Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofy/ narożniki ze zdejmowanym do prania pokryciem

Anjazzielonego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też jestem zainteresowana sofami ze zdejmowanym pokryciem, wersje klasyczne

3-osobowa lub 2,5 i do tego 2 fotele

zestaw powinien być małogabarytowy, szczególnie fotele, bo salon jest mały

już jakieś wybory dokonane ?

najlepsza wersja cena/jakość ?

zupełnie nie wiem co kupić ???

napiszcie coś jeszcze ....

mając obecnie narożnik wiem,ze nigdy więcej nie zdecyduje się na takie rozwiązanie....wylegiwanie sie we dwójke? możliwe tylko jeśli się rozłoży (jesli posiada opcje spania)...a tak to jest bardzo nie wygodnie osobie ktora spi na krótszym rameniu....

po co ze zdejmowanym pokryciem nie lepiej z takim które można przetrzeć? nie mówię o skórach,ale przecież dobry materiał wytrzyma kilka lat ładnie wyglądając....

Aniu,

ja też dopiero za jakiś czas, bo najpierw bibliotekę muszę kupić, potem wypoczynek. Ale już teraz dobieram, oglądam, planuję ....

Rybko,

chciałabym jasny, kremowy, jasny beż, bo tak mi do innych rzeczy pasuje ... a mój mąż na nim będzie siedział, spał (na siedząco oczywiście w ciągu dnia), jadł, pił, czytał i praktycznie do 12 godzin dziennie spędzał (pracuje trochę w domu). Więc przecieranie nic tu nie da, po prostu będę musiała prać, bo nie wierzę, że go utrzymamy w czystości.

Sama nie wiem co wybrać ..... musi być ładne i praktyczne a jasne kolory praktyczne nie są.

Na dobrą sprawę pasowałoby mu dać czekoladę to wtedy mógłby na nim żyć 24 godz na dobę bez szwanku :).

Ja też muszę mieć ze zdejmowanym pokryciem, bo przy małych dzieciach i zwierzakach, sztuk kilka, nie da się " kontemplować urody mebli".

Meble się użytkuje, bardzo intensywnie - a to wypaprze czekoladą, a to ketchupem, a to komuś trochę makaronu z sosem spadnie z talerza (wiem wiem, cóż za pogaństwo - zamiast jeść przy stole, często jedzą, siedząc na kanapie i trzymając talerz w ręku, bo tak wygodnie i fajnie:)), ktoś rozleje kawę itp, a to koty brudnymi łapkami zapragną wyłożyć się bezczelnie....

Ja kocham biel, i wiem, że jest praktyczna, pod warunkiem, że można prać, odplamiać i wybielać.

Renia moi rodzice mają taki wypoczynek do ogolnego użytku, który przetrwał małe dziecko, obecnie nastolatka i dwojke moich maluchow (2 i 3 latka)...dzisiaj moj 2-latek wytarł ręce ubrudzone truskawkami i wystarczyło przetrzec, śladu nie ma.córa pochlapała lodami i to samo!...niestety nie znam firmy, w lokalnym sklepie sprzedają te mebelki, ale głównie podobno na eksport...cena w sumie średnia....

u nas przy dwojce maluchow sprawdza sie również o dziwo skóra! wycierasz i nie ma...nawet długopis itp.

a co do prania...hmmmm....wydaje mi się, że po kilku razach może zrobić się dość brzydka...no ale może można by ją wtedy wymienić a nie kupować nową kanapę...

[sprawdza sie również o dziwo skóra! wycierasz i nie ma...nawet długopis itp.

a co do prania...hmmmm....wydaje mi się, że po kilku razach może zrobić się dość brzydka...no ale może można by ją wtedy wymienić a nie kupować nową kanapę...

u mnie skóra nie ma racji bytu, bo jest kot, będzie drapał i będą dziury po pazurkach.

Tak myślałam, że można będzie kupić nowy pokrowiec, pod warunkiem, że firma będzie produkować za kilka lat ....

Ryba,

czy możesz dowiedzieć się, co to za tkanina albo jaka firma jest producentem sof?

Brzmi ciekawie, wiem, że są takie tkaniny, które czyści się szmatką samą zimną wodą, bez detergentów, i plamy schodzą.

U nas też skóra nieeee, bo po pierwsze, nie komponuje się z wymarzoną aranżacją, po drugie - TRZY koty:)

Ryba,

czy możesz dowiedzieć się, co to za tkanina albo jaka firma jest producentem sof?

Brzmi ciekawie, wiem, że są takie tkaniny, które czyści się szmatką samą zimną wodą, bez detergentów, i plamy schodzą.

U nas też skóra nieeee, bo po pierwsze, nie komponuje się z wymarzoną aranżacją, po drugie - TRZY koty:)

Wajnert w zeszłym roku szeroko się reklamował z tkaninami zmywalnymi wyłącznie wodą (w reklamie schodził wodą nawet długopis :) )

Znalazłam firmę ,która tez zajmuje się szyciem pokrowców i to za dużo mniejsze pieniądze ,jak w Dekorii.Może się komuś przyda.Sama czekam teraz na próbki tkanin ,bo potrzebuje pokrowce dla dwóch ektorpow

http://www.zent-decor.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&Itemid=66&category_id=&product_id=1077