skrabi 08.04.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 cyklon B ciekawe jakie U by wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 09.04.2013 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Sądzę, że dotychczasowa technologia w szybach zespolonych wyczerpała swoją innowacyjność. Pewien nowy kierunek wyznacza idea VIG czyli Vacuum Insulated Glass - szyby próżniowe.http://www.ift-rosenheim.com/en_presse_iftveroeffentlichungen.php?id=1165Szybka grubości 8,7 mm ma współczynnik U = 0,5 W/m2xK ; masa 20 KG/m2.Niestety, ale tylko Japonia może się pochwalić sukcesami w procesie produkcji. Europie nie udaje się efektywna produkcja - za dużo braków produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.04.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jarek - ale cię nowe wcielenie skasowało:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 09.04.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Niech jakiś Mod założy bana na IP bo gość coraz większe herezje wypisuje, rzuca liczby z czapy wzięte i jeszcze ktoś uwierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.04.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam Hehe - to już w sumie nie jest nawet śmieszne Panie Janie Żelazny pokazuje Pan zdjęcia wykonane w czerwcu 2011 roku jako dowód strat ciepła - ciekawe, gdzie Pan je chował wcześniej ?? widzę, że wziął sobie Pan za punkt honoru zdyskredytowanie wszystkich sprawdzonych rozwiązań odnośnie nowoczesnego montażu stolarki poza swoim oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etiger 09.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 z tego co sie nasluchalem od roznych "specjalistow" zawsze lepiej jest wziac drewniane. Nawet gdy wszelkie wpolczynniki sa porownywalne. Plastik po prostu traci swoje wlasciwosci, wygina sie itd. Co nie oznacza, ze drewna to nie dotyczy, lecz byc moze w mniejszym stopniu. Pytanie do specjalistow - nie uwazacie, ze plastik wydziela szkodliwe toksyny do otoczenia (polichlorki)? jak to jest teraz z tym bezpieczenstwem zdrowotnym? Jak sie to teraz tlumaczy? bo nie uwierze, ze jest to w pelni nieszkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etiger 09.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 a to nie jest tak, ze po jakims czasie (np. 5 lat) szyba sie powoli rozszczelnia i jeden kit co tam bylo miedzy szybami? pytam z ciekawosci, bo jeden "mistrz" dal mi taka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Pytanie do specjalistow - nie uwazacie, ze plastik wydziela szkodliwe toksyny do otoczenia (polichlorki)? jak to jest teraz z tym bezpieczenstwem zdrowotnym? Jak sie to teraz tlumaczy? bo nie uwierze, ze jest to w pelni nieszkodliwe? Często liżesz swoje okna? A może się o nie ocierasz? Czy nie obawiasz się o swoje zdrowie siadając (za przeproszeniem) du...ą na desce klozetowej "z plastiku"? Bo misek, talerzy, sztućców, i co tam jeszcze przyjdzie na myśl to z PVC na pewno nie używasz. Zastrzyki masz wykonywane wyłącznie szklaną strzykawką wielorazowego użytku a do ewentualnej transfuzji krwi poprosisz o rurki ze stali nierdzewnej? Po jaką cholerę ludzie piszą takie posty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) bwojtku - bo ciągle są nieodpowiedzialni ludzie podnoszący wymyśloną szkodliwość PVC, zwłaszcza handlujący "ekologicznymi" oknami drewnianymi - później takie teksty powielają ludzie którzy nawet przez chwilę się nie zastanowią co za głupotę się im wciskaZresztą wszystkie argumenty "przeciw" jakby żywcem wzięte z punktu handlującego drewnem Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Wróciłem z łazienki... No i cholera zamach na mnie robią (tylko kto?). Od dzisiaj nie myję zębów (plastikowa szczoteczka). Nie korzystam z szamponu i żelu do mycia (plastikowe butelki). Nie golę się (plastikowa maszynka do golenia). No i nie kąpię się (plastikowa "słuchawka" w wannie i plastikowe dysze w kabinie prysznicowej). No i w co ja ku...na teraz stukam... Toż to plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 09.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 z tego co sie nasluchalem od roznych "specjalistow" zawsze lepiej jest wziac drewniane. Nawet gdy wszelkie wpolczynniki sa porownywalne. Plastik po prostu traci swoje wlasciwosci, wygina sie itd. Co nie oznacza, ze drewna to nie dotyczy, lecz byc moze w mniejszym stopniu. Pytanie do specjalistow - nie uwazacie, ze plastik wydziela szkodliwe toksyny do otoczenia (polichlorki)? jak to jest teraz z tym bezpieczenstwem zdrowotnym? Jak sie to teraz tlumaczy? bo nie uwierze, ze jest to w pelni nieszkodliwe? królu złoty - brakuje na tym Forum takich ja Ty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 09.04.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Wróciłem z łazienki... No i cholera zamach na mnie robią (tylko kto?). Od dzisiaj nie myję zębów (plastikowa szczoteczka). Nie korzystam z szamponu i żelu do mycia (plastikowe butelki). Nie golę się (plastikowa maszynka do golenia). No i nie kąpię się (plastikowa "słuchawka" w wannie i plastikowe dysze w kabinie prysznicowej). No i w co ja ku...na teraz stukam... Toż to plastikowe ...a mięso z polskich rzeźni zasysasz bo Czesi dali sobie już spokój. Ale polskie okna jeszcze kupują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 09.04.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 a to nie jest tak, ze po jakims czasie (np. 5 lat) szyba sie powoli rozszczelnia i jeden kit co tam bylo miedzy szybami? pytam z ciekawosci, bo jeden "mistrz" dal mi taka odpowiedz Są pewne nieścisłości w Twojej wypowiedzi ale kierunek dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.04.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ...a mięso z polskich rzeźni zasysasz bo Czesi dali sobie już spokój. Ale polskie okna jeszcze kupują Nie wiem o co chodzi.. Jesteś zadeklarowanym wege czy co? Co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.04.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam a to nie jest tak, ze po jakims czasie (np. 5 lat) szyba sie powoli rozszczelnia i jeden kit co tam bylo miedzy szybami? pytam z ciekawosci, bo jeden "mistrz" dal mi taka odpowiedz "coś" prawdy w tym jest ale ten okres to odrobinę dłuższy jest 15-20 lat z tego co słyszałem ale to chyba normalne jest jak np kupuję opony do auta to też wybieram raczej te lepsze pomimo, że po 2-3 sezonach każda będzie do wymiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 09.04.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Pytanie do specjalistow - nie uwazacie, ze plastik wydziela szkodliwe toksyny do otoczenia (polichlorki)? Ja to nawet słyszałem, że wydzielanie tych szkodliwych toksyn (polichlorków:-)) jest tak wielkie, że po pewnym czasie białe okna znikają całkowicie, a z kolorowych zostaje tylko okleina, co to w niej nie ma polichlorków. To straszne! Polichlorek myka i rozum zanika:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.04.2013 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 bwojtku - bo ciągle są nieodpowiedzialni ludzie podnoszący wymyśloną szkodliwość PVC, zwłaszcza handlujący "ekologicznymi" oknami drewnianymi - później takie teksty powielają ludzie którzy nawet przez chwilę się nie zastanowią co za głupotę się im wciska Zresztą wszystkie argumenty "przeciw" jakby żywcem wzięte z punktu handlującego drewnem Te ekologiczne teksty są na miarę kontrargumentów słyszanych w punktach z jedynym słusznym "PeCeVau" gdzie można usłyszeć że wszystko tylko nie drewno, bo się wypaczy. Ktoś tylko zapomina dodać że pokrzwywi się okno z każdego materiału jeśli będzie źle wykonane lub zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 11.04.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Okna bez wzgledu na materiał z którego są wykonane są bezpieczne dla użytkowników . Są odpowiednio badane ( min atest higieniczny ). RÓŻNICA jest w możliwościach technicznych ( np; z drewna można wykonać większe i cięższe okno ) i postrzeganiu ( dla części osób okna drewniane stanowią o prestiżu ich użytkownika ) .Należy wystrzegać się opini np sprzedawców stolarki pcv , którzy nie sprzedają stolarki z drewna i twierdzą ,że drewno to samo zło " i odwrotnie w przypadku tych którzy sprzedają stolarkę tylko drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.04.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie wiem o co chodzi.. Jesteś zadeklarowanym wege czy co? Co ma piernik do wiatraka? to miał być joke ale mi nie wyszedł - nie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolin111 25.04.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) w systemie inż.Kwiatlkowskiego da się ustawić okno w otworze, da sie je też przytwierdzić do muru.. Problemem jest tam tak naprawdę nadmierna elastyczność kotew bocznych. No i brak badań na nosność samych podpór. Witam zainteresowanych osadzaniem okien w warstwie ocieplenia budynku. To są zdjęcia takiego montażu od kuchni. Kotwy obwodowe z tworzywa są sztywniejsze od tradycyjnych blaszanych, a zamontowane gęściej co 40-50 cm i zatynkowane, są jak zbrojenie w betonie. Wraz z listwą dylatacyjną naklejoną na ramę, tworzą proste i spójne połączenie mur rama okienna. Jest mocno, szybko bo prosto oraz ciepło, bo nie ma mostków termicznych. Okna są ciężkie bo trzy szybowe, a podpory nawet się nie spociły i są suche. Pozdrawiam. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Kolin111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts