Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki generator prądotwórczy??

Recommended Posts

A co to za firma OHV GERMANY? Założe się, że gdzieś tam jest umieszczony malutki napis MADE IN CHINA. I ta gwarancja? Co to ma być 7dni? W ósmym dniu padnie rozrusznik, a w 10-tym prądnica i będziesz w ciemnym lesie. Radze uzbierać więcej mamony i kupić coś naprawde dobrego np. na Hondzie.

W zasadzie gwarancja 7 dni jest nieważna. Ustawa o prawach konsumenta daje 2 lata które nie mogą być skracane. W zasadzie jest mi potrzebny ten generator jako zabezpieczenie na wypadek kontroli energetyki bo prąd mam od sąsiada. Edytowane przez raf1

Witam!

Mam zamiar kupic generator np z tej aukcji http://www.allegro.pl/item1060952239_agregat_ohv_3kw_stacyjka_do_odpalania_wyprzedaz.html. Co o tym sądzicie czy na zwykłe potrzeby wystarczy ? Za wszelkie info z góry dzięki

Ja bym wzial, tez mam taki generator z dolnej polki, jezeli OHV to pewnie jest to ten standardowy silniczek angielski.

W porownaniu do silnikow Hondy:

- 3 tanszy

- glosniejszy, nizsza kultura pracy

- dla generatora 2-3 kW o wiele mniej pali

- bardziej awaryjny, ale jak mi nawalil to mechanik w 10 min rozkrecil caly silnik i naprawil (konkretnie przepustnice)

Buduje od poczatku na gen z Leroy Merlein 2,3 kW i jestem zadowolony (kosztowal 699 zl)

• 2 weeks później...

Jak masz betoniarkę z silnikiem trójfazowym, to z biedą wielka ruszy... może...

Jak jednofazowa - to nie ruszy!

Po co komu 800W na budowie?

MAŁO!!!

(chodzi o rozruch urządzeń)

Poszukaj jakiego jednofazowego o takiej mocy.

Daje około 10A a z tym już coś się da zrobić.

To Chinina dość podłej jakości.

Adam M.