remo_78 05.06.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Rozwiejcie proszę moje wątpliwości do czego jest w bloczkach SOLEBT Optimal typu W (gładkie) oprócz uchwytów montażowych wyprofilowanie wzdłuż bocznej ściany. Cóż to jest i czemuż to ma służyć. Czy tam się czasem nie leje zaprawy???? Edytowane 5 Czerwca 2010 przez remo_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 05.06.2010 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Chodzi mi o to co zaznaczone?http://img88.imageshack.us/img88/276/beztytuuty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 06.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Może po to aby wygodniej było złapać i wyciągnąć bloczek ,kiedy jest pełna paleta wtedy jest jak z góry chwycić pojedynczą sztukę.Może to też mieć związek z mostkiem termicznym, powietrze to najlepszy izolator ciepła. Ale czy tylko po to, to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.06.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Jeśli to w czymkolwiek pomaga, wzięte ze strony producenta: Bloczki SOLBET Optimal - gładkie, z uchwytami montażowymi Gładkie bloczki SOLBET Optimal z uchwytem montażowym wymagają wypełniania spoin pionowych. Bloczkio grubości 24 cm mają wyprofilowane powierzchnie pionowe, co poprawia efekt przemurowania i zmniejsza zużycie zaprawy. Ten kształt jest chroniony zastrzeżonym wzorem przemysłowym. Jeśli o to chodzi, to wyjaśnienie, bardzo ogólne, ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 06.06.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Jeśli to w czymkolwiek pomaga, wzięte ze strony producenta: Bloczki SOLBET Optimal - gładkie, z uchwytami montażowymi Gładkie bloczki SOLBET Optimal z uchwytem montażowym wymagają wypełniania spoin pionowych. Bloczki o grubości 24 cm mają wyprofilowane powierzchnie pionowe, co poprawia efekt przemurowania i zmniejsza zużycie zaprawy. Ten kształt jest chroniony zastrzeżonym wzorem przemysłowym. Jeśli o to chodzi, to wyjaśnienie, bardzo ogólne, ale jest. No właśnie to wyjaśnienie jest bardzo ogólne i nic nie wyjaśnia przynajmniej mi. Co znaczy mniej zaprawy, co znaczy efekt przemurowania? Bardziej mi zależy na odpowiedzi czy w tą szczelinę wlewa się np. zaprawę dla lepszej stabilności czy tez nie daje się tam nic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 ja bym tam napchał zaprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 06.06.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Ten rodzaj bloczków muruje się na cienkowarstwowej zaprawie klejowej, tak że napychanie w to miejsce sporej warstwy kleju trochę mija się z celem. Pozostaw te miejsca puste, wystarczy że po bokach tego (frezu) będzie klej, przy bloczkach na pióro-wpust w ogóle nie daje się kleju w spoiny pionowe a ludzie z powodzeniem stawiają z nich domy i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.06.2010 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 to znaczy że murując na "tradycyjnej" zaprawie wybuchnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 07.06.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 tak wybuchnie razem z TobaKupując palete bloczow pioro wpust dostajesz klej do tego gratis, jest tak wyliczone ze starcza na cala palete murujesz na cienka spoine, wiec o jakiej ty zaprawie mowisz!jak chcesz na zaprawie morowac to nie zwiekszasz sobie kosztow i kupujesz gladkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 07.06.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 tylko po co na tradycyjnej zaprawie skora mostki sie tworza, kombinowanie pod gore! utrudnianie sobie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 07.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Rozwiejcie proszę moje wątpliwości do czego jest w bloczkach SOLEBT Optimal typu W (gładkie) oprócz uchwytów montażowych wyprofilowanie wzdłuż bocznej ściany. Cóż to jest i czemuż to ma służyć. Czy tam się czasem nie leje zaprawy???? nie lejesz zaprawy, post wyzej pionowe spoiny wypelniasz np jak budujez sobie piwnice, wtedy nalezy je wypelnic dla lepszej sztywnosci. Zaznacze od razu ze zadnych przedmuchow tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.06.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 tak wybuchnie razem z Toba Kupując palete bloczow pioro wpust dostajesz klej do tego gratis, jest tak wyliczone ze starcza na cala palete murujesz na cienka spoine, wiec o jakiej ty zaprawie mowisz! jak chcesz na zaprawie morowac to nie zwiekszasz sobie kosztow i kupujesz gladkie. ad czerwone. Wybacz Gustawie Fijaku dawno nikt mnie tak nie rozśmieszył przy okazji mUrować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.06.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 nie lejesz zaprawy, post wyzej pionowe spoiny wypelniasz np jak budujez sobie piwnice, wtedy nalezy je wypelnic dla lepszej sztywnosci. Zaznacze od razu ze zadnych przedmuchow tam nie ma Ad czerwone. Życzę szczęścia i łaski Bożej w eksploatacji piwnic z ścianami z pianobetonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) beton44 literowka w szybkim pisaniu to zadna hanba widac tego potrafisz sie czepic, bo poza tym nic istotnego do watku nie napisałes Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Gustaw Fijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.06.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Ad czerwone. Życzę szczęścia i łaski Bożej w eksploatacji piwnic z ścianami z pianobetonu... w takim razie BK nie nadaje sie na piwnice? to zes mnie teraz rozbawil bardziej niz w poprzednim poscie Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Gustaw Fijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.06.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Rozwiejcie proszę moje wątpliwości do czego jest w bloczkach SOLEBT Optimal typu W (gładkie) oprócz uchwytów montażowych wyprofilowanie wzdłuż bocznej ściany. Cóż to jest i czemuż to ma służyć. Czy tam się czasem nie leje zaprawy???? sorry nie zwrocilem uwagi ze to faktycznie (gładkie), moje niedopatrzenie generalnie klei sie tylko stykające sie elementy nie wypelniajac przy tym wpustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.06.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ad czerwone. Wybacz Gustawie Fijaku dawno nikt mnie tak nie rozśmieszył tak sie sklada ze dla 42 pioro wpust daja klej gratis taka polityka firmy smieszne ? tak bo zostaje ci więcej pieniędzy, jak chcesz mozesz plakac, kto cie tam wie co wolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.06.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa gratis.... /ja rozumiem że reklamujesz ich dla chleba, ale bez przesady, małe dzieci mało tu na forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 hahahahahahah ja nie praefa czy jak tam sie ich pisze a to ze gratis to wiem mowili mi jak chcialem 42 zakupic bo cena ostateczna sciany 24+ i 42 wychodzi zblizona wiec sie zastanawiam nad rozwiazaniem dla mnie a ty zaraz ze chleba szukam hehe, choc nie ukrywam ze obiadu nie jadlem i mam wilczy apetyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Szczerze mówiąc też spotkałem się z informacją, że dodają i wcale nie musi to być kłamstwo. Jak wiadomo, bezpośrednio w Solbecie kupic się nie da, trzeba kupować na składach itd., więc jeśli skład psuję tą politykę i nie dodaje to już wtedy jest inna inszość (czy jakieś takie jest powiedzenie ). W każdym bądź razie, tutaj wszystko zależy od pośrednika jak na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts