iras_orna 08.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam Jestem teraz na etapie robienia podbitki (z pcv) i chciałbym zamontować sobie odrazu oświetlenie. Ze względu na oszczędności prądu wybrałem lampki LED tylko nie wiem jakie wybrać.Znalazłem coś takiego:http://allegro.pl/item1056320631_szok_zarowki_diodowe_energooszczedne_gu10_80_led.htmlhttp://allegro.pl/item1067968104_gu10_led_21_smd_krolowa_led_wysylka_free_dla_2.html Nie wiem jak to świeci, nie miałem jeszcze do czynienia z lampkami LED, czy są one wystarczające ? Druga sprawa: Ściana ma długość około 11m i ile się daje żarówek na tej odległości ? 3 ? 4 ? Jakie Wy macie oświetlenie, dajcie jakieś fotki i namiary jakie macie żarówki. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 09.06.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Podnoszę, bo też jestem na etapie i ciekawi mnie jakie lampy zastosowali inni. Może jakieś linki, modele, wzory, sugestie itp. Napewno chcę LED'y, tylko jakie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iras_orna 10.06.2010 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Hejka Albo nikt nie ma takiego oświetlenia albo nikt nie chce nam pomóc. Ale chyba raczej to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 10.06.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 swieci prawie normalnie najwieksza zaleta to trwalossc , mniejsza wrazliwosc na czynniki zewnetrzne 3 na 11 m wystarcza musisz tylko wiedziec czy chcesz barwe ciepla czy zimna kup po jednej zamontuj i zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.06.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jeśli to ma być oświetlenie dekoracyjne to wystarczą lampki LED w odległości co 3-4m.Jeśli to ma być jako oświetlenie komunikacyjne (podświetlenie ścieżki) to gęściej, nawet co 1m. Wszystko zależy od wysokości zamocowania. Lampki które pokazałeś na Allegro nie należą do najtrwalszych, więc nie zdziw się jeśli z reklamowanych milionów godzin świecenia padną po roku albo i wcześniej.Przemyśl sprawę i zrób to tak, żebyś mógł w razie czego przejść na inny rodzaj oświetlenia np. halogenowe (ważny jest prąd -> przekrój przewodów, wytrzymałość izolacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 05.12.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts