magat 08.06.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, proszę o pomoc fachowców forum - załączam zdjęcia. dekarze położyli blachę na rąbek plannja. miało wyglądać fajnie a jest tak ... dekarze oczywiście twierdzą, iż widoczne falowanie jest wynikiem właściwości fizycznych blachy, o których powinnam była wiedzieć (sic!). czy tak jest naprawdę? przecież oglądałam inne dachy obłożone blachą płaską i nie było takich efektów jak u mnie... podpowiedzcie coś proszę... podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 09.06.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Przy układaniu rąbka w tym przypadku łaty powinny być bardzo gęsto nabite, np co 15 - 16 cm a najlepiej układać to deski przybite ażurowo i tu wykłada się połowa dekarzy.Po drugie przy wciąganiu arkuszy na dach trzeba zachować szczególną uwagę , blacha jest podatna na przegięcia i arkusze musi wciągać kilka osób . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.06.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 To pokrycie powinno być montowane na pełnym deskowaniu, na którym powinna się znaleźć trochę inna folia. Natomiast to delikatne pofalowanie to rzecz normalna i dekarze w tej kwestii mają rację. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 10.06.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 To pokrycie powinno być montowane na pełnym deskowaniu, na którym powinna się znaleźć trochę inna folia. Natomiast to delikatne pofalowanie to rzecz normalna i dekarze w tej kwestii mają rację. pozdrawiam. Wg Plannjii pofalowanie nie powinno mieć miejsca , ułożone zgodnie ze sztuką wygląda poprawnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.06.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A w/g mnie jest to normalne zjawisko! Mało tego to pofalowanie występuje już w trakcie profilowania rąbka na maszynie! Gdybyś pokrył choć jeden dach w tej technologii to byś o tym wiedział. Oczywiście wszystko wygląda poprawnie ale ten minimalny negatywny efekt jest zależny od kąta padania promieni słonecznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 11.06.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Tak jak napisałem - wg Plannji tak być nie powinno. Co do innych producentów nie wypowiadam się ponieważ nie mam pojęcia.Autor wątku ma na dachu Plannje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts