Pegas 10.06.2010 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ekipa budując ściany fundamentowe zapomniała o przepuście na kanalizację. Ściany są z pustaków szalunkowych, już zalane betonem.Brak mi słów, ale proszę o info co teraz. Jak wygląda PROFESJONALNE załatwienie takiej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 10.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Trzeba wykuć dziurkę - najlepiej młotem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 10.06.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jeśli był w projekcie to niech szanowna ekipa go wykonuje - teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 10.06.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Żaden problem - wykują i po sprawie. Na pocieszenie - będą większe i poważniejsze problemy w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.06.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jak wygląda PROFESJONALNE załatwienie takiej sprawy. Bierze się profesjonalny mesel i profesjonalny młotek i wykuwa przepust. I tyle. Amatorzy i dyletanci mogą sobie tu pomóc młotowiertarką I jak już ktoś tu napisał - będą większe problemy. Z pewnością. Takim jak ten nie ma się co przejmować ponad miarę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.06.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Trzeba wykuć dziurkę - najlepiej młotem. Pozdro Tak wkuć dziurę młotem, młotowiertarką albo użyć C4. Niech jeszcze go dobrze potem uszczelnią . Edytowane 10 Czerwca 2010 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.06.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Profesjonalne załatwienie sprawy to przewiert z użyciem wiertnicy i uszczelnienie z wykorzystaniem specjalnych zapraw i mas.Półprofesjonalne załatwienie to wykucie przy pomocy elektronarzędzi i zamurowanie przepustu.Amatorskie załatwienie to majzel + młotek a na koniec zapiankowanie, przysypanie ziemią i unikanie tematu. Wybór należy do tego, kto ma za to zapłacić (czyt. kto ma się narobić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pegas 10.06.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 I jak już ktoś tu napisał - będą większe problemy. Z pewnością. Takim jak ten nie ma się co przejmować ponad miarę. J. Dzięki, uskrzydlacie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 10.06.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Z doświadczenia instalatora dodam, że jak murarze się biorą za zostawianie przepustów to i tak w 80 % są na złej wysokości lub nie w tym miejscu - lepiej jak nic nie ma wtedy się kuje i tyle. Nie przejmujcie się takimi pierdołami - instalatr sobie wykuje i tyle. pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 11.06.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ekipa budując ściany fundamentowe zapomniała o przepuście na kanalizację. Ściany są z pustaków szalunkowych, już zalane betonem. Brak mi słów, ale proszę o info co teraz. Jak wygląda PROFESJONALNE załatwienie takiej sprawy. Nie zapomnieli tylko nie mieli pustych butelek aby włożyć w beton, a to dlatego że inwestor nie postawił na rozpoczęcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Na przepust do kanalizy, to by chyba musiała być beczka, nie butelka... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 11.06.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 A ja w podobnej sprawie tylko trochę innej. U mnie za to zapomnieli włożyć rury PE od wody. Niby nic takiego ale teraz mam do pokonania 3,5m szerokości schodów i to na głębokości ok. 1,5m (dom podpiwniczony). Orientujecie się jak taki przewiert wykonać? można wiercić z piwnicy w kierunku studni lub podkopać się przy schodach i w kierunku piwnicy. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Zostaw to wodociągowcom, oni mają sprzęt i doświadczenie, a liczyć i tak będą od metra. U mnie kombinowałem jak koń pod górę ze zmieszczeniem wodociągu między domem a drzewem, a wodociągowcy wzięli kreta i się pod tym drzewem przebili. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts