Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobra ekipa do budowy ze styropianu!!!

Gość Magda i Janusz

Recommended Posts

Gość Magda i Janusz

Poszukujemy dobrej i doświadczonej ekipy do wybudowania domu w technologii Thermomur. Dom powstanie ok. 15 km na zachód od Warszawy. Z góry dziękujemy za pomoc.

Magda i Janusz

• 2 months później...
Przedmówca ma rację , ale prosze zobaczyć ile kosztuje utrzymanie domu własciciela tej firmy to zapał do tej firmy zelżeje. Nie ukrywam,że pojechałem tam zobaczyc ceny . Szkoda gadać. Co prawda ja sam budowałem i dom stoi jak ta lala. Nie ukrywam,że miałem (wziąłem sobie do pomocy 3 rosjan, ale polecił mi ich znajomy , który tez z nimi budował(później i ja dołączyłem do tej budowy) i miałem okazję zobaczyć ,że chłopaki znaja się na rzeczy. Budowali już w tym systemie(tzn. pomagali czynnie) trzy domy.

• 6 months później...
  • 2 weeks później...
Proponuję firmę SYSTEMBUD z miejscowości Kobyłka k/Warszawy.

Tel. 022/786-89-26 lub 0604/952-893. Jest to firma która buduje w tym systemie więc doświadczenie powinna mieć.

Pewnie Pani nie sprawdzała, czy ta firma wykonała izolację poziomą budynku. Wg słów p. Łuki z tej firmy : "jest to niepotrzebne w tej technologii", a wg zaleceń producentów kształtek styropianowych Izodom i Thermodom, izolacja pozioma jest niezbędna ze względu na grożącą wilgoć i inne ":przyjemności" po paru latach. U mnie tego nie zrobili w ścianach zewn., juz nie wspomnę o reszcie.

• 5 months później...

A ja właśnie wróciłem ze spaceru po okolicy.

Niedaleko mnie ktoś wybudował taki dom i zrobił sobie przerwę po oknach. No i niestety nie wiem co ale chyba ptaki razem z wiatrem "narobiły diabła" - a mianowicie u góry między dwoma oknami jest "wyżarty" prawie cały zew. styropian i widać masę betonową.Popatrzyłem ,podumałem i stwierdziłem ,że co jak co ale taka technologia mi osobiście nie odpowiada.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Technologia nie jest zla. Ma swoje minusy. To chyba taki termos i trzeba mieć dobra wentylacje. Ale wystarczy takie "dobre" wykonanie jak tego z Systembudu i klapa gotowa. Ladne z zewnatrz w srodku kicha

To prawda. Ale przy dobrym wykonaniu jest ok. Natomiast o tym wykonawcy mozna poczytac na stronie http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36015&highlight=systembud

• 4 years później...
  • 4 years później...