m-333 08.06.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, jestem tu "początkująca" i w dodatku budującą zza granicy...Otóż planujemy budowę budynku o dachu jednospadowym (garaż 2-stanowiskowy połączony z warsztatem i pomieszczeniami gospodarczymi.Rozkład ścianek działowych mamy już za sobą, jednak zupełnie nie wiemy jakiej wysokości powinien być taki budynek. Mimo,iż na stryszku nie planujemy żadnych pomieszczeń mieszkalnych bardzo chętnie byśmy go wykorzystali jako swego rodzaju pawlacz. Proszę o poradę - jakiej wysokości powinny być ściana niższa i wyższa,aby stryszek mógł pełnić swą rolę? I jeszcze jedno mnie zastanawia - jaki najwłaściwszy jest w tej sytuacji kąt nachylenia dachu chodzi mi generalnie o sytuacje z odśnieżaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 08.06.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Załączam wstępny projekt budynku - mam nadzieję,że podzielicie się swoim doświadczeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 22.06.2010 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Nic? Nikt nie dysponuje taką wiedzą? A ja dalej nic nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.06.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Co do wysokości ścian, zależy od tego jak bardzo chce wam się schylać, więc trzeba popatrzeć na krótką ścianę, a długa wyjdzie z kąta dachu. Co do samego kąta niestety nie pomogę. Ale za to poradzę, spamuj tu i proś o pomoc aż ktoś nie przyjdzie. Prędzej czy później zjawi się ktoś kto się zna, tylko temat musi zostać na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts