cienki66 11.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witajcie,Właśnie zamawiam bramy garażowe (2625 x 2125) i mam małe pytanko.Gość co mierzył otwory proponuje prowadznie Z (boczne sprężyny naciągowe) jako standardowe.Mam do wyboru jeszcze prowadzenie N (górne sprężyny skrętne) ale trzeba troszkę dopłacić.W związku z popwyższym mam pytanie - czy dla normalnego użytkowania bramy rodzaj prowadzenia ma znaczenie?Jak rozumiem prowadzenie Z jest standardem u Hormanna i jest stosowane w większośći ich bram? Z góry dzięki za pomocPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 11.06.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Rodzaj prowadzenia zależy od gabarytu i wagi bramy, w twoim przypadku prowadzenie Z zupełnie wystarczy i wg mnie nie ma sensu doplacac do N, chyba ze masz a duzo kasy i nie masz co z nią zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 11.06.2010 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No, właśnie o taką opinie mi chodziło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts