Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lata 80-90 ....... moje czasy :)

87anam87

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...... teraz coś co już nie koniecznie Wy będziecie pamiętać bo to takie moje prywatne ale pamiętam ze jak byłam mała to codziennie z rodzeństwem czekałam aż taka pani uparuje ziemniaki dla świń, zawsze wybieraliśmy sobie najładniejsze i największe, wchodzilismy na drzewo i jedliśmy z solą hm........... kto jadł ten wie :)

• 1 month później...

Ja najczulej wspominam wyrób czekoladopodobny "Pani Twardowska" - taka czekolada z orzechami, oraz wspomniane już napoje w woreczkach ze słomką.

A chusteczki do nosa z materiału pamiętacie - takie piękne wyszywane lub malowane, które trzeba było prać i prasować.

A fartuszki z doczepianymi kołnierzykami - często przypalone żelazkiem ;)

Ja najczulej wspominam wyrób czekoladopodobny "Pani Twardowska" - taka czekolada z orzechami, oraz wspomniane już napoje w woreczkach ze słomką.

A chusteczki do nosa z materiału pamiętacie - takie piękne wyszywane lub malowane, które trzeba było prać i prasować.

A fartuszki z doczepianymi kołnierzykami - często przypalone żelazkiem ;)

pamiętam chusteczki :)))) moja mama ma jeszcze chyba jakieś w domu :)

fartuszki tez pamiętam.... i pamiętam jak mama zawsze doczepiała mi kołnierzyk do zdjęcia :)

pamiętam chusteczki :)))) moja mama ma jeszcze chyba jakieś w domu :)

fartuszki tez pamiętam.... i pamiętam jak mama zawsze doczepiała mi kołnierzyk do zdjęcia :)

Teraz też można kupić haftowane chusteczki, ale ciężko je spotkać. Trzeba więc wyhaftować sobie samemu (jakiś monogram na przykład). No, chyba, że ktoś woli jednorazówki.

• 1 month później...
A pamiętacie gumy Donald ? Chipsy Pigi i kamyczki moje ulubione ? :) I oczywiście lody bambino :) Jeny jakie to były świetne czasy :) Aż miło powspominać młode lata :)

oh tak :) gumy donald hmmm.....pychota ;) i kamyczki ha a lody bambino hm........ pamiętam że bez polewy kosztowały 40 gr a z polewą 50 :))))) to było coś :)

• 2 months później...

Ale sie usmialam czytajac ten watek.:-) Mnie przychodzą do głowy chipsy Ruffles ( o smaku kurczaka-nie wiem, dlaczego akurat te:-), Star Chipsy ( pomidorowe-w kształcie szczęki ) i Super Chruper ( po dziś dzien brzmi mi w uszach, to kretyńskie: Super Chruper, co to za smak!To extra chipsy, a dzwiek taki czystyyyyy!:wiggle:

A propos reklam z czasów naszego dziecinstwa/wczesnej mlodosci ( niepotrzebne skreslic:-), pamietacie-"Ojciec prać"?:grin:

• 1 month później...
Pamiętam ten film ale nie pamiętam tytułu, leciał jakoś w niedzielę w porze obiadowej w cyklu filmów dla dzieci i był świetny nigdy później go nie widziałam

Opowieści z Narnii?

Nie zapomnę też galaretek w cukrze w takim tekturowym,okręcanym pudelku:sick: Boszsz,jak ja ich nie cierpiałam!:mad: A dostawałam na każda okazję:p

No i galaretki w czekoladzie w kształcie księzyców- do dzis nie tkne delicji a dodam,ze jestem raczej wszystkozerna ;)

Pamiętam też cukierki-trumienki,które miały serię np.wojsko polskie lub stroje ludowe.To były takie szklaki z jakąś mamałygą owocową w środku.

A, i jeszcze (nie wiem dokładnie) takie bloki kostek w smaku toffi z nie calkiem rozpuszczonym cukrem.Były owinięte w pergamin i jakąś "superwypasioną" opaskę.Ale może to lata 80te i wczesniej?hm.

A kto pamięta taki teatr dla mlodziezy w odcinkach, nie wiem "małgosia kontra małgosia"? O dziewczynce,ktora zamieniała sie miejscami z taką samą ale z ktoregos tam wieku wstecz? chyba XVII?