pokoloruj 06.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam, Zastanawiam się nad montażem systemu ogrzewania w budynku 475m2 ( firma ) wybudowanym 8 lat temu. Do chwili obecnej poprzedni właściciel ogrzewał piecem na paliwa stałe. Do istniejącej instalacji ( kaloryfery ) chcę podłączyć taki zestaw: kocioł kondensacyjny 38-40 KW kominek z płaszczem wodnym 24KW Zestaw Solarny Znajomy instalator twierdzi ze w/w budynek potrzebuje kotła o mocy 38-40KW. Budydnek jest w miarę nowy dobrze zaizolowany lecz posiada kilka dużychh aluminiowych witryn. Kocioł 50kW na ekogroszek nie wyrabiał ( mysle ze z powodu błędnych ustawień ) dymił smolił itd . Moje pytania brzmią: Na w/w inwestycję chcę przeznaczyć max 35 - 37 tys brutto ( mało? ) Czy ktoś z państwa ogrzewa podobną powierzchnię podobnym systemem? Poszukuję namiarów na jakiegoś kumatego magika z lublina znającego się na w/w zagadnieniach. Czy ogrzewanie takim systemem jest dobrym rozwiązaniem, czy lepiej zainstalowac kocioł np na pellets dobrej klasy i zapomniec o temacie kolektorów kominków i innych? pokoloruj p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 06.06.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 zajżyj na wiadomość prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts