87anam87 11.06.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 hej jeśli już ktoś założył taki temat to przepraszam na tym forum spotkałam wiele osób starszych ode mnie, ale wiem że są też tacy którzy dzieciństwo mieli takie jak ja...... teraz przyszedł czas na dorosłe życie.....dom, rodzina ale każdy myślami wraca do tamtych czasów..... co wspominacie najlepiej? za czym tęsknicie? więc tak ja w temacie lata 80-90 i wspomnienia z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 11.06.2010 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 więc ja napiszę co ja wspominam ......... TIK-TAK http://www.youtube.com/watch?v=8Lhb9ADaans&feature=related 5-10-15 http://www.youtube.com/watch?v=BJ-A--ablC8&feature=PlayList&p=01D1F079A92B9837&playnext_from=PL&playnext=1&index=2 Gumy turbo i historyjki w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 12.06.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Tam te czasy pamiętam bardzo dobrze. I piękne to były czasy. Jakby my i nasi rodzice dorastali na nowo. Prywatnie:Dunajec - brak zapory w CzorsztynieWakacje w Łukęcinie nad morzem A z rzeczy którzy wszyscy znają :-Disco polo-Cubasa ( pamięta ktoś ta kreskówkę) i wiele innych Byłem zafascynowany samochodami z lat 90 naprawdę a zwłaszcza tym chyba wszyscy o takim marzyli:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/BMW_Series_5_Old_Model_red_vr.jpgBrak mi strasznie tamtych czasów..... Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Łukasz789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 12.06.2010 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 oh tak DISCO POLO a czy ktoś pamięta to .....oglądałam to co tydzień :)http://www.youtube.com/watch?v=G1NSCF916d4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 13.06.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 W każdą sobote:) Mam nadzieję, że pozwolisz tu zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 13.06.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 eh.... wspaniałe to były lata. Właśnie sobie z mężem powspominaliśmy. Pamiętam pomarańcze, pojawiały się zawsze na Święta Bożego Narodzenia... Będę tu zaglądać zapowiada się fajny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.06.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 eh.... wspaniałe to były lata. Właśnie sobie z mężem powspominaliśmy. Pamiętam pomarańcze, pojawiały się zawsze na Święta Bożego Narodzenia... Będę tu zaglądać zapowiada się fajny wątek hm... do dziś tak mam że jak czuję zapach pomarańczy lub mandarynek to mi się Boże Narodzenie przypomina ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.06.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Goga81 ja jak wspominam to też mi się łezka w oku kręci....................... coca cola w szklanej butelce hm.... to było coś albo oranżada za 40gr piszcie co jeszcze wspominacie bo tyle rzeczy mi z głowy wyleciało ooooo a gre w pomidora pamiętacie i jescze jedn zawsze w święta bożego narodzenia w telewizji był taki film.......... o dzieciach które wchodziły w szafę a za nią był taki inny świat tylko chyba to nie chodzi o lew czarownica i stara szafa ...... zawsze na to czekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madalen 16.06.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 A pamiętacie batonika Kuku-Ruku z Pewexu ???? Jest co wspominać....napój "Kaskada" w szklanych dużych butelkach lub "Ptyś"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.06.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Dziś mi się przypomniało, mama czasami kupowała nam oranżadę w takich woreczkach z rurką utkwiła mi w pamięci w kolorze żółtym, ale to było tylko przy okazji wyjazdu do miasta wojewódzkiego, u nas na wsi tego nie było albo ja nie pamiętam, jak będę się widziała z mamą i siostrą to będziemy miały fajny temat do wspomnień A tej oranżady w szklanej butelce to nigdy nie mogłam dopić do końca, ale się nie poddawałam:D ahhaha pamiętam a oranżady w szklanej butelce też nigdy nie mogłam dopić ale często piłam też ptysia i cole :) a pamietam nieraz te butelki były lekko u szczerbione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 28.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) A ja jestem trochę " wcześniejsza", więc zapamiętałam: - zegarek elektroniczny, który ni przywiózł wuj z zachodu ( to był 84-ty rok) i chodziłam do szkoły dumna jak paw ) plus gumy kulki kolorowe na takich taśmach i prawdziwa nutella - w liceum : marynarki ( stare, po ojcu) koniecznie z białą podszewką, bo wtedy się tak czadowo odwijało rękawy na zewnątrz, - w liceum: torby konduktorki, koniecznie na długim pasku,żeby się torba opierała na udzie, - Modern Talking ( tak się pisze?), Sandra, Aha, Limahl, ach...Kombi, Urszula, Kora..., film Dirty Dancing, - woda sodowa z dystrybutorów na rynku w Katowicach w okropnych musztardówkach, - materiał na sukienkę do ślubu cywilnego kupiony w pewexsie ( bo nie miałam szans na ładną gotową ) to był początek lat 90-tych, - kolejka po kawę ( 20dkg!!!) - oranżada w proszku w takich małych paczuszkach jak teraz jest proszek do pieczenia, po drodze ze szkoły kupowałyśmy to w sklepy i wkładało się palec i .. do dzioba, - cukierki kukułki i chałwa na wagę, krojona z takich wielkich bloków - pyszna - w liceum robiłysmy sobie na włosach trwałą ondulację ( najlepiej jak były takie półdługie) i roztrzepywałysmy je potem na tzw. mokrą włoszkę, albo tapirowało sie je tak ,żeby wyszła fryzura a"la Sisi Catch, Na razie tyle, ale czasem nachodzą mnie takie wspomnienia, szczególnie jak usłyszę jakąś muzykę z moich młodych lat ....łza się w oku kręci.... Czasami sobie robię "wspominki" muzyczne na necie, a mój syn pyta jak mogłam kiedyś słuchać takiej muzyki...wiem,że dla niego to teraz obciach, a ja mieszkając w małym miasteczku czekałam na listę przebojów z Londynu w sobotę o 22 - giej, radio tzrymałam koło łóżka, źle odbierało, ale co tam - to było okno na świat i marzyłam...a jak coś się dało odebrać w miarę czysto i bez zakłóceń to nagrywałam na kasety popularnym grundikiem....jak sobie pomyślę...a to było tak całkiem niedawno... Edytowane 28 Czerwca 2010 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 30.06.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Goga81 ja jak wspominam to też mi się łezka w oku kręci....................... coca cola w szklanej butelce hm.... to było coś albo oranżada za 40gr piszcie co jeszcze wspominacie bo tyle rzeczy mi z głowy wyleciało ooooo a gre w pomidora pamiętacie i jescze jedn zawsze w święta bożego narodzenia w telewizji był taki film.......... o dzieciach które wchodziły w szafę a za nią był taki inny świat tylko chyba to nie chodzi o lew czarownica i stara szafa ...... zawsze na to czekałam Pamiętam ten film ale nie pamiętam tytułu, leciał jakoś w niedzielę w porze obiadowej w cyklu filmów dla dzieci i był świetny nigdy później go nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 30.06.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 (edytowane) A to pamiętacie ? Swoją drogą fajny kawałek, nawet jak na nasze czasy, a Skawiński to jeden z lepszych polskich gitarzystów, chociaż w tym co teraz grają nie za bardzo to pokazuje . Edytowane 30 Czerwca 2010 przez wyposaza* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.06.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Polecam również ten wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105042-M%C5%82odzie%C5%BC-tego-nie-pami%C4%99ta-ale...-to-by%C5%82y-czasy.&highlight=m%C5%82odzie%C5%BC+tego+pami%C4%99ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 01.07.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Piękne czasy:) Ciuchy szyte z prześcieradeł i farbowane domowym sposobem w garnkach ,skutkowalo to awanturami w domu o brak pościeli i zafarbowane garnki.... Szaliki z zafarbowanych bandaży.A jak dorwało się złotą nitkę do ozdoby tychże to już był szał Marynarkę po tatusiu też zaadoptowałam-ślubną I koszulę po dziadku,z której odprulam kołnierzyk i zrobila się czaderska stójka... A po gotowce jeździło się do W-wy do Hofflandu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 01.07.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A do picia Polo-cola (tak się to chyba nazywało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.07.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A do picia Polo-cola (tak się to chyba nazywało) Polo-cockta http://tamteczasy.pl/zdjecie/2171 http://korneliusz.wrzuta.pl/sr/f/8Funb3mQSHu/polo-cockta ha! ma nawet wpis w wiki >> http://pl.wikipedia.org/wiki/Polo_Cockta taki słodzony exclusiv.. a standardowo dla spragnionych gruźliczanka http://www.eurotelpol.com.pl/l_70/sodowa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 01.07.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 (edytowane) No jasne!Polo-cocta!Wiedziałam,że coś pokręcę,starosć nie radość,pamięć juz nie ta Grużliczankę też pamiętam.I lody gałkowe w dwóch kwadratowych wafelkach-mozna bylo wziąść tylko jedna galkę,bo po palcach ciekło..:)Chociaż te lody to raczej lata wcześniejsze:oops: Edytowane 1 Lipca 2010 przez smadalena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 02.07.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 A salony gier? pierwsze "komputerowe" gry w wozach drewnianych. oblegane przez chlopaków, że wcisnąć się nie dało.... torby "konduktorki" też pamiętam zegarki z melodyjką albo z mini kalkulatorkiem. hehe. fajne czasy. jakem '76 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 03.07.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 A salony gier? pierwsze "komputerowe" gry w wozach drewnianych. oblegane przez chlopaków, że wcisnąć się nie dało.... pozdro Pamiętam naprawdę to były czasy , ale to już chyba lata 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts