dariakrystian 29.06.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 buuuuuuuuuu, nie rozumiem !! jaką podkowę? Możesz przystępniej, bo ja jakaś niiekumata jestem. podkowa, po naszemu, a profesjonalnie to jakoś płaszcz wodny, przepraszam, mogło zabrzmieć to troche chaotycznie. No ale chodzi o to że palimy w kominku i mamy ciepłą wodę. A widziałam gdzieś na forum, że i Pani ma boksery, o ile się nie mylę. Miałam również parkę, jak mieszkałam z rodzicami, przekochane psiaki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 08.07.2010 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Dawno mnie nie było, więc witam Wszystkich Sesja zaliczona za pierwszym podejściem, więc mam już wakacjone tadam, ale się cieszę. Murarze ciągną ściany do dachu, z jednej strony już skończone, został jeszcze przód , tył oraz drugi bok. Byliśmy wczoraj po pustaki, i tu jeden minus, w cegielni nie daleko już nie ma maxów. Nie nadążają z produkcją. Myślimy co tu dalej robić. Kolejna sprawa, mamy nowych członków rodziny : Tosia i Tośka, to dwie papużki faliste, opiekujemy się nimi charytatywnie, pozostały w szkole i nie miał się nimi kto zaopiekować. Robią nam pobudkę codziennie rano o 5. Kolejna sprawa na tartaku zepsuł się jakiś silnik i przyjazd desek na dach także się opóźni, dobrze że zapowiadają słoneczny weekend To Wszystko na dziś, jak będzie chwila to wrzucę zdjęcia. Miłego dnia dla Wszystkich. Pozdrawiamy Daria & Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.07.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam, i GRATULUJĘ ZALICZENIA ROKU !!!!!! podkowa, po naszemu, a profesjonalnie to jakoś płaszcz wodny, przepraszam, mogło zabrzmieć to troche chaotycznie. No ale chodzi o to że palimy w kominku i mamy ciepłą wodę. A widziałam gdzieś na forum, że i Pani ma boksery, o ile się nie mylę. Miałam również parkę, jak mieszkałam z rodzicami, przekochane psiaki Pozdrawiam. Tak myślałam, że to płaszcz wodny. Tylko nazwa mnie zmyliła. Mój pies - mam tylko jednego- to Amstaff , faktycznie podobne sa trochę do bokserów, ale są mniejsze i bardziej potężne. Aisha, bo tak mam na imię, jest też kochana i rozberbelona jak nie wiem co - rozpiesliliśmy ją jak dziecko, zreszta tak ją traktujemy. Dario, my też mamy papugi - jedną nimfę Ziutka i jedną falistą ( były dwie, ale jedna zdechła ) bezimienna. Ziutek, póki my śpimy, on też śpi. Faliste zresztą też. No chyba, że jest bardzo głodny, nooooooooo to wtedy mamy potężną pobudkę!!!!!! Jeszcze raz gratuluję !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 09.07.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 http://img42.imageshack.us/img42/1223/imgp6811r.jpghttp://img685.imageshack.us/img685/7334/imgp6815.jpghttp://img685.imageshack.us/img685/2529/imgp6816.jpghttp://img686.imageshack.us/img686/7348/imgp6821o.jpgParę fotek , dom w obecnym stanie, dzisiaj kładą się deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 20.07.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam wszystkich oglądających i czytających Nasz dziennik. W sumie u nas nic się nie dzieje nowego, daszek pomału się robi. W sumie po tych upałach się nie dziwię. Komu by się chciało Jesteśmy na etapie szukania okien do naszego domku. Poszukujemy także hydraulika, o którego w naszym rejonie łatwo nie jest Zastanawiamy się także, robić podłogówkę, czy nie robić ??? Oto jest pytanie. W chwili obecnej fundusze nie są za duże. A poniżej kilka fotek A więc budynek z tyłu: http://img9.imageshack.us/img9/9908/imgp6939m.jpg http://img9.imageshack.us/img9/8905/imgp6938.jpg Front : http://img9.imageshack.us/img9/7128/imgp6937z.jpg I z boku : http://img9.imageshack.us/img9/5537/imgp6936.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccaya 21.07.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Wpadam z rewizytą! Kawał porządnego domku się buduje! Dwa salony! Przestrzeń! Trzymam mocno kciuki, będę podglądać ostrzegam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 22.07.