Bogart 05.02.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Witam jestem tu poraz pierwszy, ale zadowolony że tyle osób wypowiada się na tematy budowlane nie do końca mi znane. Cieszę się że mogę bazować na doswiadczeniu innych. Mam prośbe chcę sie wziąść się za adaptacje strychu. Czy ktoś kto to przeżył mógłby mi pomóc kiedy i na co zwrócić uwagę jak rozmawiać z wykonawcami itd. Bardzo proszę o pomoc Grzegorz 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 06.02.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Napisz więcej- jakiej nośności strop, jaka grubość krokwi, wysokość itp.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 ...na co zwrócić uwagę... Grzegorz 30 Jak masz taka mozliwosc to zacznij od szukania takiego strychu ktory by wymagal minimum nakladow. Mysle, ze tylko w takim przypadku warto adaptowac strych, w przy wiekszych nakladach lepiej juz postawic cos nowego. Strych na ogol bedzie mieszkaniem mniej wartosciowym. Ja swego czasu adaptowalem cos takiego, w bloku spoldzielczym, na czas przejsciowy puki nie dostalem mieszkania docelowego. Dzisiaj z perpektywy lat widze ze to byla prosta adaptacja, choc wtedy bardzo to przezywalem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogart 06.02.2004 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 dziś dopiero zawarłem umowę z pośrednikiem od "poszukiwań" takich strychów odstępowanych przez wspólnoty mieszkaniowe w starszym budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 06.02.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 to bylem ja - wylogowalo mnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogart 10.02.2004 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Aleście się rozpisali..... dziekuje za pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogart 10.02.2004 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość edith 11.02.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Bogart zastanów się jeszcze czy adaptacja strychu to dobra inwestycja.Ja zakupiłam poddasze ok 70m2 nad moim mieszkaniem w nowym bloku i mam problemy. Zainwestowałam (łacznie z wykupieniem go) ok 50 000,00 i ciagle tam nie mieszkam. Na poddaszu mam sypialnię, garderobę, gabinet, salon i łazienkę a wszystko z płyt KG. Niestety pęka, nawet płytki w łazience na łączeniu płyt KG. Musze teraz robić ekspertyzy (kosztowne) bo nie wiem jaka jest tego przyczyna.Pamietaj przed podjęciem decyzji o zakupie strychu aby sprawdzić czy był projektowany jako użytkowy, z tym (podobno) związana jest nosność stropu.Powodzenia, edith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogart 11.02.2004 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Dziekuję za popowedź.Chcę adoptować strych w starej cześci Sopotu, budynki około 100-120 lat i przewiduję że nie były rozpisane na adaptację. Przed zdecydowaniem się chcę wpuścić odpowiedniego kieronika budowy który zewryfikuje mi stan desek podłogowych i legarów oraz opisze orientacyjny koszt adaptacji. Nie chemy sie już ruszać z nażeczoną z tamtego miejsca (czyli kredyt i robimy sobie miłe gniazdko do starości). Może coś przeoczę dlatego chciałem sie poradzić na forum. Pozdrawiam Gdańszczanin - jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts