MMichal 29.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam To nie są dziwne teorie,montaż na silikon i akryl jest polecany przez producenta okien. Boisz się,ze klientów Ci ubędzie na dojenie ? A poniższe świadczy o twojej kulturze. Bez komentarza... Także zamiast pisać bezsensownie to poczytaj trochę i się poducz bo brakuje Ci tego 1. co do filmu, nakręcony na potrzeby ZMS gdzie jednym z "udziałowców" jest Tytan więc jego produkt został zaprezentowany, ja nie twierdzę, że silkon czy akryl nie jest odpowiedni ale trzeba go odpowiednio zaaplikować, polecam lekturę poradnika ZMS gdzie redagował różne wersje również Tytan i porównaj to co napisano z tym co zobaczyłeś na filmie i nikt nie będzie musiał już przekonywać, że to delikatna "propaganda" 2. oskarżanie kogoś, że sprzedając klientowi dobre sprawdzone rozwiązania chce się go wydoić to już nie tylko brak kultury ale ... słów brak. Tym bardziej, że wyliczono, że zastosowanie silikonu będzie droższe niż zastosowanie taśm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 29.05.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 MMichał żebym to jeszcze tym handlował a jak dobrze pamiętam ani taśmą ani silikonem nie handluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 A Ty się szajs powinieneś sam nazywać łącznie ze swoją firmą... Kolego,opanuj się ze swoimi stwierdzeniami co ? Żal,że z mojego regionu tak prymitywnie się ktoś zachowuje... I już straciłeś kilkanaście klientów,bo jeśli ktoś się zapyta o polecenie to będę Cię odradzał. prava okazała się lewa... ...2. oskarżanie kogoś, że sprzedając klientowi dobre sprawdzone rozwiązania chce się go wydoić to już nie tylko brak kultury ale ... słów brak. Tym bardziej, że wyliczono, że zastosowanie silikonu będzie droższe niż zastosowanie taśm.....I tu się zgadzam - przykro takie słowa słyszeć z ust Arturo ale cóż... była już kiedyś między nami polemika na temat kosztów, rozwiązań i zaglądania innym do kieszeni. To takie typowo Polskie - a kto komu broni w tą branże wejść i - jak to często o nas mówicie - kroić jeleni? Czy ja lub ktokolwiek inny patrzy kim jesteście z zawodu? Jakie macie stawki za swoją pracę? Na ile kroicie "jeleni" jakimi my przed Wami jesteśmy ? Tym bardziej jest to przykre słowa gdy pada na oślep nie pierwszy raz. Realnie by zaaplikować silikon zgodnie ze sztuką nie ma szansy by wyszedł taniej od nawet najdroższej folii. Pomijam już kwestię odpowiedniego przygotowania piany, podcięcia jej w taki sposób by była równo cofnięta względem ościeżnicy by móc później ukształtować "klepsydrę" - bo realnie tylko tak później prawidłowo pracuje silikon. Upierdliwa robota i w takie czasochłonne rozwiązania realnie może się bawić ten, kto sam buduje i ma sporo czasu. Bo tu popełnia się podstawowy błąd, atakujecie na ślepo, walicie na oślep w tych co zajmują się montażem zawodowo. Dla nas to praca, czas, wypłąta, rachunek zysków i strat - czy Wam się to podoba czy nie, w pewne rozwiązania nie wejdziemy - nie dlatego Arturo że Was kroimy jak jeleni - tylko dlatego że dla nas rzeźbiarstwo nie jest celem zarobkowania? Wielu za Was przekonuje się po fakcie, że pewne "usprawnienia" są gówno warte, w podsumowaniu kosztują o wiele więcej niż to co wam wykonawcy chcieli zaofiarować Agresja wobec nich więcej mówi o Was niż o tych, którzy Wam oferty przedstawili A co do silikonu, by nim tylko zapchać pory po przecięciu piany, nadaje się idealnie, wtedy i jednym kartuszem obskoczysz ze dwa okna 150/150 - tylko co z tego będziesz miał po dwu latach - to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam w sumie to cieszę się, że ta kwestia SILIKONU pojawiła się i została chyba dość racjonalnie wytłumaczona bo prawdę mówiąc nie byłem/prowadziłem szkolenia z zakresu odpowiedniego połączenia okno-mur gdzie takie TANIE rozwiązanie by się nie pojawiło oczywiście jako kontrpropozycja. Może teraz będzie tych ekonomiczno-silikonowych propozycji mniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 ....Może teraz będzie tych ekonomiczno-silikonowych propozycji mniej ...oj naiwny ty naiwny Nie będzie - z prostego powodu. Ile kosztuje tuba silikonu? Ile kosztuje 1mb taśmy ? To działa bardziej an wyobraźnię niż dokładne wyliczenie zużycia. Poza tym uwierz mi, nikt nie będzie układał silikonu tak jak ma być, będzie się nim tylko smarkało po obciętej pianie - co zresztą widać na filmikach YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) To może zacytuje specjalnie dla sikorb jako test na inteligencje...a może zamiast cytować zwrócisz uwagę na jedno zadanie - Moze nie bede ryzykowal i tylko wspomne ze nie jestem osamotniony w ocenie pewnych, konkretnych rozwiazan dla danego budynku, gdzie montaz warswowy jest wyciaganiem kasy od klienta i w tym wątku kilka razy powiedziałem w jakich sytuacjach uważam to za przerost formy nad treścią. Klient decyduje - każdy mając taką sytuację jaką i opisuję poznaje moje stanowisko i podejmuję samodzielnie decyzję. To MOJA opinia a nie wykładnią obowiązującego prawa. Arturo - nie szukam zaczepki i dobrze by było byś podobnie nie szukał, nie tykam niczyjej inteligencji - wyluzuj chłopie A niejako na koniec tej dyskusji biję się w piersi. Ktoś mi dobrze wytknął - nie mogę wypowiadać swojej własnej opinii na temat pewnych rozwiązań, bo inni zinterpretują ją tak jak zinterpretują. I widać tego efekty, to co dotyczy domu spełniającego w mej ocenie konkretne !!! wymagania gdzie można by moja podejście brać pod uwagę zostało uogólnione na wszystkie budowy. Więc postarajcie się wymazać z pamięci me słowa - trzeba stosować folie, taśmy, silikony, akryle - WSZĘDZIE gdzie tylko się da Edytowane 29 Maja 2012 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Szkoda że od razu nie zostało to wyjaśnione.Dziś wieczorem uklepałem montaż okien na czwartek, myślałem że jednak od wewnątrz silikon na piankę będzie w miarę sensownym rozwiązaniem.Chyba jednak zostanę z tym do pojawienia się pierwszych przedmuchów...Jakie zamienniki tańszych folii okiennych i taśm rozprężnych polecicie?Spróbuję przesunąć termin o 2 tygodnie. Byłby czas na zakupy (jeśli się uda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam Widzisz jareko stało się szybciej niż myślałem, jak sobie przypomnisz mówiłem, że to co TUTAJ piszesz jest brane jako wykładnik i nikt nie chce pamiętać, że mówisz o sytuacjach specyficznych, wszyscy powiedzą tylko, że jareko powiedział, że taśma jest zbyteczna i wystarczy silikon Tak na marginesie aby nie było, że ja jestem jakiś uprzedzony do silikonu to tak nie jest ale jeżeli chce się zastosować silikon powinno się go nakładać na sznur poliuretanowy dzięki czemu uzyskuje się kształt klepsydry bez problemy, pytanie czy ktoś tak to robi ? Pozdrawiam Edytowane 29 Maja 2012 przez MMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam Widzisz jareko stało się szybciej niż myślałem, jak sobie przypomnisz mówiłem, że to co TUTAJ piszesz jest brane jako wykładnik i nikt nie chce pamiętać, że mówisz o sytuacjach specyficznych, wszyscy powiedzą tylko, że jareko powiedział, że taśma jest zbyteczna i wystarczy silikon Pozdrawiam Dlatego biję się w piersi. Myślałem, że jednak jak się czyta to się rozumie słowo pisane PRZEPRASZAM !!! Stosujcie wszędzie montaż warstwowy, w każdej sytuacji, nie patrząc na konstrukcję ściany. Jeszcze raz PRZEPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam Typowe ogłupianie klienta i wprowadzanie(celowo ?) w błąd MMichał,kto szuka ten znajdzie: przepraszam gdzie ja kogokolwiek wprowadzam w błąd? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ponawiam pytanie o taśmy i ich ceny.Skoro cena podobna, proszę o konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Arturo - daj już spokój. NIe każdy jest tak dociekliwy jak ty i znajdzie sens mojej wypowiedzi i jakiej konstrukcji ona dotyczy, zwłaszczą, że ostatnio uszczegółowiłem ją nie tylko o wełne - jakby w pełnui podając moją filozofię montażu w pewnych - konkretnych - sytuacjach Temat chyba się wyczerpał Trzymać się Resenheim a tam mówią że ma byc paroszczelnie od środka i paroprzepuszczalnie od zewnątrz - ZAWSZE tak ma być - i tego się trzymać a nie słów Jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ponawiam pytanie o taśmy i ich ceny. Skoro cena podobna, proszę o konkrety. A poszukaj sobie na aledrogo - sorki ale wkurzające są takie posty - w sieci masz multum sklepów z cennikami - wybierz towar - poznasz cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam Ponawiam pytanie o taśmy i ich ceny. Skoro cena podobna, proszę o konkrety. po co Ci ceny ? Ty już wiesz co jest sensowniejsze więc ... rób jak uważasz ale boki zrywam czytając o montażu wykonanym w taki sposób i przyrównując to do Twojej sygnaturki, w której piszesz o ciepłych oknach, GWC i jeszcze w przyszłości rekuperator - pytam po co Ci to wszystko ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.05.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) A poszukaj sobie na aledrogo - sorki ale wkurzające są takie posty - w sieci masz multum sklepów z cennikami - wybierz towar - poznasz cenę Jest Mercedes, Maluch, po drodze jakiś Peugeot. Skąd mam wiedzieć że nie trafię na rupiecia? Na Mesia mnie nie stać, stąd to pytanie. Zasmaruję piankę od wewnątrz Botazitem. Edytowane 29 Maja 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 niestety, i tego niestety Wam nie da się wbić do głowy bo jak Kaczor Sknerus McKwacz, w oczach macie tylko zaoszczędzone dolary Masz realnie dwu producentów - Soudal i Illbruck - ja stosuję Illbrucka, gdyż w mej ocenie jest lepszy. Taśmy rozprężne także Illbrucka. Nie stosuj taśm jakie stosowane są do uszczelnień koszy w dachu - to zupełnie inna taśma natomiast kosztuje ok 50% ceny taśmy stosowanej do okien. Pamiętaj, żeby taśma spełniała swoje zadanie realnie może rozprężyć się do 50% przyrostu wyjściowego - czyli taśma np. 20/10 jest do otworu 15 mm (20 to szerokość taśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) Witam 1 2 3 4 5 dwa sklepy i 3 większych dystrybutorów, celowo nie podaję swoich produktów aby mnie Artuto72 nie posądzono o reklamę I tak na magrinesie od forumowicza LIDERA Forum spodziewałem się czegoś innego :/ Pozdrawiam PS PRZEPRASZAM zapomniałem o LIDERZE rynku ALE JUZ JEST Edytowane 29 Maja 2012 przez MMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 ... od forumowicza LIDERA Forum spodziewałem się czegoś innego :/...???? a dokładniej o co kaman ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) To może montażyści/sprzedawcy okien się dogadają i zrobią wykaz potrzebnych elementów w zależności od zasobności portfela?Wchodzę sobie na jakieś np forum komputerowe i mam:Laptop dla gracza za tyle, tyle i tyle.Do filmów, do internetu i słuchania muzyki. Do AutoCad i itp.Jest jakiś problem? Edytowane 29 Maja 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam ???? a dokładniej o co kaman ? tak po prostu, myślałem, że LIDER Forum będzie posługiwał się innym językiem ale widocznie tak już jest i tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts