Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

klej do betonu komórkowego, pilne !!!!!

Recommended Posts

Może się powtarzam, ale na szybko nie znalazłem odpowiedzi na ten temat. Proszę o odpowiedzi lub link do tematu.

Kilkukrotnie sprzedawcy radzili mi zwykły klej do płytek np. "Klej do płytek Glazurnik 25kg - Mapei" zamiast specjalnej zaprawy do betonu komórkowego, co o tym sądzicie.

"ZAKRES STOSOWANIA

Klej do płytek GLAZURNIK służy do klejenia płytek ceramicznych na nieodkształcalnych podłożach wewnątrz i na zewnątrz budynku, na posadzkach, ścianach i sufitach. Nadaje się również do przyklejenia styropianu."

Muszę szybko podjąć decyzję, a cena jest korzystniejsza.

Stosowałem dokładnie taki, który wymieniłeś. Wahałem się nad wyborem kleju zamiast zaprawy murarskiej ale teraz mogę każdemu polecić. A Glazurnik możesz śmiało stosować. Mnie też poleciła osoba, która kleiła bloczki kilka lat temu i była zadowolona. Cena jest podobna, a nawet trochę droższy ( i lepszy ) od tego specjalnego do bloczków z dużych marketów budowlanych

cena moze jest atrakcyjna ale ja bym niestosowal a tym bardziej jesli masz beton komurkowy renomowanej firmy bez docieplenia-

moze wytrzymoje jak pisal kolega wczesniej ale ja kiedys robiłem prube sklejiłem dwa bloczki i starałem sie je rozbic ten na orginalnym kleju z ytonga jest niesamowice mocny i wgryza sie w bloczek betonowy a po zatym jest to zaprawa o b.dobym wspołczynniku U jesli chcesz bez docpeilenia i niebedziesz miał mostka termocznego na fudze

ale to tlko moje zdanie

dzięki, ale już wybrałem i odpuściłem pozorny zysk, zakupiłem zaprawę Atlas KB-15 do betonu komórkowego, kierownik też miał wątpliwości czy klej do płytek ma odpowiednią wytrzymałość na ściskanie. Wolę się o tym nie przekonywać w przyszłości. Mostki termiczne w moim przypadku są mniej istotne bo ściana dwuwarstwowa.