mylas 08.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Może się powtarzam, ale na szybko nie znalazłem odpowiedzi na ten temat. Proszę o odpowiedzi lub link do tematu.Kilkukrotnie sprzedawcy radzili mi zwykły klej do płytek np. "Klej do płytek Glazurnik 25kg - Mapei" zamiast specjalnej zaprawy do betonu komórkowego, co o tym sądzicie. "ZAKRES STOSOWANIAKlej do płytek GLAZURNIK służy do klejenia płytek ceramicznych na nieodkształcalnych podłożach wewnątrz i na zewnątrz budynku, na posadzkach, ścianach i sufitach. Nadaje się również do przyklejenia styropianu."Muszę szybko podjąć decyzję, a cena jest korzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibifabi 09.06.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Stosowałem dokładnie taki, który wymieniłeś. Wahałem się nad wyborem kleju zamiast zaprawy murarskiej ale teraz mogę każdemu polecić. A Glazurnik możesz śmiało stosować. Mnie też poleciła osoba, która kleiła bloczki kilka lat temu i była zadowolona. Cena jest podobna, a nawet trochę droższy ( i lepszy ) od tego specjalnego do bloczków z dużych marketów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79ares 10.06.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 cena moze jest atrakcyjna ale ja bym niestosowal a tym bardziej jesli masz beton komurkowy renomowanej firmy bez docieplenia-moze wytrzymoje jak pisal kolega wczesniej ale ja kiedys robiłem prube sklejiłem dwa bloczki i starałem sie je rozbic ten na orginalnym kleju z ytonga jest niesamowice mocny i wgryza sie w bloczek betonowy a po zatym jest to zaprawa o b.dobym wspołczynniku U jesli chcesz bez docpeilenia i niebedziesz miał mostka termocznego na fudzeale to tlko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 10.06.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dzięki, ale już wybrałem i odpuściłem pozorny zysk, zakupiłem zaprawę Atlas KB-15 do betonu komórkowego, kierownik też miał wątpliwości czy klej do płytek ma odpowiednią wytrzymałość na ściskanie. Wolę się o tym nie przekonywać w przyszłości. Mostki termiczne w moim przypadku są mniej istotne bo ściana dwuwarstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 No bez przesady, nie klejcie bloczków klejem do płytek. Dobry wybór mylas, wystarczy się chwilę zastanowić i odpowiedzieć sobie na pytanie. "Czy chce murować ściany własnego domu klejem do płytek i styropianu?". Odpowiedź raczej nie jest trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.06.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160613-Jaki-klej-do-gazobetonupowielacie tematy a jak padlo wczesniej klej do bloczkw to klej do bloczkow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts