raf1 11.06.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam!Mam zamiar kupic generator np z tej aukcji http://www.allegro.pl/item1060952239_agregat_ohv_3kw_stacyjka_do_odpalania_wyprzedaz.html. Co o tym sądzicie czy na zwykłe potrzeby wystarczy ? Za wszelkie info z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 11.06.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 A co to za firma OHV GERMANY? Założe się, że gdzieś tam jest umieszczony malutki napis MADE IN CHINA. I ta gwarancja? Co to ma być 7dni? W ósmym dniu padnie rozrusznik, a w 10-tym prądnica i będziesz w ciemnym lesie. Radze uzbierać więcej mamony i kupić coś naprawde dobrego np. na Hondzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 11.06.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) W zasadzie gwarancja 7 dni jest nieważna. Ustawa o prawach konsumenta daje 2 lata które nie mogą być skracane. W zasadzie jest mi potrzebny ten generator jako zabezpieczenie na wypadek kontroli energetyki bo prąd mam od sąsiada. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez raf1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 11.06.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Też miałem prąd od sąsiada mimo, że energetyka wydała mi warunki na przyłącze budowlane. Gdybym jednak chciał je zbudować to tak szacuje koszt budowy i demontażu na 10 kPLN(ponad 200m) ... Edytowane 11 Czerwca 2010 przez Castaway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 11.06.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Bo nasze prawo energetyczne tylko i wyłącznie przewiduje do budowy domu prąd budowlany. Nawet nie można sobie pociągnąc kabla od sąsiada bo grozi za to grzywna 5.000 zł. Zadzwoń do energetyki to ci powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 11.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 ...i tak wyszłoby mnie taniej niż budowa i rozbiórka kawałka sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 11.06.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam! Mam zamiar kupic generator np z tej aukcji http://www.allegro.pl/item1060952239_agregat_ohv_3kw_stacyjka_do_odpalania_wyprzedaz.html. Co o tym sądzicie czy na zwykłe potrzeby wystarczy ? Za wszelkie info z góry dzięki Ja bym wzial, tez mam taki generator z dolnej polki, jezeli OHV to pewnie jest to ten standardowy silniczek angielski. W porownaniu do silnikow Hondy: - 3 tanszy - glosniejszy, nizsza kultura pracy - dla generatora 2-3 kW o wiele mniej pali - bardziej awaryjny, ale jak mi nawalil to mechanik w 10 min rozkrecil caly silnik i naprawil (konkretnie przepustnice) Buduje od poczatku na gen z Leroy Merlein 2,3 kW i jestem zadowolony (kosztowal 699 zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 11.06.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Jest jeszcze jedna zaleta, o której wspominałem : - za cene 1 agregatu z Hondą masz ze 3-4 takie agregaty ...Buduje od poczatku na gen z Leroy Merlein 2,3 kW i jestem zadowolony (kosztowal 699 zl) No to przynajmniej gwarancje masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 11.06.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 tzn. na paragonie do gwarancji jest taka kwota, bo ja odkupilem rocznego za 500, czyli jedzie druga budowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.06.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Jak masz betoniarkę z silnikiem trójfazowym, to z biedą wielka ruszy... może...Jak jednofazowa - to nie ruszy!Po co komu 800W na budowie?MAŁO!!!(chodzi o rozruch urządzeń) Poszukaj jakiego jednofazowego o takiej mocy.Daje około 10A a z tym już coś się da zrobić. To Chinina dość podłej jakości.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts