościach czy po pewnym czasie w panere sie coś nie "wgryzie".?

2. Jeżeli zostaniemy przy panelach to w jakiej najlepiej klasie kupować takie elementy ? Co by było dobrym rozwiązaniem

3 . Z względu że jestem laikiem w kwestiach remontów stąd moje pytanie.... przed kładzeniem paneli wpierw zamontować ościeżnice drzwiowe ?

4. Czy powinno się grupować w mieszkaniach klasę paneli czy po prostu dać sobie z tym spokój i położyć jednakowe we wszystkich pomieszczeniach ?

z poważaniem

kismo

Witam !!!

Dzięki za rozświetlenie sytuacji. W aneksie kuchennym będzie gres a dalej panele.

1. Stąd moje następne pytanie ..gdzieś na forum natrafiłem na post w którym napisano, że przy łączeniu paneli z gresem, panele trzeba kleić .. czy klejenie takie jest punktowe czy może go w ogóle nie być. I czy będzie przy klejeniu po jakimś czasie takich paneli problem z ich wymianą ?

z poważaniem

kismo

• 2 weeks później...