nikt ważny 23.04.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 ....Było nie było jest to jakiś przykład wkładu mediów elektronicznych w edukację, podnoszenie poziomu wiedzy i rozpowszechniania informacji o montażu okien.???? z 272 stron wątku może na temat były dwie strony, od chwili kiedy pojawił się Krzysztof pod różnymi postaciami to śmietnik - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.04.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Dałeś się zaprosić na Kongres? No w końcu czymś mnie zaciekawili :)Chętnie posłucham na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.04.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 a rozdają zaproszenia ? Można sie wkręcić ? Kanapki smaczne będą ? Piwo też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 24.04.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 ja schodze z tego linku bo z debilem nie bede dyskutowal - proponuje to innym - jemu raz cieplo plynie z ramy do muru a raz z muru do ramy - to ignorant jest i niestety takich ignorantow jest cala masa w postaci niedouczonych bieglych sadowych - to co oni prezentuja to dopiero jest dramat - ten tutaj bredzi sobie anie nikomu nie szkodzi - nikt w Polsce nie stosuje tego jego sposobu montazu - zapewniam was ze nikt nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.04.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dałeś się zaprosić na Kongres? No w końcu czymś mnie zaciekawili :)Chętnie posłucham na żywo. Organizatorzy nieopacznie:-) poprosili mnie o wygłoszenie w drugim dniu Kongresu wprowadzenia do części "montażowej", a później do poprowadzenia dyskusji panelowej. Momentami pewnie zaiskrzy:-). Nie leży w mojej gestii zapraszanie na Kongres, ale im więcej będzie na sali wykonawców, tym większa szansa na załatwienie kilku istotnych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.04.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 ja chcę, ja a gdzie to będzie ? Falenica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.04.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 I słowo stało się ciałem a banan faktem. Ciekawe jak długo i jaki będzie nowy nick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.04.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) I słowo stało się ciałem a banan faktem. Ciekawe jak długo i jaki będzie nowy nick. Szanowni czytający dotychczas ten wątek. Pan Krzysztof, twórca systemu montażu AD, występujący tu ostatnio pod nickiem "sunrise 121" dokonał tu wielokrotnie fałszywych obliczeń. Manipulował danymi tak jak i interpretacją zdjęć termowizyjnych. Można by odnieść wrażenie, po lekturze jego wypowiedzi,że od montażu okna uzależnione jest 99% kosztów jakie będziecie ponosić przy eksploatacji domu - a jest to największe przekłamania by nie powiedzieć oszustwo. Nikt Wam nie broni korzystać z usług tego Pana ale musicie mieć świadomość ryzyka jakie ponosicie. Zwłaszcza w świetle fałszywych założeń co do strat generowanych przez montaż Na zakończenie polemiki przypomnę już wypowiedziane tu słowa Dla potencjalnych klientów systemu AD Musicie Państwo wiedzieć, że podstawą każdej gwarancji, jaką udziela Producent jest montaż. Montaż, którego zasady są dostępne u każdego Producenta, są dostępne w instrukcji ITB (będącej wzorcem do opracowania zaleceń przez producenta). W przypadku gdy okna zostaną zamontowane inaczej, niezgodnie z zaleceniami żadna reklamacja nie zostanie uznana Stosowanie tego systemu jest na Państwa ryzyko. Papiery jakie przy tej okazji otrzymacie od Twórcy systemu są zwykłym świstkiem papieru nie popartym żadnymi badaniami i realnie nic Państwu nie gwarantują Szanowna Redakcjo Mimo wolności słowa, w tak technicznym miejscu jakim jest Forum Muratora, nie wolno dopuszczać do takiej sytuacji, gdzie jeden ignorant wywraca do góry nogami cała wiedzę w tym temacie. Brak reakcji jest to nie tylko ze szkodą dla Forumowiczów ale przede wszystkim dla Waszego wizerunku. My nie polemizowaliśmy, bo z pewnymi ludźmi polemizować się nie da. My walczyliśmy wiedzą, doświadczeniem z kłamstwem i manipulacją. Dziękuję za reakcję, lepiej późno niż wcale Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.04.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 ja chcę, ja a gdzie to będzie ? Falenica ? Ożarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.04.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 można z "ulicy" bo mnie nikt nie zaprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.04.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Organizatorzy nieopacznie:-) poprosili mnie o wygłoszenie w drugim dniu Kongresu wprowadzenia do części "montażowej", a później do poprowadzenia dyskusji panelowej. Momentami pewnie zaiskrzy:-). Nie leży w mojej gestii zapraszanie na Kongres, ale im więcej będzie na sali wykonawców, tym większa szansa na załatwienie kilku istotnych spraw. hehe się ubawiłem Jesteś w Radzie Programowej a tu mówisz, że niby : "nieopacznie" Andrzeju .... ale temat jak dla mnie odpowiedni więc zapewne porozmawiamy. z ulicy to raczej ciężko będzie ale chyba każdy z branży zainteresowany tematem może się zarejestrować i przyjechać - pytanie czy są jeszcze miejsca ? Najlepiej pytać Pana Pawła Wróblewskiego z POiD. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.04.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 hehe się ubawiłem Jesteś w Radzie Programowej a tu mówisz, że niby : "nieopacznie" Andrzeju .... Oj tam, oj tam. Być jestem, ale pierwszy raz dadzą się wygadać, a to już.... nieopaczność być może:-). z ulicy to raczej ciężko będzie ale chyba każdy z branży zainteresowany tematem może się zarejestrować i przyjechać - pytanie czy są jeszcze miejsca ? Najlepiej pytać Pana Pawła Wróblewskiego z POiD. Jak przejeżdżam czasem obok hotelu, to faktycznie z ulicy trudno. Próbowałbym z podjazdu:-). Paweł, to adres jak najbardziej dobry do pytań. Mam nadzieję, że Związek nie tylko umożliwi wszystkim zainteresowanym udział w drugim dniu Kongresu, ale i na dodatek zaprosi do udziału wszystkich chętnych dżentelmenów i dżentelmenki (gender). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.04.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam No ja tam liczę, że w końcu uda się "COŚ" wymusić na papierze bo inaczej ... każdy jest Bogiem i wie najlepiej ... powienien powstać zbiór "zasad koniecznych" zaakceptowany i propagowany przez Wszystkich zainteresowanych i zakończymy erę Pana Heńka, który nie takie rzeczy montował Ostatnie 5 budów odwiedzonych i wszędzie lipa a w 3 przypadka lipa, nędza i popelina ... ehhhh szkoda gadać a inwestorzy kompletnie nieświadomi :/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.04.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Jak przejeżdżam czasem obok hotelu, to faktycznie z ulicy trudno. Próbowałbym z podjazdu:-). Paweł, to adres jak najbardziej dobry do pytań. Mam nadzieję, że Związek nie tylko umożliwi wszystkim zainteresowanym udział w drugim dniu Kongresu, ale i na dodatek zaprosi do udziału wszystkich chętnych dżentelmenów i dżentelmenki (gender). Ja będę tam w przyszły wtorek aby rozeznać się w sytuacji, jak da radę to podpytam o miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.04.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 ....ostatnie 5 budów odwiedzonych i wszędzie lipa a w 3 przypadka lipa, nędza i popelina ... ehhhh szkoda gadać a inwestorzy kompletnie nieświadomi :/.... A kto ma ich uświadamiać ? Jak jednej z ostatnich budów dzwoni do mnie Inwestor z informacją, że KierBud kazał usunąć folie bo tynk się trzymać nie będzie. Jak rozumiem wszędzie montaż warstwowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.04.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Jak rozumiem wszędzie montaż warstwowy ? hehe dobre warstwowy to on może i miał być najlepsza była jedna gdzie wszystko wyglądało na cycuś glancuś a pod spodem zero podparcia i się dziwi inwestor, że okna domknąć nie można po siadło i dupa :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.04.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 aaaaa to ostatnio modne. U klientki wycieli bloczki spod balkonu i podłożyli styropian i dziwne że wszystko siadło i okna do przemontowania. I wiesz co mówili? Że zawsze tak robią bo tak jest cieplej. A w sumie byłoby tak jak pod parapetem zewnętrznym. Ludzie mają jednak wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 24.04.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mam pytanieCzy jest sens montowac okno drewniane rama 68mm szyba 1,0 w warstwie ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 24.04.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanie Czy jest sens montowac okno drewniane rama 68mm szyba 1,0 w warstwie ocieplenia? a to zależy co chcesz osiągnąć - jeżeli masz np 35 cm ocieplenia to jest sens wizualny np. Jeżeli chcesz w ten sposób zaoszczędzić pieniądze na ogrzewaniu to lepiej kup żonie kwiatki a dzieciakom czekoladki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.04.2014 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam pytanie Czy jest sens montowac okno drewniane rama 68mm szyba 1,0 w warstwie ocieplenia? Lubimy tu sobie pofilozofować, a przecież większość szuka prostch odpowiedzi. Pewnie w 90 % przypadków taki montaż nie będzie miał uzasadnionego sensu, a tu gdzie warto o nim pomyśleć, to właśnie - jak powiedział Michał - z innych powodów niz nieznaczne w tym przypadku oszczędności. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts