Saturn1b 08.06.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam wszystkich miałem wymienione okna w domu na PCV w marcu tego roku i mam problem z jednym oknem tzn facet co wymiary zdejmował wziął źle zmierzył szerokość i pomylił się o 5 cm zamiast okno mieć 65 ma 60 cm. Dopiero zauważyłem to po tym jak zostało wyprawione i zaczęło być widoczne wyraźne pęknięcie miedzy ściana na około a ramą okna.Pękniecie to problem natury estetycznej bo jest pianka to uszczelnia w sumie, natomiast problemem jest to że bardzo ciężko się odmyka wręcz na siłę się wcina z powodu jak się domyślam zbyt grubej warstwy pianki po bokach okna, powodującej wyboczenie profilu ramy .Jak mówicie da coś że przyjadą i wyregulują na okuciach z firmy która zakładała, czy na nowo może być ten sam problem i konieczna będzie wymiana okna Wiadomo najgorsze jest że wszystko podpisane jest z odebrania okien i wypłacone więc prawnie nic nie wskóram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inrtuz 14.06.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Nie napisałeś czy okna byl też montowane na fishery, tzn. kołki metalowe, tak być powinno, sama pianka to za małoMiałem kiedyś podobny problem jak sam montowałem pierwszy raz, powinno się wyciąć piankę, okno się poluzuje(cofnie wybrzuszenie), zamontowac fishery,dobrze rozeprzeć i jeszcze raz piankę, mozesz sam to zrobić, albo dopilnować, aby oni to poprawili, powinni to zrobić w ramach reklamacji, a regulacja na okuciach w tym wypadku nie pomoże skoro okno wypaczoneno chyba że juz po problemie, dopiero teraz zauważyłem ten tematpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 14.06.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Wiadomo najgorsze jest że wszystko podpisane jest z odebrania okien i wypłacone więc prawnie nic nie wskóram. Jeżeli firma jest porządna, to myślę że masz duże szanse żeby poprawili - dla nich to chwila i niewielki koszt, a zyskują zadowolonego klienta, który poleci ich swoim znajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saturn1b 15.06.2010 03:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Tzn montowali je na kotwach plus pianka do tego nic poza tym.Mają w tym tygodniu przyjechać zobaczę co zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts