nikt ważny 12.05.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Wielkość okien jakie chciałem mieć docelowo ,w projekcie mam jako otwory okienne......Powiem Ci tak. Może i nie znam sytuacji ale projekt to projekt i określa dokładnie co i jak. Prawidłowo wykonany projekt, na rzucie kondygnacji w okienkach ma taką kreseczkę, prostopadła do okna i można ją porównać do dzielnika gdzie w liczniku masz szerokość OTWORU a w mianowniku wysokość OTWORU i tu uwaga - przy oknach balkonowych ta wartość wskazuje wysokość OTWORU liczona od docelowego poziomu WYKOŃCZONEJ posadzki . Tak czyta się projekty budowlane i te wartości na rzucie opisane określają to o czym piszę. To że masz swoje widzi mi się czytania projektu architekta to twój problem. Jeśli kotwy metalowe, na dół, boki, górę 15-20 mm Jeśli MOWO 10-15 mm Z dołem różnie - wszystko trzeba uzgodnić z dostawcą stolarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Fin, zmęczenie materiału . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.05.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam Jeśli kotwy metalowe, na dół, boki, górę 15-20 mm Jeśli MOWO 10-15 mm Z dołem różnie - wszystko trzeba uzgodnić z dostawcą stolarki no ja bym nie rzucał tak wielkościami nie znając nic poza wymiarem okna, poza mowo bo tutaj jest sprawa jasna ale jeżeli inaczej to : czy okno montowane np z listwa podokienną czy bez ? okno białe, kolorowe, pcv, drewno, aluminium ? ogólnie sposób montażu okna ma spore znaczenie również dla jego wymiarów więc aby udzielić dobrej odpowiedzi trzeba znać odpowiedzi na powyższe pytania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 MM, ja rozumiem, że trzeba zabrać głos ale przeczytaj moją odpowiedz jeszcze raz, i poprzednią i jeszcze wcześniejszą, ale jak widzisz, pytający jest mądrzejszy od nas wszystkich i chce na tacy podane choć i tak niewiele z tego zrozumie. bo już oburzył się, jak mu napisałem co oznaczają pewne wymiary w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.05.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Z tym, że zamiast dzwonić za klientem.... Chyba powinieneś to robić przecież on Ci płaci wypłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.05.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Przygotowuję ofertę zawsze pod podane wymiary. Lepiej zawsze zadzwoń i zapytaj czy podaje wymiary okien czy otworów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Hmmm.... jakże miło, że na FM jest tylu chętnych by doradzić jak "złapać" klienta i jak oferty przygotowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.05.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 dlaczego "złapać" - to takie negatywne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 dlaczego "złapać" - to takie negatywne:( negatywne? A ponoć najpiękniejsze jest łapania króliczka Bądźmy szczerzy. Całość dotyczy sprzedaży - nazywaj jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 12.05.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 To że masz swoje widzi mi się czytania projektu architekta to twój problem. Nie mam żadnego "widzi mi się" bo projekt jest indywidualny i takie a nie inne wymiary okien chciałem -to zostało skopane. Po za tym wydaje mi się ,że forum ma służyć wymianie myśli i rozwiewaniu wątpliwości.Można też zadawać pytania. Jeśli kotwy metalowe, na dół, boki, górę 15-20 mm Jeśli MOWO 10-15 mm O taka odpowiedź mi chodziło,dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 12.05.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 FM ma temu służyć i dlatego tak łopatologicznie wyłuszczyłem jak należy czytać projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 13.05.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 negatywne? A ponoć najpiękniejsze jest łapania króliczka Bądźmy szczerzy. Całość dotyczy sprzedaży - nazywaj jak chcesz Może jestem zbytnim idealistom, ale uważam, że dobra sprzedaż to taka w której zarówno Klient jak i Sprzedawca są zadowoleni ze wspólnej współpracy. "Łapanie" Klienta kojarzy mi się z naciąganiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.05.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Szczerze ? Czepiasz się i starasz się być bardziej święty od Papieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.05.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Panowie, projekt to jest dzieło sztuki kraszenia. Tego pewnie nie pojmę iż można tyle na paskudzić.Wymiary szczegółowe okien winny być w zestawieniu. Murarz ma wiedzieć jaki otwór ma być, a ktoś kto ma zamówić okna powinien mieć gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 13.05.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Okna jak i HST będą na ciepłym montażu ale jak to zwykle bywa są wybory - taki montaż :http://images63.fotosik.pl/971/57b388fea9cf886amed.jpg(taśmy paroszczelne i paro przepuszczalne a między nimi jakieś coś przypominające styrodur) i taki montażhttp://images62.fotosik.pl/973/6c8b80628e122d0emed.jpg(po bokach jakaś miękka pianka + ciepły parapet - bez taśm) Wykonawca forsuję opcję 1 - którą wybrać ( ściany w systemie izodom2000 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.05.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 U mnie jest wersja 1 ale z wersji drugiej jest ciepły parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) http://www.viking-house.ie/passive-windows.html to czy to klocek EPS 'a na ramie jak różnica. Trzeba sobie wbić do główki iż każda rama bez wyjątku z rynku ...jeśli chodzi o izolacyjność jest warta max 130mm belki dębowej. Edytowane 13 Maja 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
struna7 03.07.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 spece pytankoz dachu została mi rolka coroband 50mm jest jakikolwiek sens przyklejać ją zewnątrz na ramy okienne i do muru wiem że to nie zastąpi ciepłego montażu, po prostu trzeba coś zrobić z rolką taśmy wiem że najprościej przykleić ją na czoło albo oddać znajomemu, ale jeśli poprawi mi właściwości cieplne "wokółokienne" to nic mnie to nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brek1982 04.07.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Mam taki sam pomysł więc ciekaw jestem odpowiedzi specjalistów. Także podpinam się pod pytanie. Drugie pytanie już moje autorskie. Gdzie można kupić taśmy do ciepłego montażu w rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.07.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 rozsądne ceny? Znaczy co? Ile dla Ciebie jest "rozsądna cena"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts