Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wakacje dla dzieci powodzian

Recommended Posts

Wydaje mi się, że na tym forum znajdą się ludzie, którzy mogliby przyjąć dzieci powodzian choćby na parę dni do siebie.

Nie musi to być na długo i z wielkimi luksusami. Wystarczy tydzień w okresie wakacyjnym. Każdy chętny (-na) mógłby określić kiedy, na ile dni, ile osób , jakiej płci i w jakim wieku. Można by jeszcze określić miejsce pobytu czyli miasto , miasteczko czy wieś oraz inne dodatkowe informacje wg uznania. Wiem że są już organizowanie dla dzieci różne kolonie obozy charytatywne ale nie wiem czy wszyscy pojadą na takie wakacje.

Jeśli ktoś byłby chętny to proszę zgłosić swój akces w tym wątku- może w ten sposób parę dzieci spędzi ciekawe i oryginalne wakacje ( np pomagając na budowie ;) - żartowałem )

Ja z żoną moglibysmy przyjąć 2 dziewczynki z gimnazjum na dowolny tydzień w lipcu w małym miasteczku

to co ...zakładamy giełdę ofert ??

Edytowane przez bodzio_g

Bodzio,myślę,że większa część ludzi tu to młodzi jeszcze budujący swe domy. Stąd ten słaby odzew. A po drugie,część ludzi ma juz zaplanowane jakos wakacje,więc ta propozycja zaskoczyla wielu..

My wprowadzimy się prawdpodobnie zima/wiosna 2011 więc jesli propozycja zorganizowania wakacji dla dzieci bedzie w przyszlym roku aktualna to my weżmiemy 2-3 dzieciaków na 2 tyg.

Będz\iemy miec km od domu osrodek pięcioboju nowoczenego ,baseny,tenis,konie więc będzie super.Załuję,ze w tym roku nie mogę tego zroibc ..

Bodzio,myślę,że większa część ludzi tu to młodzi jeszcze budujący swe domy. Stąd ten słaby odzew. A po drugie,część ludzi ma juz zaplanowane jakos wakacje,więc ta propozycja zaskoczyla wielu..

My wprowadzimy się prawdpodobnie zima/wiosna 2011 więc jesli propozycja zorganizowania wakacji dla dzieci bedzie w przyszlym roku aktualna to my weżmiemy 2-3 dzieciaków na 2 tyg.

Będz\iemy miec km od domu osrodek pięcioboju nowoczenego ,baseny,tenis,konie więc będzie super.Załuję,ze w tym roku nie mogę tego zroibc ..

wystarczy parę osób "starszych", które przyjmą parę dzieci a już będzie sukces :)

Nesiu - wszystkiego najlepszego na ...NOWEJ ŚCIEŻCE ŻYCIA ;) :)

Witam

mieszkam w Gminie Gorzyce - pomiędzy Tarnobrzegiem a Sandomierzem, która została w 70 % zalana (5 miejscowości) . Wyślij mi wiadomość na prv jak to organizujecie, może coś pokombinuje u siebie i uda się kogoś wysłać :D

krótko coś napisałem na prv :)

Potwierdzam, to co powiedział bodzio_g - dzieci oraz mamy z małymi dziećmi wolą rzeczywiście taką zorganizowaną forme wypoczynku w większej grupie .

Ja też chciałam przyjąć dzieci u siebie i wiem to z bezpośredniego źródła-czyli osoby delegującej dzieci na wakacje.

Nie dziwmy im sie- tyle ostatnio przeszły, że taka wyprawa w nieznane, bez rodziców napawa ich dodatkowym strachem.

Cieszy mnie fakt, że są osoby, które chca tym dzieciom jakoś odmienić los. Pamiętajmy, tam pomoc jest cały czas potrzebna-choć może w innej formie.

Gorąco polecam wątek :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163075-Zapomniane-Przedszkole-w-Orliskach-POMÓŻMY-!!!

Pozdrawiam