PliP 10.06.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kilka dni temu miałem położony tynk zewnętrzny na Porothermie. Tynk oceniam jako bardzo dobry. Od początku był spryskiwany woda gdyż było dość ostre Słońce.Gdy tynk stwardniał podczas polewania jak i po deszczu widać drobne ryski, które tworzą pajęczynę dość dużych rozmiarów.Gdy woda wyschnie nie ma śladu po mikro rysach. Czym zagruntować taki tynk aby go wzmocnić i utrwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 10.06.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dokładnie tak byłoNiby był miękki, a sechł i spryskiwanie woda jak widac na niewiele się zdało.DObre mleko gruntujące to jakie to jest i kiedy mogę zacząć malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 10.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Nie ma powodu do paniki....drobne ryski na tynku sa zjawiskiem normalnym w budowanym domku i mogą być spowodowane pęknięciami skurczowymi zaprawy .....być może wystarczy pomalowanie farbą o zwiększonej elastyczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 10.06.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Tak jak napisałem wcześniej na suchym tynku nie ma śladu rys.Była dana szpryca, potem tynk z agregatu, który był wyrównany.Po kilku godzinach był skrobany, zwilżany i zacierany gąbką -filcowany.Jak tylko obsechł był polewany wodą.Najpierw pojawiały się obrysy cegieł, a następnie drobna pajęczynka. Gdy tynk wysycha ta pajęczynka znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts