Leszek T. 05.02.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Zamówiłem obróbki do komina z blachy. Ale mam problem,dekarz mi uciekł z budowy i muszę sam to założyć.Czy ktoś zna możę stronę gdzie jest to opisane,np. jak zrobić zamki,jak zamocować dachówkę na tej obróbce blaszanej. Wydałem na to pieniądze i na taśmę ołowianą juz nie chcę wykładać, bo i tak się przeliczyłem! Pomożenie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.02.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja zrobiłem już komin i mogę powiedzieć ci jak mam .Na kominie szlifierką kątową wycięto otwór 2 cm i włożono opaskę okutą z miedzi na silikonie dekarskim . Pod tą opaskę wciśnieto właściwe okucie .Opaska jest przyytwierdzona do komina ,a okucie pod nia pracuje razem z więżbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 05.02.2004 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Tak coś mi świtało,że trzeba naciąć wokół komina tą szczeliną i tam włożyć te listwy z kapinosem. Ale ja połączyc te kawałki blach wokół komina ze sobą. i jak na tych kawałkach blachy do okoła powiesić dachówke, przecież łaty zasłoni blacha a pzybijać dachówki do blachy przecież nie mogę,przywiązać chyba też zabardzo nie będzie do czego,bo blacha zasłoni łaty. Co tu robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.02.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Dokładnie poszukaj na necie wpisz okucia kominów.Mogę ci doradzić że wszystkie okucia i kosze zrobiłem z miedzi.Każdy patrzy kalkuluje i kładzie dachówkę ceramiczną ,czy betonową na 100 lat a okucia z blachy ocynkowanej na 10 lat ,ja sie pytam gdzie sens i logika ,jak mnie stać na ceramikę to i powinno na porządne okucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 05.02.2004 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Dziękuję, jeszcze dziś poszukam haseł "okucia komina" . A z tą miedzią to przyznaje ci rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts