Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zaaranzowac parter?

leaat

Recommended Posts

Witam, uklad parteru jak ponizej, przy czym, nie mam jeszcze zadnych przyłaczen (na dniach kanalizacja oraz elektryka) stad moja prosba o usytuowanie salonu oraz kuchni. Pierwotnie kuchnia byla na dole po lewej stronie rzutu, przesunelismy jednak sciankę (zgodnie z wczesniejsza sugestia projektantki:) i wbudowalismy w nią luksfery, aby doswietlic hol. Tej sciany do wc jeszcze nie ma, jak rowniez sciany dzielącej garaż z holem oraz do szafy (scianki w czerwonej ramce). Mąż wymyslil sobie drzwi w tej skosnej sciance (wprawdzie jej jeszcze nie ma, ale tak ją planowalam, by "zdobyc" jeszcze troche miejsca w holu, chocby na szafke na buty:) Czy moze ktos mi pomoc jak zaaranzowac kuchnie oraz salon? chcialabym stol maly, rozkladany, na codzien trzy osoby. Zadnych scianek, lubimy otwartą przestrzeń. Ogolnie wnetrze nowoczesne, planujemy tylko szarosci, moze gdzies cegla biala...przy schodach zaznaczylam "wneka" poniewaz planuje tam szklane poleczki, podswietlane, na pierdołki-pamiatki wakacyjne. Luksfery mam bez wzoru, odcien fioletu, a pomiedzy nimi kilka "chmurek" limonkowych. I tylko takie kolory widze jako dodatki w calym wnetrzu. Schody planujemy drewniane, bukowe (chyba) tylko stopnice, a barierke z nierdzewki, oswietlenie ledowe. Nie lubie lamp, preferuje styl troche lofciarski. Uprzejmie prosze o pomoc w aranzacji kuchni oraz salonu, bo musze na dniach okreslic punkty elektryczne:( czy ja mam szanse na wyspe lub polwysep w kuchni?

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/93b76f88.jpg