RK1719508166 17.12.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 ja już wiem że nie ma co chwalić dnia przed zachodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.12.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 A ja już o tym MS ze Szczecina kilka razy słyszałem.. w różnych aspektach, ale zawsze dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.12.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 R&K - nie chwalę przed zachodem. Na razie chwalę biuro sprzedaży. Bo niestety u kilku innych producentów nie wiedzieli o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.12.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) w moim wiedzieli ... i co? i ... D... okna miały być na święta zamontowane a będą MOŻE końcem stycznia .... zobaczymy jak ta historia się zakończy ... może dobrze ... może źle ... jeśli dobrze napiszę że jest OK i może nawet będę nadal ich polecał ... jeśli źle ... to wiadomo .... na tą okoliczność zmieniłem nawet avatara PS. Finlandia coś specjalnie dla Ciebie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=90415&d=1324123427 Edytowane 17 Grudnia 2011 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Koniec końców liczy się, żeby zamontowali porządnie. Obsuwy na budowie to chleb powszedni nie ma co się stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 18.12.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 R&K - nie chwalę przed zachodem. Na razie chwalę biuro sprzedaży. Bo niestety u kilku innych producentów nie wiedzieli o co mi chodzi. Chodziło ci chyba raczej o sprzedawców, a nie producentów, bo gdyby producenci nie wiedzieli co to poszerzenia czy jak wykonac montaż w warstwie ocieplenia, to już byłaby zgroza.. Ale podzielam pogląd, że ogromna część osób sprzedających okna nie ma o tym pojęcia. A ta wiedza jest dostepna i u producentów okien i na specjalistycznych stronach internetowych, więc jedynym chyba wytłumaczeniem braku tej wiedzy jest lenistwo albo "przypadkowość" sprzedawcy. Tak czy inaczej takie punkty sprzedaży powinno się chyba jednak omijać szerokim łukiem, bo rzeczywistej fachowej porady to się tam nie uzyska. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Zastosowałem skrót myślowy - chodziło mi o "sprzedawców innych producentów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 a u mnie biuro sprzedaży a producent to wash & go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 18.12.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 a u mnie biuro sprzedaży a producent to wash & go To akurat chyba korzystna sytuacja, bo w przypadku usterki nie bedzie na kogo zrzucać winy.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.12.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Temat umarł więc zapodam pytanie. W jaki sposób łączycie opaskę styropianową wokół okna umieszczonego w ociepleniu z pozostałym styropianem na ścianie? Powiedzmy opaska 8cm a cała ściana 25cm Zostaje 17cm - takiego styropianu nie ma ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.12.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Temat umarł więc zapodam pytanie. W jaki sposób łączycie opaskę styropianową wokół okna umieszczonego w ociepleniu z pozostałym styropianem na ścianie? Powiedzmy opaska 8cm a cała ściana 25cm Zostaje 17cm - takiego styropianu nie ma ;-( zielona nisko prezna pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Temat umarł więc zapodam pytanie. W jaki sposób łączycie opaskę styropianową wokół okna umieszczonego w ociepleniu z pozostałym styropianem na ścianie? Powiedzmy opaska 8cm a cała ściana 25cm Zostaje 17cm - takiego styropianu nie ma ;-( nie bardzo kumam mozesz to zwizualizowac? jakis prosty rysunek w pait-cie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.12.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Proszę oto poglądowy rysunek. Narysowałem przerwy pomiędzy kawałkami styropianu aby było widać "klocki", oczywiście powinny do siebie ściśle przylegać i być sklejone. Czy klej nie spowoduje np kilkumilimetrowego zwiększenia grubości całej warstwy co się odbije na nierównomiernej powierzchni, którą trzeba będzie wyrównywać klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 a po co to wszystko? nie prościej dojechać właściwym styropianem prawie do ościeżnicy i dopiero później dodać pasek węgarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.12.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Też tak można ale jak przymocować potem ten węgarek do "właściwego" styropianu? Normalnie na klej czy zakołkować jakoś i opianować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 wystarczy użyć piany do klejenia styropianu, ciepło i mocno, kołkowanie tak naprawdę wogóle jest zbędne do drugiej kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.12.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 No to Cię jareko posłucham i tak też uczynię. Mniej kombinacji i pewnie da się jeszcze taśmę rozprężną ożenić pod węgarek przy takiej metodzie. Pomysł chyba dla mnie lepszy zwłaszcza, że ja i tak chce dać lekką ozdobną opaskę wokół otworu okiennego ze styropianu (nie wiem jak się to nazywa) bo takie okna bardzo mi się podobają, więc i tak miejsce łączenia jeszcze będzie przykryte styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 po co sobie utrudniać życie, tak będzie dobrze, ba!! bardzo dobrzePiana jest elementem ciepłym więc nie masz się czego obawiać, na dodatek opaską łączeniem przykryjesz dodatkowoTu nie ma co schrzanić tak naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 28.12.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Taka " ciekawostka " pianka do styropianu powinna po rozprężeniu przez jakieś 50- 60 sekund sobie " poczekać " zanim dociśniemy ja do powierzchni do której chcemy ją przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.12.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 co i tak nie zmienia faktu że po ok. 10 min należy sprawdzić ułożenie płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts