una 05.06.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 (edytowane) ponieważ obawiam się odprysków angoby, które w przypadku dachówek w kolorze grafitowym lub czarnym bylyby bardzo widoczne, szukam dachówki ceramicznej barwionej w masie. Znalazłam dachówkę Rupp Ceramika Antracyt i Syrius, barwioną w masie - ale ponoć jest barwiona na brązowo a nie grafitowo , poza tym jest na forum dużo krytycznych wypowiedzi na temat tej dachówki. Czy są inni producenci dachówek grafitowych barwionych w masie? Edytowane 5 Czerwca 2010 przez una Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal Dabrowicz 05.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 ponieważ obawiam się odprysków angoby, które w przypadku dachówek w kolorze grafitowym lub czarnym bylyby bardzo widoczne, szukam dachówki ceramicznej barwionej w masie. Znalazłam dachówkę Rupp Ceramika Antracyt i Syrius, barwioną w masie - ale ponoć jest barwiona na brązowo a nie grafitowo , poza tym jest na forum dużo krytycznych wypowiedzi na temat tej dachówki. Czy są inni producenci dachówek grafitowych barwionych w masie? Witam, proszę zainteresować się również dachówką Creaton Premion(barwione w masie). [ moderowano - reklama reklamy zamieszczamy w dziale "Ogłoszenia drobne" i w korespondencji prywatnej ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.06.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Nie ma jak nachalna reklama! Creaton przereklamowany. RuppCeramika bardzo przyzwoita. Cena adekwatna do jakości. Barwienie dachówki w masie na ciemny brąz daje pożądany efekt gdyż patrząc z dołu nie widać uszczerbków dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siekier 06.06.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Właśnie ukończyliśmy układanie dachówki Creaton Premion na dachu kopertowym. Jako wykonawca nie mogę powiedzieć złego zdania nt. jakości tej dachówki. Co do ceny - niestety nie mam danych Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 09.06.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Co do Ruppa model Sirius to faktycznie można sie przyczepić.Każda sztuka dachówki ma minimalny odprysk spowodowany złym pakowaniem po angobowaniu. U tego producenta polecam model Rubin 13 V, produkowana u naszych zachodnich sąsiadów jest dużo gładsza i nie posiada wcześniej opisanego mankamentu. Creaton Premion to również dobra dachówka , bardzo szczelna i co ważne po ułożeniu nie widać wogóle zamka poziomego. W Creatonie można tez nabyć karpiówke barwiona w masie , ale jej cena wyjściowa to 74 zł netto/m2 pozdrawiam Edytowane 9 Czerwca 2010 przez Jacek Kulik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 05.08.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie do fachowców dotyczace barwienia w masie. Które z dachówek wymienionych poniżej spełniają to kryterium? Bardzo trudno w natłoku formułek reklamowych na stronach internetowych znaleźć na ten temat informację. -Creaton Optima kolor łupka lub antracyt angoba -Ruppceramika Topas V13 antracyt angoba lub angoba błyszcząca teekowa -Tondach Stodo angoba antracyt -Koramic Alegra9 angoba szlachetna antracyt, grafit. Jeśli żadna z wymienionych nie jest barwiona w masie, to może któreś są tak wybitne jakościowo albo barwione na ciemno, że nie ma się czego obawiać? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 05.08.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Optime odradzam, ostatnio mój dekarz kładł na innej budowie, podobno krzywe, nie trzymają wymiarów podanej tolerancji. Na moim dachu kładł Premiona. Porównując, niebo a ziemia. Mnie się też bardzo podoba i nie zauważyłem żadnych mankamentów. Wiadomo, moja opinia jest subiektywna, gdyż każdy swoje chwali , a cena tej dachówki nie jest mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 06.08.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 czarn-y, bardzo Ci dziękuję za zwrócenie uwagi na tę dachówkę. Wprawdzie ja te "garbate" dachówki pomijałam, bo jakoś nie bardzo mi się podobają, ale może rzeczywiście warto się skusić ze względów praktycznych. No i wg mojej wstępnej wyceny Premion nie zabija cenowo. Mam prośbę, abyś wstawił zdjęcie z bliska i jedno trochę bardziej ogólne. Chciałabym zobaczyć jak to wygląda w naturze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts