wooble 06.06.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Witam forumowiczów. Na początku od razu powiem, że nie wiedziałem gdzie to wstawić, więc padło na ten dział... Teraz przedstawię problem. Mam do wykonania stelaż na poddaszu i nie bardzo wiem, czy jego montaż jest zgodny ze sztuką... Chodzi mianowicie o to, czy jeśli jedna z krokwii jest "ukryta" nad ścianką działową, zaś do następnej jest około około 1 metra, to czy samo wsadzenie profilu CD60 w profil przyścienny jest dopuszczalne? Czy to utrzyma ciężar płyty? Zakładam, że rozstaw profili jest 40 cm... Co ewentualnie należałoby zrobić? Aha czy fakt, że krawędzie podeprze tynk ma znaczenie odnośnie powyższego? Przy okazji mam jeszcze takie pytania: 1. Ile kołków stosować na metr profilu przyściennego? 2. Jakie są dopuszczalne uchyby przy poziomowaniu sufitu na powierzchni np 1,5 x 3 m aby oko nie zauważyło? Chodzi mi o różnice w pojedynczych milimetrach między jedną a drugą stroną pomieszczenia... (nie chciałbym, żeby się okazało, że niepotrzebnie tracę czas ;D na super-dokładne ustawianie) 3. Czy 2 milimetry między płytą a ścianą starczy żeby nie było naprężeń? To chyba byłoby na tyle... Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś sugestie Edytowane 6 Czerwca 2010 przez wooble uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 07.06.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania...Tu znajdziesz większość odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts