Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka granitowa szaro-ruda czy szara????

Recommended Posts

Drodzy forumowicze, proszę Was o pomoc w wyborze koloru kostki granitowej, będzie nią ułożona powierzchnia ok. 170 m2, podjazd do garażu oraz alejki w ogrodzie, nasz dom utrzymany jest w ciepłej kolorostyce?rudy dach, kremowa elewacja z żółtymi akcentami, okna drewniane...którą kostkę lepiej wybrać, szaro-rudą, która ma cieplejszą kolorystykę czy stonowaną elegancką szarość która do wszystkiego pasuje???Liczę na Wasze propozycje.

No to mi namieszaliście w głowie:wiggle:, wczoraj zdecydowałam się na szarą kostkę, mąż planuje zrobić płot z czerwonego granitu ( z takich większych nierównych bloków), i teraz myślę czy nie zrobić obrzeży alejki z czerwonej kostki???

witam

mamy podobna kolorystyke i raczej zdecydujemy sie na ruda z obrzezami z czerwonej kostki tylko mamy problem z doborem plotu

pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, dzisiaj jednak juz zapadło, przywieźli nam 25 ton kostki szarej ze Strzegomia 7x9, drugi transport przyjedzie z podsypką i czerwonym granitem, po obejrzeniu kilku posesji strwierdzam, że najchetniej to ułożyłabym samą szarą kostkę (widziałam kilku cudnie ułożonym podjazdów z samej szarej kostki, wyglądają pięknie i się nie nudzą, ale niestety muszę nawiązać do czerwonego granitowego płotu....) jak znajdę chwilke czasu, to wkleję zdjęcia z realziacji...Trzymajcie kciuki;)

• 5 months później...
  • 4 months później...
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, dzisiaj jednak juz zapadło, przywieźli nam 25 ton kostki szarej ze Strzegomia 7x9, drugi transport przyjedzie z podsypką i czerwonym granitem, po obejrzeniu kilku posesji strwierdzam, że najchetniej to ułożyłabym samą szarą kostkę (widziałam kilku cudnie ułożonym podjazdów z samej szarej kostki, wyglądają pięknie i się nie nudzą, ale niestety muszę nawiązać do czerwonego granitowego płotu....) jak znajdę chwilke czasu, to wkleję zdjęcia z realziacji...Trzymajcie kciuki;)

Mozesz podac na namiary skad kupowaliscie kostke no i ile placiliscie za kostke oraz ile za transport?

tez planuje szara kostka wylozyc wjazd....

mozesz podeslac kilka zdjec ;)