azusa 10.06.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam, ten temat był już poruszany, ale nie do końca w tym zakresie, który mnie interesuje. Mamy garaż w bryle budynku. W projekcie ocieplony jest tylko front i tył garażu, ściana boczna ze względu na budowę w granicy - nieocieplona. Mamy wąską działkę i aby zmieścić się w ramach dozwolonych wymiarów budynku garaż jest wąski - 3,06 m. Boję się, że przez tą nieocieploną ścianę (powierzchnia ok. 35m2) będzie uciekało ciepło, dlatego chciałabym ocieplić ją od wewnątrz. Szkoda mi jednak tracić ponad 10 cm na szerokości na ocieplenie styropianem. Jaką inną skuteczną metodę ocieplenia można zastosować? Chodzi mi o to, aby to było coś cienkiego i ciepłego. Będę wdzięczna za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 10.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 pianka pur tylko, że to czymś obudować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.06.2010 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Pianka pur na to siatka i tynk - inaczej będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 14.06.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Dzięki za radę. Mam jednak pewną wątpliwość. Z tego, co przeczytałam o piankach pur, wykonuje się je metodą natrysku agregatami wysokociśnieniowymi. Nie jestem pewna, czy znajdę fachowców do wykonania takiego ocieplenia w moim garażu, tam chodzi tylko o jedną ścianę, a to trochę mała powierzchnia, może być nieopłacalne... Macie może jakieś godne polecenia namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 25.06.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Odbierz dom a docieplenie odłóż na później wedle życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts