Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Jestem zainteresowany projektem Szach 2g. Czy ktos już buduje ten domek? jezeli tak to moze mógłby podzielic sie fotkami ?

chciałbym połączyc kuchnie ze spiżarka czy to możliwe? Czy garaż nie wydaje sie wam za krótki? Czy łazienke na górze można połączyc z pralnią?

Prosze o rade :) mam wąska działke 17,5x 65 m i mam problem ze znalezieniem projektu.wszelkie info można tez wysłac na [email protected]

Z góry dzieki

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

My właśnie adaptujemy Szacha i na wiosnę zaczynamy budowę. Czy ktoś z Was może przesłać zdjęcia z realizacji projektu? Chętnie zobaczylibyśmy jak domek się na żywo prezentuje. Adres: [email protected]

Pzdr

...domek stoi :-) mamy wstawione okna... robią się instalacje... Przed nami sporo wyborów!!! Oby zimna przyszła do nas późno!

Ja tez zacząłem budowę tego domu. W tej chwili wymurowane są bloczki fundamentowe a w tym roku mam nadzieję dojdę stropu i stropodachu. Po adapatacji dom jest wydłużony o 0.5 m i okna dachowe na poddaszu z lewej strony są podniesione do góry tak aby zachować odległość od granicy 4 m. Szerokość działki 15.22m.Lokalizacja Dęblin. Gdyby ktoś mógł się podzielić fotkami z realizacji tego projektu. [email protected] Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam wszystkich zainteresowanych!!!

Otrzymujemy sporo e-maili z pytaniami dotyczącymi budowy, kosztów itp. Postaram się w miarę możliwości czasowych odpowiedzieć na wasze pytania.

Nasze zmiany w projekcie to:

- poszerzenie budynku o 1 m

- zabudowa tarasu - podcienia, co pozwoliło nam powiększyć kuchnie i jadalnię do "funkcjonalnych rozmiarów"

- rezygnacja z drugich okien dachowych, oraz okien w garderobach

- zabudowaliśmy klatkę schodową

Zdjęcia są z różnych etapów budowy. Mamy instalację elektryczną, część hydrauliki, kończymy tynki i modlimy się żeby zima przyszła jak najpóźniej.

Stan surowy otwarty z pokryciem dachu i oknami dachowymi to ok 180 tyś razem z robocizną. Dorobilismy taras, wstawiliśmy onka z roletami i bramą garażową, mamy już alarm. To już jest poza podaną kwotą

DSC01923.JPGDSC02012.JPGDSC02054.JPGDSC02017(1).JPG

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, czekam na nie na forum. Obiecuję, że będę częściej na nie zaglądać...

Później reszta zdjęć...

DSC01879.jpg

Edytowane przez kasia_k72

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...
No Szachiści :) chwalić się wiosennymi postępami prac na budowie!

Witajcie Szachiści :))))

Mamy nadzieję, że już niedługo do wątku będziemy mogli zamieścić także nasze zdjęcia :) W marcu zostały złożone papiery o wydanie pozwolenia na budowę, ekipę już mamy - czekamy :D

Szach będzie w wersji odbicie lustrzane, praktycznie bez większych zmian, minimalnie inaczej 'na górze'.

Budowany będzie z porothermu na piankę.

Pozdr!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Stan obecny mojego szacha z zewnątrz. Ocieplenie będzie w październiku. Jeżeli ktoś zwracał się do mnie wcześniej na adres e-mail podany w profilu to niestety cos jest nie tak na wirtualnej polsce i listy nie docierają.Zaktualizowalem profil podając inny adres e-mail.Pozdrawiam wszystkich budujących i mających zamiar wybudować szacha.

ks1.jpg

ks2.jpg

ks1.jpg

ks2.jpg

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

DSCN3395.jpgDSCN3373.jpgszach_2G_parter_LEWY - Kopia.jpgDSCN3374.jpgszach_2G_PODDASZE_LEWY - Kopia.jpgWitajcie wszyscy budujący! :) ostatnie zdjęcia wrzucaliśmy w lipcu - od tego czasu sporo się zmieniło :) Szach jest już pod deską i blachą, ma wstawione okna, w środku zrobiona elektryka i tynki! :)

jeśli ktoś mówi, że ma wąską działkę to się myli :) my budujemy na działce o szerokości 14 m i kilu cm :D dlatego z jednej strony jesteśmy odsunięci od granicy 1,5 i w związku z tym ściana ta pozbawiona jest okien (są luksfery: dwa słupki 40x100 cm w garażu, taki sam w kotłowni, kolejny w łazience i pasek tyle że w poziomie zrobiliśmy na klatce schodowej). Przy dużych oknach w jadalni, salonie ilość światła jest zupełnie wystarczająca, nawet w pochmurny dzień. Siłą rzeczy musieliśmy zrezygnować też z okien dachowych po tej stronie - wpłynęło to na zmianę układu pomieszczeń na poddaszu - generalnie bez rewolucji, ale zrezygnowaliśmy z łazienki w sypialni, połączyliśmy łazienkę z pralnią - tak jak na załączonych schematach

Edytowane przez DDP