Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wg mnie meble ktore pokazalas nie pasuja do koloru boazerii jaka aktualanie masz, nie beda rowniez pasowac do zlotych scian - ale to tylko moje skromne zdanie

boazerii raczej nie bedzie, najprawdopodobniej ja wywale i dam płyte karton gips i pomaluje na biało, co do wysokosci to bedzie duzo wyzej bo chce sie pozbyc strychu (dzieki temu zyskam sporo na wysokosci), co do mebli to nie musza byc ciemne , moga byc jasne poprostu pokazalem jaki styl m niej wiecej mi sie podoba

łózko na pewno bedzie tam gdzie jest a co do scianki to przemysle to bo całkiem dobry pomysl ;)

wszystko to co widac na fotce zostaje zmienione - nic nie zostawiam

Ja bym zostawiła belki sufitowe takie, jakie są: z drewna, a usunęłabym boazerię między nimi i na skosach. Jeśli podniesiesz sufit, to wywalisz belki - szkoda. Ale za to pokój będzie wyższy, co ma duże znaczenie, bo teraz przytłacza. Co do mebli: zachowaj kolor, zmień sobie styl, ale niech meble będą w jakimś "drewnianym", jasnym kolorze. Takie jest moje zdanie. Wydaje mi się, że ten kolor będzie pasował do pomieszczenia, w ktorym jest tylko jedno okno - dobrze widziałam? Czy antresola da Ci więcej światla? Czekam na Twoje pomysły, podziel się.

tez myslalem czy nie zostawic tych belek ale to sie okaze w trakcie :) co do koloru mebli chyba jasniejsze beda lepsze (ciemny troche przytłacza) okna sa teraz 2 (jedno dachowe i jedno zwykle, natomiast po wywaleniu strychu , wejscie na dach zastapie kolejnym oknem dachowym) nie rozumiem w jaki sposob antresola ma dac wiecej swiatla ?

co do koloru mebli to taki chyba bedzie lepszy ?

http://img191.imageshack.us/img191/1245/meblej.jpg

Potrzebene by były wymiary jakies - a jaka jest aktualnie wysokosc - bo mi to wyglada najakies 2m lub troszke wyzej do belki - pokoj wg mnie jest dobrze doswietlony a jak bedzie jeszcze jakies jedno okno to bedzie wystarczajaco

Wcale nie neguje ciemnych mebli - jasne sciany i ciemne meble - czemu nie :)wcale nie musza przytlaczac :)

widze ze musisz tez znalezc miejsce na miejsce do pracy - czy sie myle - jakies biureczko+komp

Przydałyby sie wymiary+oczywsicie docelowa wyskosc pomniesczenie - moze jezeli antresola to wtedy tam przeniesc spanie albo miejsce do pracy - przy tym najwiecej robi sie balaganu naokolo i moze lepiej to schowac :)

a masz juz moze jakies kolory namierzone na sciany - oprocz tego zoltego - ktory moze nie za bardzo bym polecala na sciany w w iekszych ilosciach

Włąsnie zaczelam sie zastanwiac i........

http://lh6.ggpht.com/_j4uXOUVYyC8/TI8kIoEAd4I/AAAAAAAAAWE/CrFf2YwYkpg/s720/dsc06175kz.jpg

czy te belki zaznaczone strzalkami nie sa przez przypadek konstrukcyjne ???????? bo cos mi sie wydaje ze tak, i jeszcze te poprzeczne to nie jetki????

bo jezeli tak - czy tego chcesz czy nie :) bedzie to musialo pozostac nieruszone - mozna bedzie to obudowac, bedzie mozna zrobic na tym antresole - ale tu uwazalabym z nadmiernym obciazaniem tego :rolleyes: - ale mozna by tez ocieplic polac i zrobic piekna przetsrzen do samej gory lub do czesci - zorientuj sie i daj znac :)