oorbus 03.07.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Pamiętam naprawdę to były czasy , ale to już chyba lata 90. no nie koniecznie. Lata pierwszą połowę lat 90 spędziłem w liceum. już mnie gry nie interesowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 04.07.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 ...... teraz coś co już nie koniecznie Wy będziecie pamiętać bo to takie moje prywatne ale pamiętam ze jak byłam mała to codziennie z rodzeństwem czekałam aż taka pani uparuje ziemniaki dla świń, zawsze wybieraliśmy sobie najładniejsze i największe, wchodzilismy na drzewo i jedliśmy z solą hm........... kto jadł ten wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 04.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 ja jadłam,ale nie na drzewie.... to się liczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 04.07.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 ja jadłam,ale nie na drzewie.... to się liczy ? hahahhahahah pewnie że się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 05.07.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 no to jest nas dwie:) A tak a'propos to przypomnialo mi się powiedzenie mojej babci-gospodyni Magda świniom parzę zjadła..To pewnie o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 05.08.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Dziś mi się przypomniało, mama czasami kupowała nam oranżadę w takich woreczkach z rurką to co było a już nie ma.... to chyba nawet mi nie smakowało..ale tęsknię za tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.08.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Jak nie można było dostać kawy w sklepach, to chodziłam do znajomej mojej mamy do "restauracji" i kupowałam mieloną "na porcje" A o saturatorze nikt nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starwarsaw 10.08.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Hej, a czy ktoś pamięta polskie gumowe figurki z Gwiezdnych Wojen? Może ktoś ma takie w domu? Kolekcjonuję je i chętnie odkupię ładnie zachowane egzemplarze Zapraszam na moją stronę http://www.starwarsaw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 17.08.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja najczulej wspominam wyrób czekoladopodobny "Pani Twardowska" - taka czekolada z orzechami, oraz wspomniane już napoje w woreczkach ze słomką. A chusteczki do nosa z materiału pamiętacie - takie piękne wyszywane lub malowane, które trzeba było prać i prasować. A fartuszki z doczepianymi kołnierzykami - często przypalone żelazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 17.08.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja najczulej wspominam wyrób czekoladopodobny "Pani Twardowska" - taka czekolada z orzechami, oraz wspomniane już napoje w woreczkach ze słomką. A chusteczki do nosa z materiału pamiętacie - takie piękne wyszywane lub malowane, które trzeba było prać i prasować. A fartuszki z doczepianymi kołnierzykami - często przypalone żelazkiem pamiętam chusteczki ))) moja mama ma jeszcze chyba jakieś w domu fartuszki tez pamiętam.... i pamiętam jak mama zawsze doczepiała mi kołnierzyk do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 18.08.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A jak dzisiaj TVP1 na chwile siadło to mi się przypomniały piękne tablice z napisem "Przepraszamy za usterki" lub "Za chwilę dalszy ciąg programu" akurat wtedy kiedy był najciekawszy fragment programu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 18.08.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 pamiętam chusteczki ))) moja mama ma jeszcze chyba jakieś w domu fartuszki tez pamiętam.... i pamiętam jak mama zawsze doczepiała mi kołnierzyk do zdjęcia Teraz też można kupić haftowane chusteczki, ale ciężko je spotkać. Trzeba więc wyhaftować sobie samemu (jakiś monogram na przykład). No, chyba, że ktoś woli jednorazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiaczek14 05.10.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 A pamiętacie gumy Donald ? Chipsy Pigi i kamyczki moje ulubione ? I oczywiście lody bambino Jeny jakie to były świetne czasy Aż miło powspominać młode lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 07.10.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A gumy Turbo? Te z samochodami? Długo myślałam, że to brzoskwinie mają smak tej gumy, a nie odwrotnie:confused:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.10.2010 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A pamiętacie gumy Donald ? Chipsy Pigi i kamyczki moje ulubione ? I oczywiście lody bambino Jeny jakie to były świetne czasy Aż miło powspominać młode lata oh tak gumy donald hmmm.....pychota i kamyczki ha a lody bambino hm........ pamiętam że bez polewy kosztowały 40 gr a z polewą 50 )))) to było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.10.2010 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A gumy Turbo? Te z samochodami? Długo myślałam, że to brzoskwinie mają smak tej gumy, a nie odwrotnie:confused:. hahahahahaha to dobre mój mąż ma cały klaser z samochodami z tych gum do dziś pamiętam ich zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 10.10.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Dołączam do wątku:) Pamiętacie napój "kaskada" w szklanych butelkach? i z tego co pamiętam naklejki z gum- słynny serial DYNASTIA; chyba każdy go ogladał chałwa na wagę, krojona z takich wielkich bloków - pyszna oj pyszna bardzo pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 11.10.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 zapach gum donald i turbo:) och i ach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.12.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ale sie usmialam czytajac ten watek. Mnie przychodzą do głowy chipsy Ruffles ( o smaku kurczaka-nie wiem, dlaczego akurat te:-), Star Chipsy ( pomidorowe-w kształcie szczęki ) i Super Chruper ( po dziś dzien brzmi mi w uszach, to kretyńskie: Super Chruper, co to za smak!To extra chipsy, a dzwiek taki czystyyyyy! A propos reklam z czasów naszego dziecinstwa/wczesnej mlodosci ( niepotrzebne skreslic:-), pamietacie-"Ojciec prać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 07.02.2011 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Pamiętam ten film ale nie pamiętam tytułu, leciał jakoś w niedzielę w porze obiadowej w cyklu filmów dla dzieci i był świetny nigdy później go nie widziałam Opowieści z Narnii? Nie zapomnę też galaretek w cukrze w takim tekturowym,okręcanym pudelku:sick: Boszsz,jak ja ich nie cierpiałam! A dostawałam na każda okazję No i galaretki w czekoladzie w kształcie księzyców- do dzis nie tkne delicji a dodam,ze jestem raczej wszystkozerna Pamiętam też cukierki-trumienki,które miały serię np.wojsko polskie lub stroje ludowe.To były takie szklaki z jakąś mamałygą owocową w środku. A, i jeszcze (nie wiem dokładnie) takie bloki kostek w smaku toffi z nie calkiem rozpuszczonym cukrem.Były owinięte w pergamin i jakąś "superwypasioną" opaskę.Ale może to lata 80te i wczesniej?hm. A kto pamięta taki teatr dla mlodziezy w odcinkach, nie wiem "małgosia kontra małgosia"? O dziewczynce,ktora zamieniała sie miejscami z taką samą ale z ktoregos tam wieku wstecz? chyba XVII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts