Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mobilny internet

Amor

Recommended Posts

Oświećcie mnie, bom zielona w te klocki.

Chcę założyć w nowym domu internet ale za nic nie znam się na tych GB i MB. Ile mniej więcej potrzeba GB do odbierania poczty, oglądania filmików na YT, forum nasze oczywiście :D, czasem ściągnięcia jakiejś muzyki czy bajki dla dziecka.

A może polecicie jakąś ofertę?

Ja mam mobilny internet 15 GB i jest to naprawde wystarczajace, zwlaszcza ze sciagam od czasu do czasu powtorki jakis seriali heheeh :) (to znaczy nawet dosyc czesto haha) takze mysle ze w twoim przypaku wystarczy jakies 6-10 GB. Takie jest moje zdanie, ale moze jeszcze ktos z szanownych forumowiczow :D sie wypowie.

• 2 weeks później...
Przez wifi nie zauważysz różnicy między jakimś stałym łączem a iplusem. Przez Bluetooth może przycinać. Iplus jak i inne oferty komórkowego internetu ma podstawową wadę: limit danych. Te 1,5 czy 3 GB idą błyskawicznie. Potem wszystko siada tak że nie sposób korzystać. Wirtualna Polska np otwiera się 5 minut! To jest oferta dla kogoś kto już naprawdę nie ma innych możliwości albo nie liczy się z forsą.

Pozwole sobie wtracić 3 grosze. Od pół roku wycofałem się z neostrady i przeszedłem do play- mobilny internet na kartę. Wykupuje za 50 zeta ryczałt 4Gb wazny przez 58 dni. Jak dla mnie jest to zdecydowanie za duzo bo raczej nic nie sciagam z sieci a tylko czasem mam siłe zeby cos wieczorkiem poogladac na youtubie. NA samo sprawdzanie poczty i łażenie po forach wystarcza mi spokojnie 500Mb na miesiąc. Raz tylko zdazyło mi sie pociagnac ok 1,2Gb w miesiac ale to dlatego ze reinstalowałem system i sobie musiał pociagnac z sieci aktualizacje. Wydatki zwiazane z korzystaniem z takiego neta to albo dobry telefon z 3G czy hspda czy jak to sie pisze albo modem bezprzewodowy za około 100-150 zeta podłaczany do kompa przez usb. Jesli jest się w zasiegu sieci 3g playa to chodzi to nawet całkiem znośnie ale przed zakupem modemu warto sprawdzić na porzyczonym jak to się sprawdza w konkretnej lokalizacji.

ok, więc telefon LG KU990i Viewty połączyłem dziś przez Blutu ze starym laptopem FujitsuSimens. Powiem Wam że śmiga bardzo ładnie. Było odrobinkę zabawy z konfiguracją. Ponadto trzeba ściągnąć aplikację do obsługi połączeń przez Blutu. Ale efekt finalny jest super. Szybkie połączenie z netem i śmiga pięknie. Teraz muszę policzyć ile to kosztuje.