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 ccaya W takim razie zapraszam ponownie hihi. Otóż dzisiaj nic ciekawego się nie dzieje. Panowie kończą już ostatnią ścianę. A wtedy ostatnie deski na dach i krycie papą. I będzie SSO. Byliśmy wczoraj z moim K wycenić okna u nie dalekiego sąsiada. Otóż za 12 okien wyszło 7700 zł w jednostronnym kolorze, przy obustronnym kolorze dopłata do 1 tys.zł. Za sam dół czyli 5 okien w tym to jedno wielkie balkonowe wyszło 3120 zł. Ceny podane oczywiście z montażem. I tu pojawia się problem, nasze usilne starania o kredyt przeminęły z wiatrem. Decyzje ?? Odmowa!!Odmowa i jeszcze raz Odmowa!!! Płakać się chce. Po rozmowie z rodzicami K, wynikło że małą kwotę mogą nam pożyczyć, ale to nawet na dół nie starczy. Zobaczymy jak to będzie po 10, czytaj po wypłacie. Może na razie zamkniemy dół, a jeśli wydolimy finansowo to to listopada i górę. Ale jak ja to mówię, marzenia się spełniają, jeśli się do nich dąży. To ja już nie biadole i biorę się do roboty. Pozdrawiam Wszystkich na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemonn 27.07.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 witamdzis dołączyłem do FM mam pytanko do was(D&K) ile was kosztowały sprawy papierkowe do momentu rozpoczecia budowy pytam bo mmam w okolicy działke z starą stodoła w dobrym stanie i tez myslałem o przeróbce na dom. interesuje mnie wszystko co moze mnie ewentualnie spotkac złego przy tego typu projektach . dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 17.08.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Witam, o jak mnie dawno nie było !!!Może to przez to że u nas nic nowego się nie dzieje Cały czas wyceniamy okna. Firma A za okna w kolorze jednostronny orzech - 7700zł Firma B za okna obustronny orzech - 8360zł- bez montażu lub - 9360 zł z montażem Firma C za okna obustronny orzech - 8300 zł - bez montażu lub - 9220 zł z montażem Firma D po dwóch wizytach nie kwapi się zadzwonić z wyceną, tel firmowy wyłączony. Jak na razie przystaje przy firmie C Lecz szukam dalej. Pozdrawiam Wszystkich !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 25.08.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam po kolejnej długiej nieobecności. Otóż od tego czasu szukaliśmy okienek do naszego domku. Firma D przysłała w końcu wycenę : 11 000 zł z montażem, pytam gościa, czy czasem coś nie pomylił, i w sumie nie doszliśmy do końcowej ceny, gdyż Pan był % zagubiony . Wybraliśmy okna firmy A w cenie 8 580 zł z montażem, obustronny orzech. W tym decyzja co do dużego okna balkonowego zapadła taka, jeden fix czyli stały i dwa bez słupka. Czyli w sumie 270 cm szerokości. Kupiliśmy drzwi wejściowe w znajomej sieciówce. cena 730 zł. Myślimy teraz o ościeżnicach, metalowe czy drewniane ?? Ja jestem za drewnianymi. Wyjdzie w czasie. Pozostało nam jeszcze na ten rok, wybić drzwi ze starego pomieszczenia do nowego, oraz zburzyć stary ganek, zamurować to małe okienko i wstawić duże okno to 210/150. Obyśmy zdążyli przed zimą. Czas oczekiwania na montaż okien około 2 tygodni. Jak wstawią, to porobię fotki i wrzucę. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 20.09.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam. Dawno mnie nie było. W sumie nic ciekawego się nie działo, a do tego czasu mało, bo obecnie mam praktyki w Jaworzu i wracam późno. Dziś hura hura panowie przyjechali z oknami. Miała być robota na dwa dni, a co się okazało dzisiaj skończyli. Mamy już okna !!!! Jaka jestem zadowolona. Ale to nie wszystko, panowie za moje piękne oczy wstawili nam również drzwi wejściowe. No tylko podziwiać. Okna jeszcze pooklejane. Nie chcę żeby się porysowały przy dalszych pracach. No i wreszcie mamy dom !!! Już nie stodołe. Jak to brzmi. Przed nami więc hydraulicy, elektrycy, wylewki, kafelki itd. itd. . Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia ponownie za jakiś czas. A jak będzie chwilka to zrobię zdjęcia domku. Dzisiaj już było za ciemno. Buziaki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts