fotohobby 17.09.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Czarny zlew z graniteki (Teka) - po 5 latach porażka, mimo stosowania oleju i metod konserwacji podawanych przez producenta białe przebarwienia przy korku - nie do usunięcia. w końcu sprzedałem za 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.09.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Tak się zastanawiam czy fakt, że nie będzie się wylewać kawy i herbaty do zlewozmywaka coś da na żywotność zlewozmywaka. Co jest winowajcą tych plam? I czy lepiej biały kolor zlewozmywaka czy szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.09.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Kawy i herbaty staram się nie wylewać. Próbowałem dojść po czym się pojawiają i nie doszedłem. Ostatnio po grzybach był równomiernie brązowy, ale proszek do prania białego wyczyścił dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.09.2017 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 No tak ale wylewanie fusów do sedesu paskudzi muszlę.Tam osad się osadza, i tak żle i tak niedobrze. Wiadomo trzeba myć, ale przyjemniej myje się zlewozmywak niż wc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 18.09.2017 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Ludzie to jest zlew, słuzy do tego żeby do niego wylewać jak sama nazwa wskazuje. Jak ktoś chce mieć ciągle nowy to może lepiej postawić go na wystawie na środku stołu w salonie i podziwiać. Eh... jak sie spaskudzi poważnie to zmienicie na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.09.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Jasne, dlatego wywalilem ten granit i kupilem zlew stalowo-szklany.Raz, ze lepiej sie komponuje z plytą indukcyjną, dwa - wygląda na trwalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 18.09.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 W sumie ja wylewam wszystko prawie, choć staram się w odpływ celować Mam jasny beż, czyszczę odplamiaczem z biedry, impregnuję oliwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 25.09.2017 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 A co z "latającymi sztućcami"? Ja do zlewozmywaka blaszaka wrzucałam (dosłownie) sztućce, bywało że coś zleciało ze sztućców z szuszarki. Blaszany zlewozmywak przeżył cały i zdrowy. A co na to granitowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.09.2017 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 A co na to granitowy? Nic się nie dzieje. Po 16 latach brak uszkodzeń mechanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 25.09.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Czy nowy zlewozmywak granitowy Franke Basis BFG 611ONYX może mieć pod spodem kilka takich niedoróbek-jakby szpar (foto) i taką zieloną rysę na boku od góry? Kurier na przekonywał, że to normalne w tego typu produktach i że to spód, ale tych "szpar jest z pięć. Podbijam -co z tymi szczelinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 25.09.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Uszkodzenie mam jedno ale nie wiem jak powstało, bo mąż czymś walnął. Sztućce wkładam do zmywarki od razu - nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 26.09.2017 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Nie każdy ma zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 01.10.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 To inaczej: czy Wasze "kamionki" mają popękania na spodzie komory od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 02.10.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Temat granitowy, a nikt się nie chce przyznać, czy jak to jest z tym zlewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 02.10.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Nataly - szpary / pęknięcia w zlewie pod spodem to normalne. Czasem większe, czasem mniejsze. Ale to na drugim zdjęciu to przesada, chyba, że za bardzo zbliżone. Zrób zdjęcie z oddali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 07.10.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 No wiesz z daleka to wszystko wygląda pięknie Jest zbliżenie ale widzisz otoczenie, więc masz jakby skalę porównawczą, a szczeliny są 1-3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marin72 15.10.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Zlewozmywak ma być przede wszsytkim funkcjonalny a dopiero potem ładny. Co to jest żeby sterczeć nad zlewozmywakiem i zastanawiać się czy można do niego wylać resztki kawy czy herbaty, w końcu przecież do tego służy by wylewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drr 18.11.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 (edytowane) My zdecydowaliśmy się na zlewozmywak granitowy. W kolorze ciemnego beżu ii osobiście jestem z niego o wiele bardziej zadowolony niż z metalowego, który mieliśmy w poprzednim mieszkaniu. Po pierwsze nie widać na nim kropli wody po każdym użyciu. Po drugie łatwiej jest go doczyścić, prze kropkowatą powierzchnię niewiele na nim widac. A jeśli już mocniej się zabrudzi to mozna po prostu polać mocniejszym płynem do czyszczenia ( nawet domestosem - przetestowane wiele razy). Po kilku latach jak nowy. Edytowane 19 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Wklejony spam po edycji autora postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 19.11.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Mam Blanco, beżowy, od 2000 roku. Czyszczę mleczkiem i raz na jakiś czas stosuję domestos. Wygląda jak nowy, jest normalnie użytkowany, nie obchodzimy się z nim jak z jakiem. Nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burke 29.11.2018 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 To jest właśnie zastanawiające, bo wielu znajomych ma zlewozmywaki granitowe i jedni sobie chwalą a inni narzekają. Póki co jednak zauważam silną korelację cena - jakość. Niestety Ci, którzy „rzucili się” na promocje nieznanego producenta w markecie budowlanym, często żałują. Inni natomiast, podobnie jak dudek6311 mówią, że wcale nie ma wyraźnych problemów. Właśnie poszukuję czegoś dla siebie, póki co czytam sporo blogów branżowych, ale chętnie posłucham też opinii użytkowników. Którą markę możecie polecić, aby nie natrafić na przysłowiowy bubel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts