joanna4 10.06.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam!mam malutki problem z dachem (jak większość ) 7 lat temu miałam remont dachu dwuspadowego 100 metrowego. Zrobiono w nim wykusz obłożono papą termo. obróbki blacharskie, itp. rzeczy . Dach nam przecieka od 2 lat, wiader już brak. Postanowiłam go znowu wyremontować. Pan fachowiec bardzo niechętnie zgodził sie nas ratowac za 15 tys. zł. w tej sumie znajdziemy:papę termo z najwyższej półki , obróbki blacharskie (ogniomór) ok. 25m. łącznie z kominami i ich obróbką, kominy maja wymiary 2m. i 1,5m.do tego ten nieszczęsny wykusz z płaskim dachem o wym. 6m.na 4m. Podbitki na 20m. oraz 2 okna velux do obróbki. Oczywiście demontarz starej blachy, podbitek z płyty OSB pokrytej tynkiem na siatce (wynalazek poprzeniego wykonawcy odpadło to po roku). Zastanawiam się czy nie jest to za duża suma i czy pan fachowiec po prostu nie chce sie bawic z naszym dachem więc tyle zaśpiewał, a może ja jestem nieświadoma cen i już. Bardzo proszę o pomoc szanownych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.06.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Nie ma nad czym debatować. Przedstawił własna wycenę. Jak nie znajdziesz kogoś innego to będziesz musiała mu zlecić i nie zastanawiaj się zbyt długo bo za chwilę może nie mieć wolnych terminów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna4 20.06.2010 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 bardzo dziekuje za odpowiedz. a czy mógłyby pan mi powiedzieć czy na gont można polozyć papę termo. czy blachę przy nachyleniach 25% 35% i na wykuszu 15%. przepraszam za chaotyczne pytania ale dopiero się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ta jak wspomniałem w innym wątku można położyć co się chce. Należy jednak przed dokonaniem ostatecznego krycia ocenić stan tego gontu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts