Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chomiczowka edyty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Popularne dni

Najaktywniejsi w wątku

Jestem osoba z cyklu " BUDUJACY NA ODLEGLOSC " , pomysl budowy domu zrodzil sie juz jakis czas temu .... mial byc wygodny , milusi taki MOJ !!!

Ogladalam kilka projektow , domki male , srednie , wieksze i ..... jest ten MOJ wymarzony :o

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/ind...id=5&odbicie=1

Decyzja zapadla .

Dzialke kupilam na poczatku tego roku 2009 ! piekna 16-to arowa , Lawendka II wpasuje sie w nia jak nic .

c.d.n.

Lawendka II po przerobkach ( jest ich mnostwo !!! ) " przytyla " do 220 metrow kw. powierzchni uzytkowej :o ...... Dobrze , ze projekt znajduje sie jeszcze w fazie adaptacji wiec musze ja troche " odchudzic " razem z Pania architekt :-?

No i stalo sie .......

Zbyt duza ilosc zmian w pierwotnym projekcie okazala sie koszmarem ....

Znalazlam inny projekt .... NIC W NIM NIE ZMIENIAM !!!!!! :roll: moze tylko odrobina "retuszu"( okna )

Zakupilam projekt z pracowni DOMY z WIZJA - STYLOWY 2

Piekny i nowoczesny , chyba wlasnie taki mial byc moj dom 8)

Teraz tylko odpowiednia ekipa .... kto wybuduje ten dom tak zebym mogla spac spokojnie ... :o Rozpoczynam poszukiwania ekipy , uwaga jestem wymagajaca 8) domek musi byc wybudowany wzorcowo !!!

Dzisiaj na dzialeczce wyladowal blaszak ......

Pisze wyladowal , bo Panowie ktorzy go przywiezli dokladnie zakopali sie na dzialce !!!!!

A oto relacja naocznego swiadka tych wydarzen , czyli mojej kochanej przyjaciolki ktora zajmuje sie budowaniem mojego domku .

"Teraz Ci opisze jakie przeboje z garazem, chcieli sobie pojechac w koleczko po Twojej dzialce, dzisiaj lalo wiec bylo mokro zwlaszcza od polnocnej dzialki tam jest lekki spad, auto bylo obciazone,gdyz mieli na nim jeszcze jeden garaz i sie zakopali. Kierowca jeszcze jechal jedna reka,a druga trzymal tel.komorkowy i gadal, nie potrzebnie sie zatrzymal i sie stalo !!!! Przyjechali o 18.40 i zaczeli robic nawet sprawnie do okolo 20.z minutami, a wyjechalismy z dzialki o 21.50, uruchamialismy sasiadke, ona rodzinke ktora mieszka za siatka, tam byl traktor nie uzywany, ten wlasciciel czyli jej wujek pracuje w Radomiu. Trzeba bylo go uruchomic, udalo sie po pol godzinie,przyjechali i ciagneli do przodu,nie udalo sie,az traktor podskoczyl, dopiero od tylu sie udalo, dzialka koszmarnie wyryta od kol ktore sie zakopaly,ale bedziemy rownac jutro to pikus dobrze ze w ogole wyjechali. Dali cos tam tej babeczce od traktora, my sie zrewanzujemy tej sasiadce i takiemu sasiadowi ktory to pilotowal i znal sie na rzeczy " .

I co Wy na to ????

Jak tylko bede miala foty tej karkolomnej wyprawy to zaraz wklejam , zastanawiam sie tylko kogo ( co ) uruchamiali wujka z Rzeszowa czy ten jego traktor ?

Ale to pikus !!!! jak mowi moja znajoma wazne , ze blaszak stoi :lol:

Jutro rownanie dzialki i robienie kolejnych tym razem przewidzianych w planie dziur w ziemi na stemple .... zaczynamy sie grodzic .

Witam po dlugiej przerwie ...... informuje , ze PnB otrzymalam na poczatku grudnia 2009 ( dosc dlugo to trwalo :evil: okazalo sie , ze P. Architekt "zapomniala" dostarczyc kilka potrzebnych dokumentow i troche sie rozzzzzjechalo w czasie wydanie PnB ) tak to jest jak czlowieka nie ma na miejscu i nie moze ludziom patrzec na rece ... ale najwazniejsze , ze papier jest i mozna budowac :wink:

Byle do wiosny i z poczatkiem kwietnia ( taki jest plan ) o ile podlacza mi prad i wode ...

Wczoraj zrodzil sie kolejny pomysl , a moze tak przy tym balaganie budowlanym ktory rozpocznie sie juz wkrotce jeszcze cos wybudowac na badz co badz mojej dosc sporej 16-o arowej dzialeczce ....

Zrodzil sie i urodzil :lol: fajny zgrabny budyneczek gospodarczy na narzedzia ogrodnicze , choinki ( lub choinke ) , drewno do kominka itp. a ze naleze do osob dosc zdecydowanych to projekcik zamowilam od reki http://www.pro-arte.pl/projekty-budy...ze/361/lustro/ dzisiaj zadzwonilam do ...

HEJKA HEJKA

4 marca 2010 przybyli panowie instalowac " pradowa" skrzyneczke :D jutro ma byc wszystko gotowe .... tzn. jeszcze instalacja licznika przez ENION , geodeta i odbior przylacza . Czekalam tylko 2 miesiace od podpisania umowy :o .... duzy sukces zwazywszy na niekorzystna aure :o Pierwszy rachunek do zaplacenia ..... pojawi sie pewnie szybciej niz Panowie instalatorzy

YUPI

udalo sie .......

Kochani nadrabiam zaleglosci w przesylaniu fotek .

Zaczne moze od poczatku.

Tak wyglada moja piekna 16-o arowa dzialeczka

http://img34.imageshack.us/img34/8689/miejscenabramewogrodzen.jpg