jareko 05.11.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 do szerokości okna 60 cm ma rację ale powyżej już mija się z prawdą a łuk to już inna bajka, tam nie ma wzmocnienia i każda możliwość przytrzymania ościeżnicy daje gwarancję, że nic się nie będzie działo pod wpływem temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof49 05.11.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 jest ryzyko jest zabawa... co odpowiedź to bardziej konkretna i płynąca z lat doswiadczeń. Tak czy siak.. dziękuję. Bardzo mi pomogłeś. Szkaradzio, budowa domu to nie zabawa a wyzwanie. Na stronie 81 zaproponowałem Ci rozwiązanie konkretne, które przemilczałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 jest ryzyko jest zabawa... co odpowiedź to bardziej konkretna i płynąca z lat doswiadczeń. Tak czy siak.. dziękuję. Bardzo mi pomogłeś. Szkaradzio, zanim zadasz pytanie to zastanów się o co pytasz... pewne informacje na prawdę nie wymagają lat doświadczeń, wystarczy ich poszukać na stronie producentów... zapytałeś o ilość dolnych podpór a nie podałeś masy okna, to jak Ci odpowiedzieć na to pytanie? można oczywiście zrobić symulację i analizę wszystkich możliwych kombinacji jakie mogą się wydarzyć, ale chyba nie o to chodzi... jak już wybrałeś rodzaj dolnej podpory to czego oczekiwałeś? skoro produkt jest do tego przeznaczony to go zastosuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 05.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Kumpel który z przypadku zakłada okna twierdzi ze kotwy na górnej części okna ( przy zwykłym oknie) nie sa potrzebne bo i tak nic złego się nie stanie. Z tym kumplem, to na piwo owszem, ale montażu mu nie zlecaj, chyba, że chcesz być "przypadkiem":-) Ja bym dał choćby dla zasady. I słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Okna będą montowali montażyści to jakby jasne. Ale otwory dla nich będzie przygotowywał kumpel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.11.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 a łuk to już inna bajka, tam nie ma wzmocnienia Ja bym tak stanowczo nie wyrokował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Są wyniki. Muszę tylko wrzucić je tutaj. Jak się umieszcza fotki na forum? Obliczenia wykonałem dla kotew metalowych i plastikowych bez parapetu i z parapetem granitowym. Obliczenia są tylko dla części okna z parapetem.Program liczy w 2D więc obliczenia przeprowadzone są w przekroju kotwy montażowej. Kotwa leży na całej szerokości ściany. Ściana silikat 18, 20 cm styropianu, okno w warstwie ocieplenia, odsunięte 2 cm od ściany, temperatura zewn. 0oC, temperatura wewn. 20 oC. Kotwa na 2 mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.11.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Ja bym tak stanowczo nie wyrokował...w tym wypadku, przy pełnym łuku o promieniu 45 cm jednak obstawiam że wzmocnienia nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.11.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Jak się umieszcza fotki na forum? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?117333-JAK-WKLEI%C4%86-ZDJ%C4%98CIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.11.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 w tym wypadku, przy pełnym łuku o promieniu 45 cm jednak obstawiam że wzmocnienia nie ma Przy tego rodzaju łuku (regularny) nie ma większego problemu z wykonaniem go ze wzmocnieniem. Może po prostu napisz, że ty oferujesz takie okna bez wzmocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Pierwsze obliczenia Wszystkie djęcia załączyłem kilka postów niżej, żeby były obok siebie. Teraz już wiem, że można dodawać tylko 5 załączników w poście:wave: Teraz możemy porozmawiać o szczegółach Edytowane 5 Listopada 2011 przez Maron79 PROBLEM Z ZAŁĄCZNIKAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Dlaczego nie wyświetlają się załączniki:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.11.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Maron79 i jest super. jakbyś miał problem ze wstawieniem zdjęć to daj na priw to ci wstawię na mój serwer. I teraz jest nad czym dyskutować, wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.11.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 no to pobawiłem się konsolami na własnej budowie.wnioski fajne czemu nie .450 kg balkony stawiałem na isomurach i wysuwałem o 4 cm na zewnątrz[rama 9,5 cm]szczerze mówiąc to mi się wydaję rozsądniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) KOTWY PLASTIKOWE - parapet STYROPIAN Edytowane 5 Listopada 2011 przez Maron79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 KOTWY METALOWE - parapet STYROPIAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 KOTWY METALOWE - parapet GRANIT -PARAPET DOTYKA KOTEW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 KOTWY PLASTIKOWE - parapet GRANIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 05.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Chyba błędnie przyjąłeś U dla okna. EDIT.Sorry - to zdaje się jest lambda a nie U? Ale przyjąłeś ją mniej więcej taką jak dla samego PVC... Rama okno będzie miała chyba lepszy parametr. Edytowane 5 Listopada 2011 przez bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 05.11.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Wyliczone U ramy okiennej to 1,35. Jak zbierze się więcej uwag to mogę zrobić obliczenia jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts